Οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ψυχικού, Φιλοθέης, Ιλίου, ο Δήμος Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής και κάθε ημέρα ανακοινώνουν και νέοι Δήμοι την απόφασή τους να μη πληρώσουν οι δημότες τους το χαράτσι και να σταθούν αρωγοί κοντά τους.

Οπως είχαμε γράψει στο πρηγούμενο φύλλο, οι Δήμοι οργανώνονται και καλούν τους δημότες να συσπειρωθούν και να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Τους προτείνουν  λύσεις και δίνουν βοήθεια.

Οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ψυχικού, Φιλοθέης, Ιλίου, ο Δήμος Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής και κάθε ημέρα ανακοινώνουν και νέοι Δήμοι την απόφασή τους να μη πληρώσουν οι δημότες τους το χαράτσι και να σταθούν αρωγοί κοντά τους.

Ο Δήμος Σαρωνικού, όπως δημοσιεύαμε στο προηγούμενο φύλλο έχει ήδη ανακοινώσει και με επιστολή του ενημέρωσε και τη ΔΕΗ.

Ο Δήμος Ιλίου, με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καλεί τους  πολίτες εφόσον αποφασίσουν να μην πληρώσουν το “χαράτσι” της ΔΕΗ και αυτούς που αδυνατούν να το πληρώσουν, να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του Δήμου τα παρακάτω έγγραφα: «πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος» να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του Δήμου:

α) φωτοτυπία του λογαριασμού και

β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.

Ο Δήμος Περιστερίου ήδη (4/11) κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση προς τη ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι η διακοπή ρεύματος, αποτελεί άσκηση ψυχολογικής βίας.

Ο “Σαρωνικός” ενημερώνει τη ΔΕΗ, ότι δεν θα πληρώσει

Με επιστολή του, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, απευθύνεται στον πρόεδρο της ΔΕΗ, το Διοικητικό της Συμβούλιο, το Διευθυντή ΔΕΗ Κορωπίου, Λαυρίου και πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, και τους ενημερώνει ότι δεν θα καταβάλουν οι δημότες του το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΕ).

Γράφει συγκεκριμένα:

...ο Δήμος μας έχει μέχρι σήμερα γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών και παραπόνων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν

ότι αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδει η υπηρεσία σας.

Αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία τους να πληρώσουν το (ΕΕΤΗ

Ε) Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων δομημένων Επιφανειών, εκδώσαμε ανακοίνωση (μαζί με μας και πολλοί άλλοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα), με την οποία καλούμε τους δημότες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, χωρίς όμως να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πολίτες που δε θα πληρώσουν το «χαράτσι», από τη στιγμή που θα έχετε εισπράξει το οφειλόμενο προς την υπηρεσία σας ποσό και να περιμένετε τόσο την απόφαση του ΣτΕ (2/12/2011) όσον αφορά στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση που, τυχόν προκύψει μετά την πίεση που θα ασκήσουν - δια των οργάνων τους - οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση.

Ως κοινωφελής οργανισμός, παρακαλούμε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία προς τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους των χαμηλότερων στρωμάτων που αυτήν την περίοδο πλήττονται από τα δυσμενή και επαχθή μέτρα της κυβέρνησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο  ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου υιοθετεί πλήρως τις ενστάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), σχετικά με τη νομιμότητα του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών  «Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.» (γνωστό πλέον και ως «το χαράτσι της ΔΕΗ»), που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53, του Ν. 4021/2011. Τονίζει δε μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προχωρήσει άμεσα, στην αποστολή Εξωδίκου Πρόσκλησης προς κάθε Αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή, με το οποίο θα καλεί τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ να απέχουν από κάθε αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το αντισυνταγματικό «Χαράτσι», μέχρι και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, περί της συνταγματικότητας των διατάξεων του Ν. 4021/2011. Επίσης, τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ, καθώς και οι εντεταλμένοι για τη διακοπή ηλεκτροδότησης υπάλληλοι, θα ευθύνονται προσωπικώς, αστικώς και ποινικώς, για οποιαδήποτε ζημιά που θα προκληθεί στους ιδιοκτήτες και χρήστες από τη διακοπή!    

Βέβαια, σε καμία περίπτωση, δεν απορρίπτουμε ακόμη δραστικότερες κινήσεις για την προστασία των συμπολιτών μας. Τις εξετάζουμε, λαμβάνοντας όμως πάντοτε υπόψη τις δυνατότητες του Δήμου Μαρκοπούλου! Συγκεκριμένα, στις οριακές περιπτώσεις που η ΔΕΗ προχωρήσει παρανόμως στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε ιδιοκτήτες και χρήστες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, που θα εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος στις οικίες αυτών, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων!       

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σίγουροι, ότι δεν θα μείνουμε θεατές στις ραγδαίες αυτές εξελίξεις. Το έχουμε άλλωστε αποδείξει και στην υπόθεση της Κερατέας και στο θέμα της μετεγκατάστασης κοινότητας Ρομά στα Μεσόγεια, που απεργάστηκαν Κεντρική Διοίκηση και μεγαλοεργολάβοι. 

Αρωγός σε όσους δεν πληρώσουν ο Δήμος Παλλήνης

Ως δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενοι τη ουσιαστική οικονομική αδυναμία, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους και για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ιωάννη Αδαμόπουλου αποφασίστηκε η νομική υποστήριξη (νομικές συμβουλές, διαδικασίες και υποδείγματα) των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

 Παράλληλα ο Δήμαρχος , Θανάσης Ζούτσος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής έχει ήδη κάνει παρέμβαση ώστε τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προς  το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να δοθεί ριζική και αποτελεσματική λύση, για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής στη συνεδρίαση της 07-11-2011 με ομόφωνη απόφαση:

1. καταγγέλλει τη σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η οποία πλήττει, κυρίως, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους ανέργους,

2. στέκεται δίπλα στους δημότες του και τους καλεί να αντισταθούν, αρνούμενοι να καταβάλλουν το ειδικό τέλος  ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, 

3. αποφασίζει να στηρίξει όλους τους δημότες του με οποιονδήποτε τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος 

4. και τέλος, κάνει γνωστό,  ότι μετά την 3η Δεκεμβρίου 2011, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της νομιμότητας ή μη της είσπραξης του  παραπάνω τέλους από τη ΔΕΗ, ο Δήμος Λαυρεωτικής θα προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις, για τις οποίες θα υπάρξει σχετική  ενημέρωση, προκειμένου να διασφαλίσει τους δημότες του.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος