Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων όσον αφορά το σφράγισμα των παράνομων λατομείων Μαρκοπούλου, και της χωματερής που βρίσκεται στο χώρο, επαναφέρουν με τον πιο δραματικό τρόπο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη Παρασκευή στη χωματερή...

Φωτιά στη χωματερή (Λατομείο) Μαρκοπούλου

ευθύνες σε Περιφέρεια ρίχνουν Νομάρχης και Δήμαρχος

 

Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων όσον αφορά το σφράγισμα των παράνομων λατομείων Μαρκοπούλου, και της χωματερής που βρίσκεται στο χώρο, επαναφέρουν με τον πιο δραματικό τρόπο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη Παρασκευή στη χωματερή.

Η φωτιές οφείλονται σε ανάφλεξη απορριμμάτων στη χωματερή λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Για έκκληση στην ατμόσφαιρα επικίνδυνων διοξινών έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο νομαρχιακός σύμβουλος  Πάρης Ευαγγελίου, τονίζοντας “ότι  είναι απίστευτη η διοξίνη που εκπέμπεται στο χώρο”.


Ο Πάρης Ευαγγελίου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα γιατί θεωρεί τα λατομεία πολύ καλό πελάτη. Σημείωσε επίσης ότι και το Αστυνομικό Τμήμα δεν θα έπρεπε να αφήνει κανένα φορτηγό να μπαίνει στο χώρο των λατομείων, γιατί -όπως είπε - ακόμα και η πώληση του υλικού είναι παράνομη.

Την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων της Περιφέρειας σε σχέση με τη διακοπή λειτουργίας του λατομείου Μαρκοπούλου επισήμανε ο νομάρχης Λεωνίδας Κουρής.

Ο Νομάρχης πρόσθεσε ότι ο χώρος θα πρέπει να αστυνομεύεται σε 24ωρη βάση και ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να διακόψει την παροχή ρεύματος.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Φώτης Μαγουλάς τόνισε ότι ο Δήμος εναποθέτει τα απορρίμματά του στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και όχι στη συγκεκριμένη περιοχή.


Υπενθυμίζεται ότι τα λατομεία λειτουργούν παράνομα, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής, που προβλέπουν το κλείσιμό τους τη δέσμευση και εκποίηση όλων των αδρανών υλικών.


Από τον Ιανουάριο του 2009 η χώρα μας θα πληρώνει πρόστιμο 34.000ευρώ για κάθε ημέρα λειτουργίας των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Σημειώνεται ότι η νέα φωτιά που εκδηλώθηκε στο Μαρκόπουλο, στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος