Οι Δήμοι σε on line επικοινωνία - Ο Δημότης περνάει μπροστά. Ο επισκέπτης της κάθε Πύλης - ανάλογα με τον Δήμο που τον ενδιαφέρει - θα μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και τα απαιτούμενα για κάθε ενέργεια βήματα και έγγραφα, να εκτελεί ηλεκτρονικά συναλλαγές, (πληρωμή προστίμων ΚΟΚ ή δημοτικού φόρου), να αιτείται για παραλαβή κάποιων δικαιολογητικών...

On line Δήμοι

 

Οι Δήμοι σε on line επικοινωνία - Ο Δημότης περνάει μπροστά

 

Ο επισκέπτης της κάθε Πύλης - ανάλογα με τον Δήμο που τον ενδιαφέρει - θα μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, και τα απαιτούμενα για κάθε ενέργεια βήματα και έγγραφα, να εκτελεί ηλεκτρονικά συναλλαγές, (πληρωμή προστίμων ΚΟΚ ή δημοτικού φόρου), να αιτείται για παραλαβή κάποιων δικαιολογητικών, να ενημερώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά για διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου και να συμμετέχει μέσω και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα κοινά. 

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, και ειδικότερα το Internet, και με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των Δημοτών, μια σειρά Δήμων ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας δημοτικής ηλεκτρονικής πύλης. Κάθε Δήμος έχει την δική του ηλεκτρονική πύλη, τις οποίες καταγράφουμε παρακάτω.

Οι Δημότες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί πλέον μέσω της ηλεκτρονικής πύλης, 24 ώρες το 24ωρο, να έχει άμεση πρόσβαση σε πλήθος ιδιαίτερα χρήσιμων πληροφοριών, αλλά και να εκτελεί ηλεκτρονικά ορισμένες συναλλαγές, εξοικονομώντας σημαντικό χρόνο και πόρους.

Ενδεικτικά αναφέροντας, ο επισκέπτης της Πύλης θα μπορεί να έχει ακριβή πληροφόρηση σχετικά με τις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, καθώς και τα απαιτούμενα για κάθε ενέργεια βήματα και έγγραφα, να εκτελεί ηλεκτρονικά κάποιες συναλλαγές, όπως η πληρωμή προστίμων ΚΟΚ ή δημοτικού φόρου, να αιτείται για παραλαβή κάποιων δικαιολογητικών, να ενημερώνεται γρήγορα και αποτελεσματικά για διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου, όπως πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, δημοτικές εορτές κ.α. και να συμμετέχει μέσω και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα κοινά, καταθέτοντας ενεργά την άποψή του για διάφορα θέματα. 

Η ηλεκτρονική πύλη εντάσσεται σε μία συνολική προσπάθεια των Δήμων για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου καναλιού επικοινωνίας με τους Δημότες, την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ειδικών ομάδων πολιτών – όπως  ΑΜΕΑ, μετανάστες κλπ -  και την παροχή νέων αποτελεσματικών υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο. 

Η δικτυακή πύλη των, έχει υλοποιηθεί με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ ΚΠΣ) – έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες Αττικής» που προκήρυξε η Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε για λογαριασμό του Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης.  Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερ. Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και εθνικούς πόρους κατά 20%.

Ετσι οι πύλες των Δήμων είναι:

Δήμος Παλλήνης

Πλ. Ελευθερίας 1

www.pallhnh.gov.gr


Δήμος Αρτέμιδας

Λεωφόρος Καραμανλή, 190 16

www.artemida.gov.gr


Δήμος Μαρκοπούλου

Πλατεία Δ. Σωτηρίου

www.markopoulo.gov.gr


Δήμος Καλυβίων Θορικού

Λεωφ. Αθηνών & Ρήγα Φεραίου

www.e-kalivia.gov.gr

 

Δήμος Νέας Μάκρης

Λ. Μαραθώνος 104

www.neamakrh.gov.gr

 

Δήμος Παιανίας

Μ. Παπακωνσταντίνου 1

www.paiania.gov.gr


Δήμος Σπάτων

Βασ. Παύλου & Φλέμινγκ

www.spata.gov.gr


Δήμος Βάρης

Βασ. Κωνσταντίνου 25

www.vari.gov.gr

Για συμπληρωματικές πληροφορίες:  UniSystems, Ρ. Σκορδίλη, τηλ. 211 999 1590, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 


Επίσημη παρουσίαση στο Μαρκόπουλο Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.


Η επίσημη παρουσίαση της νέας δημοτικής ηλεκτρονικής πύλης www.markopoulo.gov.gr,

θα γίνει την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, 13:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, πλ. Δ. Σωτηρίου. Τίτλος: “Η σημασία της πύλης για τον Δήμο”.

Υπεύθυνος  ο Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Κ. Δαρεμάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 


Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος