Αυτές τις ημέρες έχουν βγει στο φως πολλά δημοσιεύματα που μιλάνε για την τσιμεντοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου 79 στη Βουλιαγμένη...

Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης ακύρωσε

τσιμεντοποίηση περιβάλλοντος χώρου της Λίμνης

Αυτές τις ημέρες έχουν βγει στο φως πολλά δημοσιεύματα που μιλάνε για την τσιμεντοποίηση του οικοδομικού τετραγώνου 79 στη Βουλιαγμένη.

Εχουμε γράψει πολλές φορές για το Οικοδομικό Τετράγωνο 79 πάνω από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Εχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλάκις η εγκατάσταση εκεί, όπως είναι γνωστοί και οι αγώνες του Συλλόγου Περιβάλλοντος, για να το προστατεύσει.

Εκεί εδόθη η ...σιωπηλή άδεια του Δημάρχου σε ιδιοκτήτες να φτιάξουν τέννις. Οταν όμως ήρθε η ώρα να χτίσουν τα ανάλογα κτίσματα και αντέδρασε η τοπική κοινωνία - όπως άλλωστε ήταν φυσικό - ο Δήμαρχος το ...πήρε πίσω.

Εντονες ήταν οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος, γιατί ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος δασικός και αναδασωτέος και έχει κηρυχθεί χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλλους.

Τη λύση τελικά δίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή του Συλλόγου Περιβάλλοντος, όπως το γράφουν άλλωστε παρακάτω.

Τι λέει ο Σύλλογος

1. Το οικοδομικό τετράγωνο 79 ανήκει στον περιβάλλοντα χώρο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Προ 10ετίας ένα μέρος του οικοδομικού τετραγώνου νοικιάζεται από την Εκκλησία της Ελλάδας σε ιδιώτη για την εκτέλεση έργων αθλητικών εγκαταστάσεων και εκμετάλλευση αυτών.

2. Ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης ξεκινάει δικαστικό αγώνα διότι ο χώρος αυτός ανήκει στον Περιβάλλοντα χώρο της Λίμνης και αποτελεί φυσική της ενότητα, είναι δασικός και αναδασωτέος, προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar και Natura και έχει κηρυχθεί χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

3. Έκτοτε έγιναν δικαστικές ενέργειες (ΣτΕ, Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, αναστολές εκτελέσεως έργων, ακύρωση Υπουργικής Αποφάσεως, αναθεώρηση ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης, ακύρωση αποφάσεως Περιφερειάρχη) που κόστισαν στο Σύλλογο περίπου 10.000 ευρώ και δέκα χρόνια αγώνα.

4. Τελικά το ΣτΕ εξέδωσε απόφαση τον Νοέμβριο του 2007 που ακυρώνει όλες τις παράνομες ενέργειες και αναγνωρίζει ότι το οικοδομικό τετράγωνο 79 παραμένει δασικό και αναδασωτέο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος