Με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της χώρας, Γεώργιο Παπανδρέου, για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σ’ έναν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, είναι λυπηρό να συμβαίνουν γεγονότα όπως τα παρακάτω, που θυμίζουν αυταρχικές και όχι δημοκρατικές κοινωνίες.

Γράφει λοιπόν στην επιστολή μεταξύ άλλων:

Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας  και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα:


• 24 Σεπτεμβρίου 2009 – ΑΣΟΕΕ

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίζοντας 4 άτομα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο”. Μετά κι από δεύτερο παρόμοιο περιστατικό η “ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία σε εσάς προσωπικά, αλλά και στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά βίας.


“• 19 Μαΐου 2010 - Φοιτητικές Εκλογές Νομική Αθήνας

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται με μανία σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

 

13 Σεπτεμβρίου 2010 πάλι επιθέσεις και τραυματισμοί, 21 Σεπτεμβρίου το ίδιο με τελευταίο και πιο σοβαρό το συμβάν της 22 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών όπου “ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα”. […]

Τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μη φτάσουμε  σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια” καταλήγει.

Οφείλω να συμπληρώσω ότι παρόμοια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν και από την αντίθετη πλευρά, δεν έχω όμως τα στοιχεία για να τα παραθέσω.

Το θέμα που τίθεται εδώ δεν είναι η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Είναι η γενικότερη κομματικοποιημένη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια με αφίσες όλων των κομμάτων να κοσμούν τους τοίχους και η “αναγκαιότητα” να εγγραφείς σε κάποια απ’ τις ομάδες - κόμματα, αφού έτσι εξασφαλίζεις σημειώσεις, καλύτερες σχέσεις με ορισμένους καθηγητές κ.α.

Απ’ την πανεπιστημιακή κοινωνία ξεκινάει η πόλωση και η διαπλοκή των κομμάτων.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 guests και κανένα μέλος