Το «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» γεννιέται με 82 ιδρυτικά μέλη – Δήμους

FORUM ΣΠΑΥ 2024
«Τεχνητή Νοημοσύνη & Ανθεκτικές Πόλεις
– Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»
Το «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» γεννιέται με 82 ιδρυτικά μέλη – Δήμους

Το 3o FORUM του ΣΠΑΥ είναι γεγονός και έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή για την Αυτοδιοίκηση και απογειώνει τα όσα έθεσαν ως βάσεις τα δύο προηγούμενα FORUM του Συνδέσμου, καθιστώντας το πλέον θεσμό για τα δεδομένα της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με κεντρικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Ανθεκτικές Πόλεις, το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ διαμηνύει ότι μια νέα εποχή ξεκινά για τον Υμηττό, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών, με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων, στις 11 και 12 Μαρτίου 2024, ο Υμηττός συγκεντρώνει το Πανελλαδικό ενδιαφέρον και αποτελεί αντικείμενο μελέτης, συζήτησης και πρότυπο για την Πολιτική Προστασία υπό το πρίσμα της Αυτοδιοίκησης.

8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές (Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων κ.α.) συμμετέχουν ενεργά στο κορυφαίο FORUM για το περιβάλλον - που έγινε θεσμός – από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα διεργασιών του FORUM, την πρώτη ημέρα θα γίνει κατά την επίσημη τελετή έναρξης η παρουσίαση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον Υμηττό και τη δεύτερη ημέρα μέσα από 9 τραπέζια διαλόγου θα γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων, συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης ημέρας.

Η καινοτομία του 3ου FORUM εστιάζει στην ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με 82 Δημάρχους –Μέλη να υπογράφουν την επίσημη διακήρυξη, στις 12 Μαρτίου και ώρα 11:00.

«Προχωράμε στη δημιουργία του πρώτου δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, διευρύνουμε την οικογένεια του ΣΠΑΥ, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεών μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!», τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Λ. Κύπρου 68).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος