Επιχωματώσεις στο Πανόραμα της Βούλας, μας κατήγγειλαν αναγνώστες μας εναγωνίως. Ερχονται φορτηγά και αδειάζουν όλη μέρα.
Ανεβήκαμε λοιπόν στον Κρεμαστό Λαγό, και βρήκαμε τα χώματα τα οποία πέφτουν στα πρανή στο δρόμο προς το Κοιμητήριο...

 

Αναδάσωση με επιχωμάτωση στο Πανόραμα Βούλας

 

Επιχωματώσεις στο Πανόραμα της Βούλας, μας κατήγγειλαν αναγνώστες μας εναγωνίως. Ερχονται φορτηγά και αδειάζουν όλη μέρα.

Ανεβήκαμε λοιπόν στον Κρεμαστό Λαγό, και βρήκαμε τα χώματα τα οποία πέφτουν στα πρανή στο δρόμο προς το Κοιμητήριο.

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί επίσης από κατοίκους του Πανοράματος, αλλά δήλωσε αναρμόδιος, γιατί το θέμα χειρίζεται ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Παν. Σωτηρόπουλος.

Μιλώντας με τον Π. Σωτηρόπουλο, μας εξήγησε ότι ο ΣΠΑΥ απέστειλε επιστολή στο Δήμο Βούλας, όπου επισημαίνει ότι «κατά μήκος του δρόμου προς το Κοιμητήριο της Βούλας υπάρχουν ατάκτως ριγμένα μπάζα.

Για λόγους αισθητικούς, ώστε να μην παρασύρονται τα μπάζα προς την κατοικημένη περιοχή από τις βροχοπτώσεις, απαιτείται η φύτευση. Για το λόγο αυτό θα ήταν ενδεδειγμένο να επιστρωθεί το έν λόγω σημείο με κηπευτικό χώμα».


Ο Δήμος Βούλας σε συνεργασία με ΣΠΑΥ θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένη αναδάσωση σε χέρσα τμήματα των υπωρειών του Υμηττού. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου, 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Ιωαννίνων και Ζαλόγγου και θα ολοκληρωθεί την επομένη 15 Μαρτίου στα πρανή της Υμηττού στο δρόμο προς το Κοιμητήριο.

Η προσπάθεια γίνεται με την εθελοντική συμμετοχή των σχολείων της πόλης, την εκκλησία, τοπικούς φορείς και πολίτες.


Εμείς έχουμε έναν προβληματισμό, γιατί ο παθός είναι μαθός.

Όλα αυτά τα χώματα, που έπεσαν πάνω σε μπάζα, θα κρατηθούν με τα δεντράκια που θα φυτέψουν ή με  τη πρώτη μεγάλη βροχή θα πνίξουν την πόλη; Το λέμε γιατί υπάρχει προηγούμενο. Το συνυπολόγισαν αυτό οι υπεύθυνοι του ΣΠΑΥ και ο Δήμος Βούλας;

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 guests και κανένα μέλος