Σάββατο 9 Μαρτίου στο χώρο στάθμευσης του Εμπορικού Κέντρου

To εθιμικό δρώμενο «Τζαμάλες της Ηπείρου» θα αναβιώσει στο χώρο στάθμευσης του Εμπορικού Κέντρου Πικερμίου το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου «Δεινοθήριο» σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, φέρνουν το έθιμο της «Τζαμάλας» από την Ήπειρο για πρώτη φορά στην Ανατολική Αττική, με τους ήχους της αυθεντικής Ηπειρώτικης ζυγιάς του Σπύρου Δερδέκη από την Κόνιτσα.

Οι «Τζαμάλες» (Φωτιές) στα Γιάννενα είναι ένα αποκριάτικο δρώμενο που χάνεται στους αιώνες. Αποτυπώνει μια από τις μορφές της άυλης Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μια κληρονομιάς που έμεινε άσβηστη στη λήθη, και αναβιώνεται  κάθε χρόνο σε πολλά χωριά της Ηπείρου.

Αποκριάτικα δρώμενα γύρω από την Τζαμάλα, με χορούς και τραγούδια που θα μας ζεστάνουν τις ψυχές, μαζί με  δωρεάν άφθονο κρασί και κεράσματα από τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου για όλο τον κόσμο και τους φίλους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων και όπως όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει σκοπό την ψυχαγωγία των δημοτών, τη διασκέδαση παιδιών και ενηλίκων, την καλλιέργεια και ανάπτυξη του πολιτισμικού επιπέδου καθώς και την ανάδειξη και διαφύλαξη της άυλης πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Η φωτογραφία είναι από το έθιμο στα Γιάννενα

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 89 guests και κανένα μέλος