Για τη βιομηχανία Elite (τώρα ELBISCO) στο Πικέρμι (7000τ.μ.) έκανε ερώτηση ο επικεφαλής της ΝΑΣ Νίκος Στεφανίδης, γιατί κάνει επέκταση των εγκαταστάσεών της παρά τη διακοπή εργασιών, που της έχει επιβληθεί...

Η πρώην Ελίτ παραβιάζει το περιβάλλον... στο Πικερμι


Για τη βιομηχανία Elite (τώρα ELBISCO) στο Πικέρμι (7000τ.μ.) έκανε ερώτηση ο επικεφαλής της ΝΑΣ Νίκος Στεφανίδης, γιατί κάνει επέκταση των εγκαταστάσεών της παρά τη διακοπή εργασιών, που της έχει επιβληθεί.

«Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας είχαν ανακαλέσει την άδεια στην Αρτοβιομηχανία Elbisco, εσείς, με απόφασή σας (5.12.2007) ανακαλείτε την απόφαση την υπηρεσιών και δίνετε εντολή να συνεχιστούν οι εργασίες κύριε Νομάρχα», επεσήμανε ο Ν. Στεφανίδης.

Ο Νομάρχης απάντησε ότι η συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, χαρακτηρισμένη με σύμφωνη γνώμη του Κοινοτικού Συμβουλίου του Πικερμίου, ως Βιομηχανική ζώνη. Η συγκεκριμένη άδεια είχε εκδοθεί 21.2.2003 για 6 χρόνια.

«Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, με δική μου εντολή διενεργήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι η άδεια είχε λήξει και έγινε διακοπή οικοδομικών εργασιών (9.07). Στη συνέχεια η εταιρία προσέφυγε και πήρε παράταση κτιριακού εξοπλισμού και της δόθηκε συνέχιση των οικοδομικών εργασιών.

Μετά από επιστολή κατοίκων της περιοχής και του προέδρου της Κοινότητας (ένα 20ήμερο πριν) η αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχίας  προχώρησε σε νέο έλεγχο, βρήκε κάποιες μικρές αλλοιώσεις του σχεδίου που είχε κατατεθεί και έκανε εκ νέου διακοπή εργασιών».

Ξεσήκωσε αντιδράσεις η επισήμανση του Νομάρχη, ότι  τώρα έχει διακοπή εργασιών η επιχείρηση. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν στο ακροατήριο φώναζαν ότι οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται, και δίκαια ο Νομάρχης δήλωσε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι αρμοδιότητα του οικείου Αστυνομικού Τμήματος. 

Ο  Παντελής Ασπραδάκης  παρατήρησε ότι θα μπορούσε η υπηρεσία να κάνει αιφνιδιαστικό έλεγχο…

Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής Ντίνος Βρεττός.

Σ.Σ.: Πάντως έχασε την ευκαιρία ο Ν. Στεφανίδης να συζητηθεί εκτενώς το θέμα (του προτάθηκε), μια που περίμεναν και κάτοικοι της περιοχής να ακούσουν σχετικά, αφού τους καίει, γιατί μία βιομηχανία γιγαντώνεται δίπλα τους. Και ενώ έχει γίνει διακοπή εργασιών, αυτή συνεχίζει, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι και έδειξαν και φωτογραφίες, να δουλεύουν νύχτα με προβολείς!

Και έτσι ο πολίτης, ως συνήθως μένει απροστάτευτος μπροστά στην απεμπόληση ευθυνών από υπηρεσία σε υπηρεσία και καλείται ο ίδιος να βγάλει «το φίδι από την τρύπα».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος