την αδειοδότηση  τη δίνει ο Δήμος, αλλά δεν προχωράει γιατί ο Δήμος διεκδικεί 5 στρέμματα

 Το 5ο θέμα της Δημοτικής Συνεδρίασης του Δήμου ΒΒΒ, 20.2.23, αφορούσε “Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας”.

Οι σύμβουλοί δεν είχαν ενημέρωση, σε τι ακριβώς πρέπει να γνωμοδοτήσουν.

Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε, ότι είναι μια τυπική διαδικασία. Γίνονται έργα που αναδιοργανώνουν το νοσοκομείο και γκρείζονται τρία κτήρια για την κατασκευή νέου κτηρίου. Είναι μία μελέτη, η οποία δεν τροποποιεί και δεν επιβαρύνει την περιοχή.

«Το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής μελέτης δεν το έχουμε εμείς. Πάνε 3 κτήρια για κατεδάφιση. Ποια είναι αυτά;» ρώτησε ο Δ. Δαβάκης και τόνισε ότι: «Πρέπει να σταματήσουμε να διεκδικούμε το ρυμοτομούμενο».

Τη μελέτη, απάντησε ο δήμαρχος, «την έχει συντάξει το Νοσοκομείο μέσω μελετητή. Τη γνώμη μας ζητάει. Αφορά την οικοδόμηση νέου κτηρίου με 115 κλίνες. Οι παρεμβάσεις που γίνονται στο νοσοκομείο, είναι θετικές. Οσο για το ρυμοτομούμενο που διεκδικούμε γιατί μας ανήκει, ισχύει εις το διηνεκές.

Το ζήτημα είναι ότι η όλη διαδικασία της δόμησης αυτών των κτηρίων, και της αδειοδότησης δίνεται από το Δήμο, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει η μελέτη αν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ρυμοτομούμενα».

«Για να λυθεί το όλο αφήγημα, ξέρουμε πολύ καλά που πάει, καλό θα ήταν να σεβόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα, του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου, που έχει σώσει εκατομμύρια ανθρώπους, να το διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού, και όχι να αλοιθωρίζουμε με κάτι τέτοια, 5.400, 3.800, που θα το πάρουμε να το κάνουμε πάρκινγκ του Δήμου για το τραμ λες και έχουμε το τερματικό του Ελληνικού, αλλά βολεύεστε να το πάρετε και στη Γαληνού και Ασκληπιού», κατέληξε ο Δ. Δαβάκης.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι χάνουμε δημόσιο χώρο, όταν αφορά ένα κοινόχρηστο ή κοινωφελή χώρο.

Θα στερήσει (η διεκδίκηση του Δήμου) ένα σημαντικό κομμάτι από το Ασκληπιείο, ιδιαίτερα τώρα που δημιουργείται και νέα μονάδα με 115 κλίνες και επιπλέον προσωπικό αλλά και επισκέπτες. Χάνονται 70 με 80 θέσεις στάθμευσης με το νέο κτήριο και αν χαθεί και το ρυμοτομούμενο θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα», επεσήμανε ο Θ. Ματόπουλος.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 guests και κανένα μέλος