Ο Δήμος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, αναφέρει ως «ανυπόστατους τους ισχυρισμούς για υπόθαλψη και εκπαίδευση στελεχών του κουρδικού PKK στην πόλη του Λαυρίου».

Συγκεκριμένα στην επιστολή τού δημάρχου τονίστηκε η ανάγκη να ληφθεί μια οριστική απόφαση σχετικά με το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου και τον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Νεράκι Λαυρίου τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς καμία νόμιμη υπόσταση, χωρίς υγειονομικές προϋποθέσεις και κανενός είδος ασφάλειας. Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Μάρτιο του 2017 το αναφερόμενο κέντρο δεν αποτελεί πλέον μόνιμη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Επιπλέον, ζητήθηκε η ενίσχυση του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό για τη σωστή και επαρκή αστυνόμευση της περιοχής με στόχο την πρόληψη πιθανών επιπτώσεων λόγω των διάφορων συκοφαντικών ισχυρισμών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ληφθεί μια οριστική απόφαση σχετικά με τους χώρους διαμονής των προσφύγων στην πόλη του Λαυρίου. Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει τονίσει επανειλημμένως στις αρμόδιες υπηρεσίες τα ποικίλα προβλήματα που υπάρχουν και σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών είναι εμφανές ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Αναγκαία είναι και η ενίσχυση του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου, την οποία αιτηθήκαμε, για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης.»

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 204 guests και κανένα μέλος