Ανοιχτή επιστολή στους άνδρες των ΜΑΤ, που πιθανότατα κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα διαταχθούν να χτυπήσουν τους κατοίκους της Κερατέας. Απλώς και μόνο, επειδή οι κάτοικοι της Κερατέας αποφάσισαν να υπερασπισθούν μέχρις εσχάτων την ποιότητα ζωής των οικογενειών τους...

Προς τους άνδρες των ΜΑΤ


Ανοιχτή επιστολή στους άνδρες των ΜΑΤ, που πιθανότατα κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον θα διαταχθούν να χτυπήσουν τους κατοίκους της Κερατέας. Απλώς και μόνο, επειδή οι κάτοικοι της Κερατέας αποφάσισαν να υπερασπισθούν μέχρις εσχάτων την ποιότητα ζωής των οικογενειών τους και να μην επιτρέψουν την μετατροπή σε σκουπιδότοπο ενός από τα πιο όμορφα αττικά τοπία.

Κύριοι,

Είστε ένστολοι και υπακούετε σε εντολές.

Όμως οι ένστολοι Έλληνες έχουν ορκισθεί να υπερασπίζονται την ελευθερία, την ζωή, την τιμή και την περιουσία των υπολοίπων Ελλήνων. Και το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής και οι χωροταξικές συνθήκες υγιεινής διαβίωσης των πολιτών είναι περιουσιακό στοιχείο όλων μας, με την ιερή υποχρέωση να το μεταβιβάζουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές, από τις οποίες έχουμε δανεισθεί την χρήση του.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Είναι παιδιά και αδέρφια όλων μας. Τα δικά μας συμφέροντα έχουν ορκισθεί να υπερασπίζονται, όπως, άλλωστε, έχουν ορκισθεί να τα υπερασπίζονται και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που εμείς εκλέγουμε και που συχνότατα παραβαίνουν τον όρκο τους.

Είναι εξαιρετική τιμή να φέρετε την στολή με το ελληνικό εθνόσημο. Όμως δεν υπάρχει καμμία τιμή στο να χρησιμοποιείτε τα εφόδια και την εκπαίδευσή σας, που πληρώνει ο ελληνικός λαός, για να χτυπάτε γέροντες και γυναίκες. Αντιθέτως, συνιστά καταισχύνη, ατίμωση και άγος. Και απέναντί σας στην Κερατέα θα σταθούν και ηλικιωμένοι και γυναίκες. Είναι αποφασισμένοι να μη μας ακούσουν, να μη μείνουν στα σπίτια τους και να προτάξουν και τη δική τους διαμαρτυρία απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία και αδιαφορία. Πρόκειται άλλωστε για το δικαίωμα τόσο των ενηλίκων, όσο-κυρίως-και των παιδιών ν’ ανασαίνουν καθαρό αέρα κι όχι δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις από σκουπίδια. Όσοι από εσάς έχετε μικρά παιδιά ή αδελφάκια, πρέπει να καταλαβαίνετε πως νοιώθουμε. Και θα καταλάβετε ακόμα καλύτερα, αν έστω μόνο για μιά στιγμή φαντασθείτε να κατοικείτε δίπλα σε σκουπιδότοπο.

Οι γέροντες και οι γερόντισες που θα διαταχθείτε να χτυπήσετε, έχουν την ηλικία των γονιών και των παππούδων σας. Οι νέες γυναίκες που θα διαταχθείτε να χτυπήσετε, έχουν την ηλικία των γυναικών σας, των αδελφών σας, των φιλενάδων σας. Ίσως οι ψυχές των τιμημένων Ελλήνων αστυνομικών που θυσίασαν την ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος, να είναι εκεί και να σας βλέπουν. Οπωσδήποτε θα σας βλέπουν και οι οικογένειές σας από την τηλεόραση. Οι γονείς, τ’ αδέρφια, οι γυναίκες και τα παιδιά σας.

Θα υπάρχουν εκεί, απέναντί σας και νέοι άντρες, στην ηλικία σας. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κάποιους προχειρολόγους, ανεύθυνους και ανάλγητους πολιτικούς να δηλητηριάσουν την υγεία των παιδιών τους. Αντιλαμβάνεσθε, βεβαίως, ότι δεν κατέχετε την αποκλειστική αυθεντία στην άσκηση σωματικής βίας. Μπορούν κι άλλοι να δέρνουν, αν χρειαστεί. Και ορισμένοι έτυχε να εκπαιδευθούν καταλλήλως όπως εσείς, ή και καλύτερα. Όμως, είναι ευτελισμός της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μας, να μας βάζουν κάποιοι να χτυπιόμαστε μεταξύ μας για να καλύπτουν την εγκληματική ανεπάρκειά τους. Μήπως είμαστε αρκετά παθόντες πιά, ώστε ν’ αντιληφθούμε επιτέλους ότι το «διαίρει και βασίλευε» εφαρμόζεται με λατρευτική προσήλωση από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζουν τους Έλληνες όχι ως πολίτες, αλλά ως υπηκόους;

Μήπως πρέπει όλοι οι Έλληνες, ένστολοι και μη, να ακυρώσουμε στην πράξη τα βρώμικα παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και γκετοποίησης, που εξυπηρετούν κάποιους, αλλά όχι την πατρίδα μας; Η Ελληνική Αστυνομία είναι πρώτα δική μας και μετά των όποιων κυβερνώντων που την απαξιώνουν συνειδητά και συστηματικά.

Δεν είστε πραιτωριανοί καμμιάς κυβέρνησης. Το άλλοθι της υπακοής στις εντολές μπορεί να παρέχει τυπική νομιμοποίηση, σίγουρα όμως δεν παρέχει ηθική νομιμοποίηση κάποιες φορές. Υπάρχουν άγραφοι, πανανθρώπινοι νόμοι, αρχαιότεροι και ισχυρότεροι των όποιων γραπτών. Η Τιμή και η Αξιοπρέπεια είναι δύο από αυτούς τους άγραφους νόμους. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούμε και να μη ντροπιαστούμε στα μάτια των παιδιών μας.

Στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν σύμφωνα με την διεστραμμένη πολιτική μας πραγματικότητα, η Ιστορία δεν πρόκειται να γράψει ότι επράξατε το καθήκον σας, εάν χτυπήσετε ηλικιωμένους και γυναίκες. Άλλα θα γράψει και το γνωρίζετε, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Το εθνόσημο που φοράτε το τίμησαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας, υπερασπιζόμενοι τις πανάρχαιες ελληνικές αξίες. Και ο σεβασμός προς τους γέροντες και τις γυναίκες είναι μία από αυτές τις αξίες. Όποιος από εσάς σηκώσει το βέβηλο χέρι του πάνω τους, δεν αξίζει να φέρει το τιμημένο ελληνικό εθνόσημο.

Αλήθεια, εάν φορούσαμε κουκούλες και κρατούσαμε στυλιάρια και μολότοφ, θα μας αντιμετωπίζατε, άραγε, με την ίδια παθητικότητα και αδράνεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους «γνωστούς-αγνώστους»; Ξέρετε, εκείνους που όποτε τους γουστάρει καίνε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Εκείνους που καταστρέφουν, δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Εκείνους που βεβηλώνουν την ελληνική σημαία και τον Άγνωστο Στρατιώτη κι εσείς-πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων-τους καμαρώνετε, επειδή έτσι εντέλλεσθε από την φυσική και-κυρίως-την πολιτική σας ηγεσία.

Εμείς, ένστολοι συμπολίτες και συμπατριώτες μας, δεν θα φοράμε κουκούλες, ούτε θα σας ραίνουμε με μολότοφ. Εμείς, με ξέσκεπο το πρόσωπο και ψηλά το μέτωπο, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας ν’ ανασαίνουν καθαρό αέρα, αλλά και το δικαίωμα των σημερινών κι αυριανών Ελλήνων να επισκέπτονται έναν σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο, όπως αυτός του Οβριόκαστρου Κερατέας.

Εσείς μπορείτε να πράξετε ό,τι σας διατάξουν, ή ό,τι σας φωτίσει ο Θεός και η συνείδησή σας.

Θα είναι, πάντως, τραγική ειρωνεία, εάν δώσει τέτοιο «παρών» στην Ανατολική Αττική η Ελληνική Αστυνομία, η συνήθως απούσα όταν ληστεύονται τα σπίτια μας, έστω κι αν άλλοι ευθύνονται γι’ αυτή την υστέρηση κι όχι οι απελπιστικά ολιγάριθμοι, μάχιμοι αστυνομικοί των τμημάτων.

Εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Όλοι οι υπεύθυνοι πολίτες της Ανατολικής Αττικής οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζομένων πολιτών της Κερατέας και της Δημοτικής της Αρχής, που έμπρακτα τιμά την αποστολή της και την πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το οφείλουμε στον αυτοσεβασμό μας και στα παιδιά μας. Εάν επιτρέψουμε να γίνει χωματερή εκεί, ίσως η επόμενη να γίνει δίπλα στα δικά μας σπίτια. Πολύ πιθανόν να γίνει και δίπλα στα σπίτια κάποιων από εσάς που υπηρετείτε στα Μ.Α.Τ. Σας έχουν με πολλούς τρόπους πει ότι δεν σας πληρώνουν για να σκέφτεστε. Είμαι βέβαιος ότι δεν αποδέχεσθε αυτή την προσβλητική για την αξιοπρέπειά σας αντιμετώπιση. Επομένως, σκεφθείτε. Πολύ!

Μετά τιμής

Γιά όσους τιμούν την στολή που φοράνε

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος