Στις 24/6 συνεδρίασε το Δ.Σ. Βούλας με πολλά προ ημερησίας ζητήματα και έκτακτα θέματα.
Το θέμα των πυρκαγιών το άγγιξαν όλοι, δίνοντας συγχαρητήρια στον Παν. Σωτηρόπουλο, την εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Ι. Παναγόπουλο, αλλά και κάποιους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι ήταν ενεργά παρόντες και βοήθησαν στην κατάσβεση αλλά και στη μη εξάπλωση της φωτιάς...

Οι φωτιές μονοπώλησαν

τα προ ημερησίας στη Βούλα


Στις 24/6 συνεδρίασε το Δ.Σ. Βούλας με πολλά προ ημερησίας ζητήματα και έκτακτα θέματα.

Το θέμα των πυρκαγιών το άγγιξαν όλοι, δίνοντας συγχαρητήρια στον Παν. Σωτηρόπουλο, την εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας τον Πρόεδρο των Εργαζομένων Ι. Παναγόπουλο, αλλά και κάποιους υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι ήταν ενεργά παρόντες και βοήθησαν στην κατάσβεση αλλά και στη μη εξάπλωση της φωτιάς.

Ο Παν. Σωτηρόπουλος ανέστειλε την δήλωση ανεξαρτητοποίησης, που είχε καταθέσει, ως δημοτικός Σύμβουλος,  κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, χωρίς όμως ν’ ακουστεί η ανάλογη συγκατάθεση. Παρουσίασε ένα πίνακα με αυτοσχέδιο χάρτη του Πανοράματος και του σχεδίου δράσης που έχει οργανώσει ο ίδιος, ενημερώνοντας έτσι και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι δεν έλειψαν τα προβλήματα τις ημέρες των φωτιών, αφού η μια δεξαμενή δεν λειτούργησε και η μια υδροφόρα ήταν άδεια την κρίσιμη στιγμή.

Ο Αγγ. Αποστολάτος κατήγγειλε με φωτογραφίες ότι ο Δήμος έστειλε επιστολές σε δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους απ’ τα ξερά χόρτα, τη στιγμή που τα οικόπεδα του Δήμου δεν είχαν καθαριστεί. Αλλά και όπως επεσήμανε ο Γ. Σκουμπούρης κάποιες απ’ τις επιστολές εστάλησαν σε ανθρώπους που έχουν χτίσει ήδη τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα την άδικη αναστάτωση των παραληπτών αφού τους προειδοποιούσαν ότι θα παραπεμφθούν στον δημόσιο κατήγορο εάν δεν πράξουν τα ανάλογα. Τελικά έμεινε η αίσθηση ότι η αποστολή ήταν αποτελεσματική περισσότερο λόγω της προσωπικής ψυχικής δύναμης του καθενός, παρά λόγω αποτελεσματικού οργανωμένου σχεδίου.

Το επόμενο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος και συζητήθηκε και ως έκτακτο, είναι η είσοδος των δημοτών και των μελών του ΚΑΠΗ στην Α’ πλαζ Βούλας.

Μέχρι πρότινος, οι Βουλιώτες που είχαν προμηθευτεί την κάρτα δημοτών έμπαιναν δωρεάν στην πλαζ και είχαν και δωρεάν ξαπλώστρα. Το τελευταίο καιρό όμως οι υπάλληλοι των Απολλώνιων ακτών τους ζητάνε να πληρώσουν για την ξαπλώστρα.  Έτσι ο Γ. Μάντεσης πρότεινε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, μια έντονη απόφαση, που μ’ αυτή θα μπορεί ο δημότης να απαιτεί(!) να του παραχωρηθεί δωρεάν η ξαπλώστρα, όπως και έγινε.

Παρότρυνε μάλιστα οποιονδήποτε του παρουσιαστεί πρόβλημα στην είσοδό του ή στην παραμονή του στην πλαζ μ’ αυτές τις προϋποθέσεις, να επικοινωνήσει με το Δήμο προκειμένου να παρέμβει.


Στην πλειοψηφία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρθηκαν στην Ελεγχόμενη Στάθμευση και στην αποτελεσματικότητά της με διάφορες όμως επισημάνσεις. Ο Άγγ. Αποστολάτος περιμένει την επανεξέταση του θέματος, ενώ ο Δ. Κιούκης επισήμανε αυτό που είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο της ΕΒΔΟΜΗΣ, ότι το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα μπορεί να λύθηκε στην πλατεία, αλλά μεταφέρθηκε μπροστά απ’ το Ασκληπιείο.

Τη δυσαρέσκεια ορισμένων δημοτών για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης έδειξε το γεγονός που ανέφερε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, ότι μπροστά σε εμπορικό κέντρο της Βασ. Παύλου οι διαχειριστές του, ξήλωσαν τις πινακίδες και τις πέταξαν. Ενώ η Δημοτική Αστυνομία που έχει κάνει πολλές προσπάθειες για την επιτυχία του μέτρου, όπως είπε ο Γρ. Κωνσταντέλλος έχει δεχθεί ύβρις και χειροδικίες.

Στο θέμα της Β’ πλαζ και το Camping αναφέρθηκε ο Π. Θανόπουλος και δήλωσε την ανησυχία του για τις προεγκρίσεις των επιχειρήσεων που βάζει μπρος ο Δήμαρχος, καθώς μπορεί προέγκριση να μην σημαίνει άδεια, πρακτικά όμως σημαίνει λειτουργία του καταστήματος.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι οι βλέψεις της ΕΤΑ για τη β’ πλαζ είναι η παραλία να είναι ανοιχτή με αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συνδιαχείριση με το Δήμο, τελειώνοντας με την ελπίδα… και ο νέος διαχειριστής τους να έχει τα «ίδια μυαλά».


Τι απέγινε το container απόθεσης ηλεκτρικών συσκευών;


Ερώτημα έθεσε η Ηλ. Τσιριγώτη τι απέγινε το κοντέινερ ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών κάτι που ομολογούμε ότι είχαμε απορία και εμείς, και της απάντησαν ότι κάηκε. Και η απάντηση από το Δήμαρχο, γεμάτος ειρωνεία (όπως και τις περισσότερες φορές απαντάει): «δεν ήτανε χώρος ανακύκλωσης αυτός, χώρος να βρίσκουν οι τσιγγάνοι μαζεμένες τις συσκευές ήτανε». Η Ηλ. Τσιριγώτη ανταπάντησε ότι τα σκουπίδια και η ανακύκλωση είναι ζήτημα πολιτισμού και ότι θα μπορούσε να ελέγχει τους κάδους ο Δήμος και πήρε την παρακάτω «αφοπλιστική» απάντηση: «τα σκουπίδια τα κάνουν οι δημότες, όχι ο Δήμος»… Αρα να τα μαζεύουμε μόνοι μας και να τα “τρώμε”;


Σ.Σ. Στη διάρκεια του πολύωρου δημοτικού συμβουλίου ειπώθηκαν και πολλά ευτράπελα, που επιλέγω να μην τα αναπαράξω σεβόμενη το χρόνο των αναγνωστών. Δεν ξέρω αν θα γελάγατε αν παρακολουθούσατε το Δ.Σ., ή αν θα «κλαίγατε». Το σίγουρο είναι ότι θα αιφνιδιαζόσασταν από τον τρόπο ομιλίας ορισμένων.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος