Με νέο έγγραφό του ο Νομάρχης Λ. Κουρής καλεί τον Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Μανιάτη να ασκήσει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αρμοδιότητές του προκειμένου να υποχρεώσει τον ΕΣΔΚΝΑ να τηρήσει τις διατάξεις που έχουν θεσπίσει για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων η Ελληνική Πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία...

Με νέο έγγραφό του ο Νομάρχης Λ. Κουρής καλεί τον Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Μανιάτη να ασκήσει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αρμοδιότητές του προκειμένου να υποχρεώσει τον ΕΣΔΚΝΑ να τηρήσει τις διατάξεις που έχουν θεσπίσει για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων η Ελληνική Πολιτεία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς την Περιφέρεια Αττικής, που ασκεί την εποπτεία στους Δήμους και τις Κοινότητες, ο ΕΣΔΚΝΑ όχι μόνο δεν φρόντισε να τηρήσει την υφιστάμενη νομοθεσία και ειδικότερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά αντιθέτως με σειρά νεότερων αποφάσεων, που είναι παράνομες και καταχρηστικές, δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία της περιοχής.

Μετά τη νέα γραπτή παρέμβασή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Χ. Μανιάτη, ο Νομάρχης Λ. Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε περίπτωση που συνεχιστεί η περίεργη ανοχή της Περιφέρειας Αττικής στις παράνομες πράξεις του ΕΣΔΚΝΑ, η Νομαρχία θα αναγκαστεί να καταφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει το αμαρτωλό καθεστώς που λειτουργώντας επί δεκαετίες δημιούργησε την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση στον τομέα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων.»

 

Συνέντευξη τύπου από το Γραμματικό

Την Τρίτη δίνει συνέντευξη τύπου ο Κοινοτάρχης του Γραμματικού στην Αθήνα (Αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου) με τίτλο «το Μεγάλο Σκάνδαλο:

Κατασκευαστικές Εταιρείες και Οικονομικά Συμφέροντα επιβάλλουν την χωροθέτηση ΧΥΤΑ καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουν με εκατομμύρια ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.»

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος