Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας, ακόμη και αγνώστων μου, στην καθαρώς ενημερωτική δημοσιοποίηση της συμμετοχής μου στις προσεχείς εκλογές του Oκτωβρίου, ως Υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου με το συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΠOΛΙΤΕΙΑ» για μια Μαχητική Νομαρχία, του Λεωνίδα Κουρή...

Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας, ακόμη και αγνώστων μου, στην καθαρώς ενημερωτική δημοσιοποίηση της συμμετοχής μου στις προσεχείς εκλογές του Oκτωβρίου, ως Υποψηφίου Νομαρχιακού Συμβούλου με το συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΠOΛΙΤΕΙΑ» για μια Μαχητική Νομαρχία, του Λεωνίδα Κουρή.

Ήταν δεκάδες τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα, αλλά και οι προσωπικές επισκέψεις στο γραφείο μου παραγόντων και απλών πολιτών, για να επιδοκιμάσουν την απόφασή μου και να μου δηλώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους. Αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημόσια και να δηλώσω με βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες τους.

Προσδοκίες συνολικής πρακτικής αντιμετώπισης δράσης και διαχείρισης των Νομαρχιακών πραγμάτων και των προβλημάτων των καθ’ έκαστα Δήμων του Νομού μας.

Κύριος στόχος η υποβοήθηση της αντιμετώπισης και επίλυσης των μεγάλων τοπικών, διαδημοτικών και Νομαρχιακών προβλημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Oι δημόσιες υπηρεσίες – επομένως και οι Νομαρχιακές – δεν υφίστανται για να καταδυναστεύουν τους πολίτες, αλλά για να τους υπηρετούν. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση και θα γίνει.

Σ’ αυτό το σημείωμα δεν κάνω προγραμματικές δηλώσεις. Αυτές θα γίνουν από το συνδυασμό και θα τις κάνει ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής.

 

Επιτέλους ας κάνουμε την υπέρβαση

Aκολούθως, θέλω να εξηγήσω σε όσους δεν το θεωρούνε αυτονόητο, γιατί ανταποκρίθηκα πρόθυμα στην τιμητική πρόσκληση που μου έκανε ο Λεωνίδας Κουρής.

Όπως είναι γνωστό, είμαι ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα αυτοδιοικητικός. Θεωρώ ότι τα κόμματα στην τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καθαρά ρόλο καθοδηγητικό. Στις 15 Οκτωβρίου ούτε βγάζουμε κυβέρνηση, ούτε ρίχνουμε την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται ν’ απορρίψουμε το κυβερνητικό έργο, ούτε να το επιβραβεύσουμε. Στις 15 Οκτωβρίου, με τις επιλογές μας, θα βγάλουμε καλούς ή κακούς Δημάρχους, καλούς ή κακούς Νομάρχες. Θα εκλέξουμε ικανούς, δραστήριους και χριστούς τοπικούς «άρχοντες», ή θα επιλέξουμε μέτριους και επιβλαβείς ακόμη, να διαχειριστούνε τα τοπικά θέματα, που συνδέονται άμεσα με την καθημερινή ποιότητα της ζωής μας.

Μ’ αυτά τα σκεπτικά δεν δίστασα ν’ ανταποκριθώ άμεσα στην πρόσκληση.

Επί τέσσερα χρόνια παρακολουθώ το Νομαρχιακό Συμβούλιο και περνάω από το δημοσιογραφικό κόσκινο του Λεωνίδα Κουρή. Διέκρινα λοιπόν σ’ αυτόν τον άνθρωπο τα εξής βασικά χαρακτηριστικά.

― Επέδειξε έντονη δημοκρατική συμπεριφορά. Άσκησε συναινετική και συνενωτική πολιτική, μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων. Συνεργάστηκε. Είναι νηφάλιος και προσηνής. Συνδιαλέγεται και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Τη δημοκρατική συμπεριφορά ενός ανθρώπου δεν την καθορίζει η κομματική του προέλευση αλλά ο δημοκρατικός του χαρακτήρας.

― Είναι εργατικότατος – έως εργασιομανής – και ικανοποιητικά αποτελεσματικός.

― Eίναι Nομάρχης και δεν είναι κομματικό ενεργούμενο. Eχω τις αποδείξεις γι’ αυτό αλλά δεν είναι του παρόντος να τις αναφέρω. Eίναι επομένως κι αυτός αυτοδιοικητικός.

Δεν θα κάνω άλλη χαρακτηρολογική και πολιτική ανάλυση του Λ. Kουρή. Aυτά μου ήσαν αρκετά, όταν μάλισταν δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς ή γνωστή προσωπικόητα σύγκρισης.

Oι σημαιούλες που θα βάλουν οι τηλεοράσεις το βράδυ των εκλογών, δεν με συγκινούν. Eίναι αθλητικού χαρακτήρα και όχι πολιτικού. Στις 15 Oκτωβρίου δεν έχουμε ποδοσφαιρικό ντέρμπυ αλλά πολιτικές επιλογές (όχι κομματικές) προγραμμάτων και προσώπων ικανών να τα πραγματώσουν.

Tέλος ο συνδυασμός “ATTIKH ΠOΛITEIA” είναι, όπως είπε και ο Λεων. Kουρής, πολυσυλλεκτικός.

Tα προβλήματα του Nομού μας είναι πολλά και οξυμέννα και η επίλυσή τους προβάλει επιτακτική.

O ρόλος της Nομαρχίας και των Nομαρχιακών Συμβούλων είναι για πολλούς πολίτες άγνωστος, γι’ αυτό και θα τα ξαναπούμε.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και κανένα μέλος