Tα τροχαία, τα πυροτεχνήματα, η κατάργηση της μαζικής άθλησης για όλους

 

Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου ΒΒΒ, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, με πολλά θέματα, άλλα απλά και άλλα “σύνθετα”.

Λίγες οι ερωτήσεις προ ημερησίας από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Βέβαια απουσίαζαν οι επικεφαλής από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, πλην της ΡΙΚΙΠ (Θάνος Ματόπουλος), ο οποίος έθεσε και ερωτήσεις πάνω στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Πολλά τροχαία στο Δήμο. Να τοποετηθουν φανάρια

  • Τροχαία ατυχήματα στο Δήμο, πολλά και με ιδιαίτερη σφοδρότητα, γιατί τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες απ’ τη μιά και πολλές φορές τα stop είναι καλυμένα από φυτά.

Πρότεινε ο Θ. Ματόπουλος όσα φανάρια είναι εγκεκριμένα από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην περιοχή του Δήμου μας να τοποθετηθούν.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «έχουμε ζητήσει πολλά φανάρια. Κάποια έχουν εγκριθεί κάποια δεν έχουν εγκριθεί. Δυστυχώς για όλη την Αττική υπάρχει μία εργολαβία, την ευθύνη έχει η Περιφέρεια.

Αυτό το έργο τοποθέτησης των φαναριών και των διαβάσεων λόγω του εύρους και του μεγέθους που έχει ουσιαστικά, επαναλαμβάνεται μία κάθε πέντε χρόνια. Είναι μία πάρα πολύ αργή διαδικασία. Και τώρα έχουμε 4 φανάρια εγκεκριμένα, στην παραλιακή, που δεν μπορούν να τοποθετηθούν γιατί η δημοπράτηση του έργου είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο», τόνισε ο Δήμαρχος.

 Βέβαια δεν έχουν ακριβώς έτσι τα πράγματα, γιατί το φανάρι που ζητούν οι κάτοικοι χρόνια τώρα στην παραλιακή στο ύψος του “Νότος καφέ”, έχει εγκριθεί αρκετά χρόνια, και η Περιφέρεια έχει ζητήσει, μελέτη, από το Δήμο για το σημείο τοποθέτησης (κρατάμε και το έγγραφο), αλλά ο Δήμος δεν έχει απαντήσει. Προτιμάει να βάλει γέφυρα με πολύ υψηλά κοστολόγια και μεγάλο χρόνο κατασκευής. Και έως τότε τί γίνεται; λέμε εμείς.

TηνΑθληση για όλους” έκοψε ο υπουργός αθλητισμού

Oπως έχουμε γράψει και στις αθλητικές στήλες, ο υπουργός αθλητισμού, κόβει την “Αθληση για όλους” που διενεργείται με προγράμματα από τους Δήμους, αφήνονοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στον τομέα στην ανεργία και βέβαια τους πολίτες που θα ήθελαν να αθληθούν για λόγους υγείας και όχι πρωταθλητισμού, χωρίς άσκληση.

Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) αντέδρασε καθυστερημένα, όπως είπε ο Θ. Ματόπουλος και ήδη έπρεπε να ξεκινούν τα προγράμματα.

Ο Δήμαρχος απάντησε: «Η πρωτοβουλία του υπουργείου αθλητισμού δεν βρίσκει σύμφωνη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι θέμα στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Εχουμε την αίσθηση ότι μάλλον θα ανακληθεί η απόφαση και θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε τα αθλητικά μας προγράμματα».

Μάστιγα τα πυροτεχνήματα

Το θέμα των βεγγαλικών έθεσε ερωτηματικά ο Θ. Ματόπουλος, που έχουν καταντήσει μάστιγα στην περιοχή, ακόμη και τις μεταμεσονύκτιες ώρες λες και βρισκόμαστε σε «εμπόλεμη ζώνη».

Ο δήμαρχος απάντησε δεν είναι πλέον εύκολα ελεγχόμενη η κατάσταση: «Τα βεγγαλικά ορίσαμε ως χρόνο την 11η Βραδυνή και ελέγχονται άμεσα γιατί είναι συγκεκριμένα καταστήματα που ρίχνουν. Υπάρχει μόνιμη παρουσία από τη Δημοτική Αστυνομία. Τα 2 τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να πετάνε πυροτεχνήματα παρέες νεαρών σε διάφορες ελεύθερες παραλίες, οι οποίοι στις 2 το πρωί ξεκινούν να τα εκτοξεύουν, αλλά και από σπίτια ακόμη».

η δημοτική συνεδρίαση: https://www.facebook.com/dimosvvv/videos/396517071897168

 

 

Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου ΒΒΒ, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, με πολλά θέματα, άλλα απλά και άλλα “σύνθετα”.

Λίγες οι ερωτήσεις προ ημερησίας από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Βέβαια απουσίαζαν οι επικεφαλής σε όλες τις παρατάξεις, πλην της ΡΙΚΙΠ (Θάνος Ματόπουλος), ο οποίος έθεσε και ερωτήσεις πάνω στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 360 guests και κανένα μέλος