Ερώτηση από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2021, η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει σε εφαρμογή το μέτρο της αναστολής εργασίας με στέρηση μισθού, ασφαλιστικής κάλυψης και προσμέτρησης υπηρεσίας σε υγειονομικούς και εργαζόμενους σε δομές Πρόνοιας που δεν έχουν εμβολιαστεί, μετατρέποντας το όπλο του εμβολίου σε μέτρο προώθησης αντεργατικών μέτρων και καλλιεργώντας παράλληλα τον κοινωνικό αυτοματισμό. Επιπρόσθετα, εξήγγειλε την αναστολή των αδειών όλου του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων, αποδεικνύοντας στην πράξη την τραγική υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μάλιστα η κυβέρνηση δήλωσε πως τα κενά των υγειονομικών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής από την εργασία ετοιμάζεται να τα καλύψει με εργολάβους και συνεργασίες με εξωτερικές πηγές (outsourcing), δηλαδή ιδιώτες.

Η υποχρεωτικότητα μπορεί με υπουργική απόφαση να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ δεν διασφαλίζεται καν η επάνοδος των εργαζομένων στη δουλειά τους, και ανατίθεται στη «διακριτική ευχέρεια» του εργοδότη. Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία για απολύσεις, αναστολές, ένταση της επίθεσης σε βάρος των ελάχιστων δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον εμβολιασμό και στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ήδη σε μια σειρά εργασιακούς χώρους οι εργοδότες, αφού πρώτα τους μετέτρεψαν σε εστίες υπερμετάδοσης, σπεύδουν να φορτώσουν στους εργαζόμενους την «ατομική ευθύνη», απειλώντας με αναστολές, απολύσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις για τα ράπιντ τεστ πριμοδοτώντας τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας για να αυξήσουν την πελατεία τους.

Η κυβέρνηση αναπαράγει και τροφοδοτεί τις επιφυλάξεις, το φόβο που υπάρχει σε ένα τμήμα του πληθυσμού, αλλά και τον ανορθολογισμό, με τις παλινωδίες της, τη μεγάλη καθυστέρηση των εμβολιασμών, τα μεγάλα προβλήματα στην εμβολιαστική εκστρατεία από την απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, επιδημιολογικής επιτήρησης και φαρμακοεπαγρύπνησης. Η ύπαρξη των ανεμβολίαστων είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος και όχι η αιτία όπως προβάλλεται από την κυβέρνηση.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα της ανάπτυξης που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και στο κριτήριο του μέγιστου κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προκάτοχές της του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και πάντοτε σε πλήρη αντίθεση με το κριτήριο της ικανοποίησης των κοινωνικών – λαϊκών αναγκών.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος