Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σ΄ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, από τη Βουλιαγμένη έως τη Βάρκιζα.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

Με τη εργολαβία αυτή θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε μεγάλους οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής όπως η παραλιακή λεωφόρος, η λεωφόρος Κηφισίας, η λεωφόρος Μεσογείων και η λεωφόρος Κατεχάκη.

Οπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, επιλέχθηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει λάβει καμία συντήρηση για δεκαετίες.

Οι εργασίες ξεκινούν από τη συμβολή της παραλιακής με την οδό Πανός στον Δήμο Βουλιαγμένης και θα περατωθούν στην συμβολή της με την οδό Βασ. Κων/ντίνου στη Βάρκιζα. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος 4800 m, που αντιστοιχούν σε 67.500 m² οδοστρώματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Προτεραιότητά μας η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Αττική, αλλά και να καταστήσουμε έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της Αθήνας - την παραλιακή λεωφόρο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο - σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο.

αφού πέραν της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης υλοποιείται ήδη μελέτη η οποία θα επιδείξει τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου αυτή να αρθεί».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 guests και κανένα μέλος