Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως μας ενημέρωσε, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και την διαλογή στην πηγή, παρατηρείται υποβάθμιση της ποιότητας των οργανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στους καφέ κάδους και εφιστά την προσοχή των δημοτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  από τα Πηγαδάκια της Βούλας, τη Μηλαδέζα της Βάρης και τη Βουλιαγμένη, καθώς.

Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί προσμίξεις με άλλα απόβλητα (πλαστικά, χάρτινες συσκευασίες κ.α.), οι οποίες οδηγούν στην αλλοίωση του υψηλής ποιότητας, παραγόμενου εδαφοβελτιωτικού - λιπάσματος από τα οργανικά και πράσινα απόβλητα (VITA GREEN) που πραγματοποιείται στον Δήμο μας και χρησιμοποιείται ευρέως σε ιδιωτικούς και δημόσιους κήπους και φυτεύσεις. 

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, να προχωρούν στην διαλογή των οργανικών με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, καθώς οι όποιες αστοχίες, ακυρώνουν την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν οι συμμετέχοντες και αλλοιώνουν το παραγόμενο εδαφοβελτιωτικό – λίπασμα.

Υπενθυμίζουμε ότι οργανικά απόβλητα, είναι μόνο τα υπολείμματα τροφών τα οποία πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους σε χάρτινες ή κομποστοποιήσιμες σακούλες.

Για τους συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα στα Πηγαδάκια, για το διάστημα που θα είναι σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο Δήμος θα παραδίδει τα πακέτα με τις σακούλες κατ’ οίκον, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2132020152-154.

 

kafe kadoi mesaΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ:

- υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού, όσο το δυνατόν πιο στραγγισμένα και στεγνά
- φρούτα και λαχανικά
- ψωμί και ζυμαρικά
- τσόφλια αυγών

 

ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ:


- κοινά σκουπίδια
- συσκευασίες κάθε είδους και υγρά
- μαγειρικά λάδια και λίπη
- πλαστικά
- κομμάτια αλουμινόχαρτου
- χρωματιστά, γυαλιστερά ή πλαστικοποιημένα χαρτιά

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος