«η ανακύκλωση ως βασική περιβαλλοντική συνιστώσα των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων», που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γέρακα και τη διαδημοτική Μαραθώνιο Αναπτυξιακή. Η εκδήλωση εντάσσεται στον σεμιναριακό κύκλο...

 

Ανακύκλωση και τοπικές κοινωνίες

Εκδήλωση της "Μαραθώνιας Αναπτυξιακής Α.Ε." με συνδιοργανωτή το Δήμο Γέρακα

«η ανακύκλωση ως βασική περιβαλλοντική συνιστώσα των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων», που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γέρακα και τη διαδημοτική Μαραθώνιο Αναπτυξιακή. Η εκδήλωση εντάσσεται στον σεμιναριακό κύκλο της Ενέργειας ΙΙΙ του έργου: «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ» (Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL, που υλοποιεί η Μαραθώνιος Αναπτυξιακή ως  εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»).

Χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, απηύθυνε ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Γέρακα, Ζούτσος, του οποίου ευγενική χορηγεία ήταν η παραχώρηση της αίθουσας διαλέξεων του Δημαρχείου, καθώς και το catering.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Προϊστάμενος του γραφείου εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΕΠΕΔ), δρ. Σκορδίλης, ο οποίος απαρίθμησε τις βασικές αρχές της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, τη διαδικασία ανακύκλωσης και τους στόχους των Συλλογικών Συστημάτων Ανακύκλωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. Τον κύριο Σκορδίλη διαδέχτηκαν εκπρόσωποι Συλλογικών Συστημάτων Ανακύκλωσης οι οποίοι γνωστοποίησαν το έργο τους στο κοινό και δέχθηκαν πρόθυμα ερωτήσεις από αυτό. Την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης εκπροσώπησε ο κ. Κολοκυθάς, Μηχανικός Έργων, ο οποίος και αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ειδικών μπλε κάδων στους Ο.Τ.Α. μετόχους της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής, για την ανακύκλωση συσκευασιών χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και αλουμινίου. Ο κ. Αλούκος, εντεταλμένος Σύμβουλος της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. τόνισε την ανάγκη δημοσιοποίησης του εγχειρήματος ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στην περιοχή της Αττικής, μέσω της Μαραθωνίου Αναπτυξιακής και των Ο.Τ.Α. μετόχων της. Στις δραστηριότητες της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε., εντάσσεται και η τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής, σε χώρους που υποδεικνύονται από τους Ο.Τ.Α. και σε σχολεία. Ήδη έχει τοποθετηθεί κάδος στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης και αναμένεται και δεύτερος.

Τέλος, ο Διευθυντής Εκμετάλλευσης της ΕΛΙΝ Βιοκαύσιμα, κ. Ανδριανός, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα της ΕΛΙΝ, που λειτουργεί εδώ και έξι μήνες περίπου. Στόχος της είναι η συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων, σε πρώτη φάση από επιχειρήσεις και η επεξεργασία τους με σκοπό την παραγωγή βιοντίζελ.

Παρεμβάσεις-ερωτήσεις από το ακροατήριο, ανέδειξαν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για την πορεία του έργου της ανακύκλωσης.

Στο χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά, από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα. Πορτραίτα από παλιά υφάσματα, κουτάκια αλουμινίου, αλλά και δέντρα από ανακυκλώσιμο χαρτί, εντυπωσίασαν τους επισκέπτες.

Το παρόν έδωσε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου, πολιτευτές, δημοτικοί Σύμβουλοι Ο.Τ.Α. μετόχων της Μαραθωνίου, εκπρόσωποι δημοτικών επιχειρήσεων, τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων και γενικότερα άνθρωποι που δείχνουν ενδιαφέρον για την ανακύκλωση.

 Η "Μαραθώνια Αναπτυξιακή"καλύπτει τους Δήμους Ανθούσα, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Παλλήνη, Πικέρμι, Ραφήνα και Σπάτα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος