Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ Κων/νος Λουκάς, ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις τους στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Από τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται ταχέως και στη χώρα μας, μέσα σε χρόνο ρεκόρ ενισχύθηκαν και οργανώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ με προσωπικό από τους κλειστούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, με σκοπό την παροχή κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

Πιο συγκεκριμένα:

― στις 9 και 11 Μαρτίου ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών αντίστοιχα, 

― το ΚΗΦΗ προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και παρέχει τις υπηρεσίες του κατ’ οίκον σε όλους τους ωφελούμενους,

― το Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ.) συνεχίζει απρόσκοπτα και σε αυξημένο βαθμό την λειτουργία του. Λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (22993 20219) στα κεντρικά μας γραφεία από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα,

― ενισχύθηκαν οι κοινωνικές μας δομές και το Β.Σ.Σ. με προσωπικό από τα ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

― πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια για το call center, ενημερώθηκαν όλα τα φαρμακεία του Δήμου μας,  έγινε επικοινωνία με τα καταστήματα τροφίμων ωθώντας την υπηρεσία delivery (ευχαριστούμε γι’ αυτό τους καταστηματάρχες του Δήμου μας που ανταποκρίθηκαν), καθ’ αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι τηλεφωνικές ενημερώσεις προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες τηλέφωνα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την αγαστή συνεργασία με τον Ιερό κλήρο του Δήμου μας, την προσφορά της Εκκλησίας σε έτοιμες μερίδες φαγητού και την προσφορά μας σε τρόφιμα προς τα συσσίτια της Εκκλησίας, καθώς και τη διανομή μέρους αυτών στους συνανθρώπους μας. Μέχρι αυτήν την στιγμή δεκάδες αιτήματα πολιτών έχουν ικανοποιηθεί πλήρως και τα περισσότερα εξ΄αυτών αυθημερόν!

Αυτήν τη στιγμή οι κοινωνικές δομές του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος με ένα δυναμικό των 20 ατόμων και 4 οχημάτων (προστέθηκε και το όχημα της Τoyota που μας παραχώρησε δωρεάν η εταιρία Toyota Polis Stavros, παρέχουν τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, δρώντας σαν μια απολύτως αφοσιωμένη ομάδα, με υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας, έτοιμη για την υποστήριξη και τη φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο “Κέφαλος” είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, σχεδιάζοντας παράλληλα νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς φαγητό ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

  • Τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί  διανομή τροφίμων στους 300 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαυρεωτικής.  Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν κατ’ οίκον.
  • Τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και υλικών αγαθών, κατ’ οίκον, του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ.
  • Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, υποστηρίζοντας τη διανομή 100 ημερήσιων μερίδων φαγητού (μεσημεριανό και βραδινό) μέσα από τις οποίες θα καλυφθούν και οι ανάγκες των δύο εκκλησιαστικών συσσιτίων Κερατέας και Λαυρίου.

Η υπηρεσία μας είναι ανοιχτή, προς όλους τους πολίτες, είτε για να προτείνουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε για να προσφέρουν την βοήθειά τους με γόνιμες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, είτε για να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή, στο 22993 20219, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή www.facebook.com/npdd.kefalos.lavreotikis.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 guests και κανένα μέλος