Το φεστιβάλ μεσογειακού ντοκιμαντέρ κλείνει 11 επιτυχημένα χρόνια και φιλοξενείται και φέτος στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.
Τι είναι όμως το φεστιβάλ μεσογειακού Ντοκιμαντέρ;
Είναι μια μη διαγωνιστική διοργάνωση με σταθερούς θεματικούς άξονες την εργασία, το πολιτικό ντοκιμαντέρ, τη μετανάστευση και τις προσωπογραφίες...

Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ


Το φεστιβάλ μεσογειακού ντοκιμαντέρ κλείνει 11 επιτυχημένα χρόνια και φιλοξενείται και φέτος στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου*.

Τι είναι όμως το φεστιβάλ μεσογειακού Ντοκιμαντέρ;

Είναι μια μη διαγωνιστική διοργάνωση με σταθερούς θεματικούς άξονες την εργασία, το πολιτικό ντοκιμαντέρ, τη μετανάστευση και τις προσωπογραφίες.

Φέτος προστέθηκε μια νέα ενότητα με οικολογικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ecofilms της Ρόδου.

Δεν προβάλλονται μόνο ντοκιμαντέρ αλλά και αξιόλογες ταινίες σκηνοθετών από 9 χώρες.

Θα διαρκέσει 4 μέρες, από 6-9 Σεπτεμβρίου και θα προβληθούν 27 συνολικά ταινίες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Παλαιστίνη.

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Αθηνών την Δευτέρα 1/9, οι ομιλιτές μάς ενημέρωσαν ότι παράλληλα με το φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται και πολύ ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το φετινό φεστιβάλ θα ξεκινήσει τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Αιγύπτιου Σκηνοθέτη, Γιούσεφ Χασίν, που απεβίωσε στις 27 Ιουλίου, αφήνοντάς μας ως κληρονομιά πάνω από 40 ταινίες και θα προβληθεί μια ταινία που ο ίδιος αγάπησε πολύ: «Το Κάιρο του Γιούσεφ Σαχίν».

Ρωτήσαμε με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ταινίες – ντοκιμαντέρ που παίζονται στο φεστιβάλ και ο Καλλιτεχνικό διευθυντής του φεστιβάλ, Βασίλης Βαφέας, μας απάντησε ότι σκοπός τους «είναι να αναδειχθούν οι κοινοί παρανομαστές όλων των χωρών και κοινωνιών που συμμετέχουν, συνθέτοντας έτσι το “πολύχρωμο” μωσαϊκό της Μεσογείου. Υπάρχει πολύς καλλιτεχνικός πλούτος που δεν έχει ανακαλυφθεί».

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών -Παραγωγών Κινηματογράφου, τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Ε.Μ.Π., με τη συνεργασία του Δήμου Λαυρεωτικής.


Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 6/9: Ξεκινάει με χαιρετισμούς στις 7.00μ.μ. τους οποίους θα ακολουθήσουν οι προβολές δύο ταινιών και στις 9.00μ.μ. η συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Την Κυριακή 7/9 από τις 5.00μ.μ. ξεκινάνε οι προβολές ταινιών μέχρι και τις 9.35 που θα προβληθεί η ταινία πρόταση του κριτικού κινηματογράφου Ρόμπυ Εκσιέλ: “The Band’s visit”.

Την Δευτέρα 8/9 το πρόγραμμα ξεκινάει στις 4.00μ.μ. με συνεχόμενη προβολή ταινιών έως και το βράδυ.

Και την Τρίτη 9/9, οι προβολές ξεκινάνε στις 5.00μ.μ. κλείνοντας το φεστιβάλ με την αποχαιρετιστήρια δεξίωση στις 10.25μ.μ.

Όλες τις ημέρες παράλληλα με τις προβολές θα υπάρχει η έκθεση με κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες του ζωγράφου Βασίλη Δημητρίου. Του τελευταίου εκπροσώπου της τέχνης των γιγαντοαφισών.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος