Η εγκατάσταση του δικτύου γίνεται με 100% αυτοχρηματοδότηση

Ξεκίνησε, Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2019, το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Σαρωνικού, με εφαρμογές Smart Cities. Η εγκατάσταση των πρώτων φωτιστικών σωμάτων τύπου led μειωμένης ενεργειακής κατανάλωσης έγινε στην οδό Φιλίππου.

Το έργο θα συνεχιστεί με την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λαμπτήρων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led σε όλο το Δήμο. Η εγκατάσταση του δικτύου γίνεται με 100% αυτοχρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αποπληρωμή της επένδυσης θα γίνει τμηματικά στη 12ετή διάρκεια της σύμβασης με τον ανάδοχο, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης ενέργειας που έχει δοθεί με την αντίστοιχη προσφορά.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα ένα ακόμη έργο, με σημαντικό όφελος για το Δήμο και για τους πολίτες, πήρε το δρόμο της υλοποίησης. Η εγκατάσταση των πρώτων νέων σωμάτων στην πόλη, ήταν η απάντηση σε όσους επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση του έργου, αλλά και στις Κασσάνδρες που βιάστηκαν να μιλήσουν για ακύρωσή του. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι στο τέλος, το φως νικά πάντα το σκοτάδι».

Το έργο Αναβάθμισης του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων, περιλαμβάνει, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμος:

― Την εγκατάσταση 16.147 νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας τύπου led στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου Σαρωνικού.

― Κατηγοριοποίηση των οδών και εφαρμογή προτύπων και προδιαγραφών για την παροχή φωτισμού, ανάλογα με κάθε κατηγορία. Το φωτιστικό αποτέλεσμα θα ελέγχεται κάθε χρόνο από Ανεξάρτητο Σύμβουλο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι στο τέλος της 12ετίας, ο Δήμος Σαρωνικού θα παραλάβει ένα σύστημα πλήρες και λειτουργικό.

― Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεδιαχείρισης – Ελέγχου Ενέργειας – Προληπτικής Συντήρησηςγια το σύνολο της υποδομής. Το σύστημα θα ανήκει στο Δήμο Σαρωνικού, που θα έχει και τον πλήρη τηλεματικό έλεγχο των υποδομών ηλεκτροφωτισμού, ανά πάσα στιγμή.

― Τη δημιουργία πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης (Smart Cities), όπου θα εφαρμοστούν σε πιλοτικό επίπεδο λύσεις έξυπνης πόλης, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των υπηρεσιών μας προς τους δημότες.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το όφελος για το Δήμο Σαρωνικού θα είναι σημαντικό:

  • · Εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειαςκατά 75,6%.
  • · Μείωση ενεργειακού αποτυπώματοςκατά 80.286,35 τόνους CO2 στη διάρκεια της 12ετίας, με εγγυημένο τρόπο.
  • · Συμβολή στην αισθητική αναβάθμιση και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σε κάθε περιοχή του Δήμου.
  • · Οικονομικό όφελος ύψους 2.586.065 ευρώ για το Δήμο Σαρωνικού στην 12ετία από την εξοικονόμηση ενέργειας..
  • · Το μηδενισμό των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας λαμπτήρων και φωτιστικών του Δήμου Σαρωνικού, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 2.908.190 ευρώ για τα επόμενα 12 χρόνια.

Συνολικά το οικονομικό όφελος για το Δήμο Σαρωνικού στη διάρκεια της 12ετίας εκτιμάται στα 5.494.255 ευρώ, ή σε 457.854 ευρώ ανά έτος, κατά μέσο όρο.

Ακόμη, με το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος Σαρωνικού αποκτά τη δυνατότητα να κάνει ένα βήμα μπροστά στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Smart Cities, όπως το σύστημα έξυπνης στάθμευσης, σύστημα διαχείρισης κάδων απορριμμάτων, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wi-fi και σημεία μέτρησης κυκλοφοριακής ροής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 74 guests και κανένα μέλος