Για αυθαίρετες κατασκευές καταδικάστηκε ο Παντελής Μαντωνανάκης...

Την ελεύθερη παραλία που παραχωρήθηκε στον όμιλο Grand Resort, προσπάθησε να περιφράξει το 2004 ο ιδιοκτήτης του Παντελής Μαντωνανάκης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τη δημοτική αρχή Καλυβίων και τους κατοίκους της περιοχής ... 

Δικαιώθηκε ο Δήμαρχος Καλυβίων

στον αγώνα του για ελεύθερες παραλίες

Για αυθαίρετες κατασκευές καταδικάστηκε ο Παντελής Μαντωνανάκης

 

Την ελεύθερη παραλία που παραχωρήθηκε στον όμιλο Grand Resort, προσπάθησε να περιφράξει το 2004 ο ιδιοκτήτης του Παντελής Μαντωνανάκης, συναντώντας ισχυρή αντίσταση από τη δημοτική αρχή Καλυβίων και τους κατοίκους της περιοχής και προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο στη «διαμάχη» των δύο πλευρών.

Όλα άρχισαν, όταν το 1999, μετά από διαγωνισμό, ο ΕΟΤ μίσθωσε στον  Μαντωνανάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ» το πρώην Ξενία Λαγονησίου, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων. Τότε, το υπουργείο Ανάπτυξης εξαίρεσε από τη μίσθωση όλες τις ακτές που είχαν ελεύθερη πρόσβαση οι πολίτες. Το Νοέμβριο του 2003, με απευθείας ανάθεση, παρά την κυβερνητική δέσμευση ότι η παραλία θα δινόταν στο Δήμο Καλυβίων, μισθώθηκε έναντι 15.000 ευρώ ετησίως, (85 στρέμματα παραλίας, μήκους 1,5 χιλιομέτρου), χωρίς, αυτή τη φορά, εξαιρέσεις. Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου και οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν καταγγέλλοντας «ξεπούλημα της παραλίας»,  και ξεκίνησε δικαστικό αγώνα. 

Ο Δήμος Καλυβίων με τις συνεχείς κινητοποιήσεις κατοίκων και δημοτικής αρχής,  διαβήματα κλπ, έχει καταφέρει να παραμένει ανοιχτή και ελεύθερη για τους πολίτες η παραλία στην Κιτέζα. Σε μία από τις κινητοποιήσεις αυτές, έξω από τις εγκαταστάσεις του Grand Resort, και προσπαθώντας να αποτρέψει την περίφραξη της παραλίες, υπήρξε συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ο Δήμαρχος Καλυβίων έκανε μήνυση στον Μαντωνανάκη.

Ο Δήμος αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά έχει υποστεί πλήθος διώξεων από τους υπευθύνους του Grand Resort, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να του έχουν κοινοποιηθεί 15 ποινικά δικαστήρια, δύο αγωγές για αποζημίωση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ και αρκετά διοικητικά δικαστήρια.

Μάλιστα σε μια από τις δίκες, συντάχθηκαν με τον Μαντωνανάκη, το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΟΤ και τα ΕΤΑ υποστηρίζοντας ότι αποτρέποντας το φράξιμο της παραλίας στο 41-42 χλμ., αντέδρασαν στην παράδοσή της στην «ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ», όπως προέβλεπε η σύμβαση και ζημίωσαν το δημόσιο.

Όμως, με την πλευρά του δημάρχου, συντάχθηκε ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Νομάρχης, βουλευτές και άλλοι δήμαρχοι.

Στη δίκη που έγινε λοιπόν εναντίον του ιδιοκτήτη του Grand Resort Παντελή Μαντωνανάκη για παράνομες κατασκευές και συρματοπλέγματα, που εμπόδιζαν το δημόσιο χαρακτήρα της ακτής, το δικαστήριο δικαίωσε τον Δήμαρχο, επιδικάζοντας ει βάρος του Μαντωνανάκη, ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό μέχρι την τελική δικαίωσή μας γιατί οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλοι οι πολίτες, δήλωσε ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος