Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, στο πλαίσιο των δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους αστέγους, σύμφωνα με τις παρ. 8 & 9 του άρθρου 29 του Ν.4052/12, υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», ως μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το Κράτος Πρόνοιας της Ελλάδας, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (στερούνται κατοικίας, διαβιούν σε επισφαλή κατοικία ή διαβιούν σε ανεπαρκή – ακατάλληλη κατοικία).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποκατάσταση των κινδύνων που πηγάζουν από την έλλειψη στέγης και τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 129.300,00 ευρώ και αφορά σε 15 ωφελούμενους.

Ειδικότερα, έχει στόχο να εξασφαλίσει:

Α) την ισότιμη συμμετοχή των ωφελούμενων στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, μέσα από την προώθηση και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

Β) την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού τους μέσω της διασφάλισης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που διαμένουν στα όρια του Δήμου, διαβιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανήκουν στις τρείς παρακάτω κατηγορίες:

Βρίσκονται σε υφιστάμενη κατάσταση έλλειψης στέγης (άστεγοι, διαμένοντες σε ξενώνες κλπ.).

Βρίσκονται σε άμεσο απειλούμενο κίνδυνο έλλειψης στέγης (φιλοξενούμενοι, υπό έξωση).

Διαβιώνουν σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης (χωρίς παροχή ρεύματος, νερού κλπ.).

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος