Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες σφαιροβόλοι

Με στόχο την διάνθιση του κλασικού αθλητισμού στην Ανατολική Αττική, το φεστιβάλ «Μεσόγεια» συνδιοργανώνει με τον δήμο Λαυρεωτικής, την Περιφέρεια Αττικής, τους τοπικούς αθλητικούς ομίλους ΑΠΣ Παλλαρευωτικός και ΓΣ Κερατέας, διεθνή αγώνα σφαιροβολίας την Κυριακή 2 Απριλίου στην πλατεία Ηρώων. Συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες σφαιροβόλοι, οι οποίοι θα συναγωνιστούν ξένους αθλητές στις κατηγορίες των εφήβων – νεανίδων, νέων -νέες, ανδρών και γυναικών σε αστικό περιβάλλον για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αρχιτεκτονική κληρονομία που περιλαμβάνει παραδοσιακά κτίριά του 19ου αιώνα, με μοναδική λαογραφική κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία που προσδιορίζει την ιστορία της πόλης του Λαυρίου.

Αρχικά θα φέρει τον κόσμο κοντά στο πολύ εντυπωσιακό αγώνισμα της σφαιροβολίας με αθλητές πρότυπα για την αθλητική κοινότητα στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα για τα παιδιά θα περιλαμβάνει τη γνωριμία και εκμάθηση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων α) ταχύτητες/ αγώνες δρόμου, β) άλματα και γ) ρίψεις, στις οποίες υπολογίζονται ομαδικές επιδόσεις και η έμφαση θα δοθεί στις ρίψεις.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 guests και κανένα μέλος