Στη «σκιά» των σχεδίων ξεπουλήματος

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για αθλούμενους και κοινό, εγείρει το νέο περιστατικό που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, 16 Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων κολύμβησης Νότιας Ελλάδας για παμπαίδες και παγκορασίδες. Μετά από βραχυκύκλωμα στον υποσταθμό της ΔΕΗ, πήρε φωτιά το μηχανοστάσιο στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα το κλειστό κολυμβητήριο να γεμίσει καπνούς και να προκληθεί πανικός για τους 550 αθλητές (ηλικίας 12 - 13 ετών) που βρίσκονταν εκεί μαζί με τις οικογένειες και τους προπονητές τους.

Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από το γεγονός ότι εξαιτίας των βροχοπτώσεων των τελευταίων εβδομάδων το μηχανοστάσιο είχε πλημμυρίσει και υπήρχαν νερά σε αρκετά σημεία. Μετά απ' αυτό το περιστατικό οι αγώνες διακόπηκαν, και στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο του Πειραιά. Το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, έκλεισε και είναι άγνωστο πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Αλυσίδα επικίνδυνων περιστατικών

Το παραπάνω άκρως επικίνδυνο περιστατικό δεν ήταν το μόνο που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα. Πριν από ένα μήνα (19/1), στο κλειστό του μπάσκετ, λίγο πριν από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Περιστέρι για την Basket League, ξέσπασε φωτιά στο μηχανοστάσιο του κλειστού με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ-άουτ σε όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο περιστατικό κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του ένας ηλεκτρολόγος.

Δεν περιορίζονται στα κλειστά γήπεδα όμως τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το ανοιχτό κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και το καταδυτήριο του συγκροτήματος, αφού μετά από έλεγχο προέκυψε ακαταλληλότητα των σανίδων που χρησιμοποιούνται στην πισίνα και στο γυμναστήριο, λόγω φθοράς.

Απαξίωση και ξεπούλημα

Τα επαναλαμβανόμενα ανησυχητικά κρούσματα δείχνουν ποια είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής συνειδητής απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, την οποία εφάρμοσαν επί σειρά ετών οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η παράδοση των εγκαταστάσεων στα ιδιωτικά συμφέροντα, όπως άλλωστε μαρτυρούν όσα ακολούθησαν τους Ολυμπιακούς του 2004, μέχρι την ένταξή του πλέον στο «υπερταμείο» για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Νίκος Γεωργόπουλος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος