Πρεμιέρα στο “Marathon European Youth Cup 2017”

 

Πρεμιέρα στο “Marathon European Youth Cup 2017” (Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων), στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Μάκρης έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα και οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 22/04 με τη συμμετοχή (308 από 29 χώρες) των αυριανών πρωταγωνιστών - πρωταθλητών της τοξοβολίας, με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Δήμο Μαραθώνα.

Η ελληνική Εθνική ομάδα αποτελείται συνολικά από 32 αθλητές –τριες κατηγορίας Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων τόσο στο Ολυμπιακό όσο και στο Σύνθετο τόξο.

Με την επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι αποστολές, στο Μαραθώνα, άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Νέων της Τοξοβολίας, το “Marathon European Youth Cup”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παρέλασαν οι αθλητές-εκπρόσωποι των 29 χωρών που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, με σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής τον αθλητή Παναγιώτη Κατσαΐτη. Ξεχωριστό τόνο στη διαδικασία έδωσε η παρουσία της Ναμίμπια και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς είναι οι μοναδικές συμμετέχουσες χώρες που προέρχονται από άλλες ηπείρους.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Πέτρος Συναδινός, αφού καλωσόρισε τις αποστολές, σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων. Στέλνουμε σε κάθε έναν αθλητή και κάθε μία αθλήτρια τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στους αγώνες που πραγματοποιούνται στον Μαραθώνα, σε μία περιοχή όπου η έκβαση της ιστορικής μάχης καθορίστηκε από τους τοξότες. Ας εμπνευστούμε από τις Ολυμπιακές ιδέες που πρεσβεύουν την ίση συμμετοχή ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα και ηλικία».

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Χακάν Τσακίρογλου. Η τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και ζωντανή μουσική από οργανοπαίκτη μπουζουκιού.

Η αγωνιστική δράση έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος