Εξαιρετική επιτυχία είχαν οι “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ” της Νέας Μάκρης, στους 25ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων. Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην τελετή απονομής των βραβείων που έγινε στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, κέρδισαν 8 από τα 12 συνολικά βραβεία, τη μεγαλύτερη διάκριση που πέτυχε ερασιτεχνικός θίασος μέσα στα 25 χρόνια των πιο παλαιών και αναγνωρισμένων ερασιτεχνικών θεατρικών αγώνων στην Ελλάδα.

Οι “Πολιτιστικές Απόπειρες” συμμετείχαν στους Αγώνες με την Κεντρική Θεατρική Σκηνή και το έργο «ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» του Λεωνίδα Προυσαλίδη.

 

Τα 8 Βραβεία που πήραν είναι:

Βραβείο Κοινού.

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Περικλή Καρακωσταντόγλου.

Βραβείο πρώτου Γυναικείου ρόλου στην Μαρία Ρούσση.

Βραβείο πρώτου Ανδρικού ρόλου στον Θοδωρή Αρεστό.

Βραβείο πρώτου Ανδρικού ρόλου στον Ορέστη Ζακυνθινό.

Βραβείο Σκηνογραφίας στη Δ. Χαλκιοπούλου και στο Δ. Εξαρχάκη.

Βραβείο Φωτισμού στους Β. Μάντζιο και Π. Καρακωσταντόγλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κριτική Επιτροπή έδωσε δύο ισοδύναμα Βραβεία για τον πρώτο Αντρικό ρόλο, τονίζοντας ότι όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί το έργου με τις πολύ καλές τους ερμηνείες ήταν στα όρια της βράβευσης.    

7-logikes-apantiseisΑπό το 1988 μέχρι σήμερα οι “Απόπειρες” έχουν ανεβάσει, στο ιστορικό υπόγειο θεατράκι της Νέας Μάκρης, 33 διαφορετικά θεατρικά έργα, με πάνω από 450 συμμετοχές στους ρόλους των ηθοποιών, στα σκηνικά, στην ενδυματολογία, στο μακιγιάζ, στη μουσική, στα φώτα, στις κατασκευές, στα προγράμματα. Σήμερα λειτουργούν δυο θεατρικές σκηνές, η “Κεντρική” και η “Πειραματική Σκηνή” με διαφορετικά έργα και δασκάλους. Ενδεικτικές άλλες δράσεις στις Απόπειρες είναι, η Κινηματογραφική Λέσχη, το Χορευτικό Τμήμα, το Ποιητικό Αναλόγιο, το Κοσμολογικό Καφενείο, οι Απόπειρες Live.

Μεταξύ των ερασιτεχνικών θιάσων που συμμετείχαν στην τελική φάση αυτών των Θεατρικών Αγώνων ήταν και το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς, το θέατρο Παράθλαση από τη Θεσσαλονίκη, το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα, το θέατρο Απόλλων από την Κόρινθο, το Δημοτικό Θέατρο Καισαριανής, το Δημοτικό Θεατρικό Εργαστήρι από το Δίστομο, το Ερασιτεχνικό Θέατρο Καλαμάτας.

Πρόεδρος τόσο της Προκριματικής Επιτροπής όσο και της Κριτικής Επιτροπής των φετινών Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων ήταν ο θεατράνθρωπος Θανάσης Παπαγεωργίου, σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής του εδώ και 40 χρόνια ιστορικού θεάτρου ΣΤΟΑ.  

 

Το Σάββατο 24/9 στη Νέα Μάκρη

 

Το πολυβραβευμένο αυτό έργο, τις «ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ», θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 9μ.μ., στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, στο κλείσιμο του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού.    

“ΕΦΤΑ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ”

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2004 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, γραμμένο από τον 26χρονο τότε νέο θεατρικό συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη, όπου ο συγγραφέας κέρδισε και το πρώτο κρατικό βραβείο θεατρικού έργου.

 

Η διδασκαλία και η σκηνοθεσία του έργου έγινε από τον Περικλή Καρακωνσταντόγλου, ηθοποιό και δάσκαλο του Θεάτρου Τέχνης.

Στην ομάδα της Κεντρικής Θεατρικής Σκηνής (ηθοποιοί, σκηνικά, κουστούμια, μακιγιάζ, φώτα, ήχος, μουσική) συμμετέχουν 24 άτομα.

Ηθοποιοί: Σοφία Τσουκλίδη, Έμμη Χάλαρη, Ορέστης Ζακυνθινός, Γιώργος Κατεινάς, Χριστόδουλος Μαρμαράς, Κυριάκος Σαββόγλου, Μαρία Ρούση, Φρόσω Καλπάκη, Θανιώ Ρωτούς, Ρίτσα Τσουκλίδου, Νατάσσα Πανοπούλου, Κωνσταντίνα Τσακνάκη, Θοδωρής Αρεστός, Ειρήνη Τούμπανου, Μαρία Αρνίδου, Ντίνα Ζαγάρη.

 

Η υπόθεση: Επτά μονόλογοι. Επτά καταθέσεις. Επτά εξομολογήσεις. Επτά ζωές. Που συναντιούνται στ’ αδιέξοδα της αποξένωσης. Όλους και όλα συνδέει ένας νεαρός. Που έχει περάσει μέσα από τη δίνη των ναρκωτικών...

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 249 guests και κανένα μέλος