Γι’ αυτό δεν πείθεις κ. Πρωθυπουργέ!

Αν οι Βρυξέλες εντέλουν «να ματώσουμε». Να «ματώσετε» πρώτα ΕΣΕΙΣ.

Εσείς όμως κοιτάτε την «πάρτη» σας!

 

Νέες προτάσεις

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ στο δημόσιο πάνω από 3.000€ καθαρά.

ΚΑΜΙΑ απολαβή αξιωματούχου (Βουλευτές – Πρόεδροι – Δικαστικοί)

Πάνω από 8.000 μικτά και συνολικά.

 

Σ’ όποιον ΔΕΝ του αρέσει, Να φύγει!

Όποιον δεν τον συμφέρει, να ιδιωτεύσει. Ν’ ασχοληθεί με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες (αν έχει) ή να ψάξει γι’ άλλους «σκλάβους».

Ουδείς…

Βουλευτής ή Δήμαρχος «ευαισθητοποιήθηκε» να μας απαντήσει στην εξάστήλη πρωτοσέλιδη πρότασή μας: «οι 300 βουλευτές να γίνουν 200 – Μείωση 20% απολαυών από Πρωθυπουργό μέχρι Αντιδημάρχους» («7η», φ. 615, 9-1-2010)

 

Ουδείς, εκτός, ίσως, της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφυλλοπούλου, που μας κοινοποίησε μέσω του Γραφ. Τύπου συνέντευξή της, της 3/2/2010, όπου αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, λέει «πρώτοι εμείς πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα με μειώσεις εξόδων…» (σελ. 17)

 

Και μη νομίσετε, αγαπητοί αναγνώστες, συνέλληνες, ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους. Ότι δεν μας διάβασαν, δηλαδή. Αφήνω που κάτι τέτοιο θα πρόδιδε αδιαφορία για την κοινή γνώμη - που εκφράζει κι επηρεάζει ο έγκυρος τοπικός τύπος - και έλλειψη αυτοοργάνωσης.

Απόδειξη όμως περί του αντιθέτου, τουλάχιστον για τους επιμελείς, είναι η επιστολή του Βουλευτή της περιφέρειάς μας Γεωργίου Βλάχου (κοίτα σελ.17), ο οποίος απαντά σε ερώτησή μας μιας αράδας που διατυπώσαμε πάνω σε τοποθέτησή του στη Βουλή, και μπράβο του!

Εκτός αυτού όμως, στο περασμένο φύλλο της «7ης» (30/1/2010) σε πρωτοσέλιδο 2στηλο εντός πλαισίου, παίρνοντας αφορμή από επιστολή αναγνώστριάς μας, που ζητούσε να πάρουν θέση οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι και οι κομματικές οργανώσεις της περιοχής, καταλήγαμε: «ιδού λοιπόν. Ρωτάμε και περιμένουμε».

Για την ώρα περιμένουμε και ζητάμε από τους 12 Βουλευτές της περιοχής μας – στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος – να πάρουν ενεργό θέση.

- Ζητάμε ακόμα να πάρουν θέση οι Δήμαρχοι και οι Αντιδήμαρχοι που παίρνουν 3 έως και 6 χιλιάδες ευρώ (οι πρώτοι) μηνιαίως, ότι δέχονται αυτή τη μείωση του 20% που προτείναμε. Έτσι θ’ αποδείξουν κατ’ ελάχιστον, ότι επιδιώκουν τ’ αξιώματα για να προσφέρουν κι όχι για ίδιον όφελος.

- Ζητάμε ακόμα, να πάρουν θέση οι τοπικές κομματικές οργανώσεις, γιατί το οφείλουν από τον κομβικό και αμφίδρομο ρόλο τους, επειδή το ζήτησε μια δημότης – πολίτης, που εκφράζει, πιστεύουμε, το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας.

 

Το οφείλουν άπαντες να πάρουν θέση γιατί η πατρίδα μας - όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο διάγγελμά του (2/2) και διεμήνυσαν όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί, σ’ όλους τους δραματικούς τόνους - βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και είναι «εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη τις προσπάθειες που γίνονται (από τους κερδοσκόπους) να την σπρώξουν στον γκρεμό».

«Νυν υπέρ πάντων αγών», δηλαδή!

 

«Να αγωνιστούμε όλοι για να περιφρουρήσουμε, να προστατέψουμε την οικονομία μας, όπως αγωνιζόμαστε σε ανάλογες συνθήκες για το ίδιο το σπίτι μας, την ίδια την οικογένεια», όπως είπε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δηλαδή, αγών υπέρ βωμών και εστιών.

 

Τον καιρό όμως που τα ‘λεγαν αυτά, οι ηγέτες τράβαγαν μπροστά κι ακόμα έπεφταν ένδοξα, δίνοντας το παράδειγμα. Αυτό ήταν  α ρ ε τ ή!  Μια ιδιότητα που έχει πάρει διαζύγιο από την πολιτική διεθνώς.

 

Ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι Βρυξέλες ζητάνε να ματώσουμε!

Ναι! Αλλά να ματώσουν πρώτα οι Πρώτοι! Κι αυτοί, βλέπουμε πως τ’ αποφεύγουν…

- Να ματώσουν και οι Βρυξέλες που υποθάλπτουν τους ποικίλους «συμμάχους» και γείτονες που μας απειλούν γιατί εξυπηρετούν τις βιομηχανίες τους οι δυσανάλογες και δυσβάσταχτες αγορές αμυντικού εξοπλισμού. Γιατί τις βολεύουν οι «μίζες» κι αυτές και τους ποικιλώνυμους «επώνυμους».

– Να ματώσουν λίγο και οι Γερμανοί, που ο Υπουργός τους εξανίσταται για «να μη πληρώσουν οι Γερμανοί για τα λάθη των Ελλήνων».

Ναι! Αλλά να πληρώσουν τα 70 τουλάχιστον δις που χρωστάνε από την Κατοχή 41-44.

– Να πληρώσουν πρώτοι, όσοι αισχρά κερδοσκόπησαν σε βάρος του λαού.

- Τότε, τέλος, να πληρώσει κι ο λαός που έμαθε πολύ καλά τον πρώτο οικονομικό νόμο της «ελεύθερης» οικονομίας(;), του καπιταλισμού δηλαδή, και ακριβέστερα, του μονοπολιακού ιμπεριαλιστικού κεφαλαιοκρατισμού: «Το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος, με τη μικρότερη θυσία, στο συντομότερο χρόνο».

Αυτό το έμαθαν καλά οι Έλληνες – κακοφορμισμένο κιόλας ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα, που προσφέρεται το έδαφος, και επιδιώκουν τις υψηλότερες απολαβές, - συν τις μίζες κι άλλες κομπίνες, όπου προσφέρονται με τη μικρότερη προσπάθεια, ώστε στο συντομότερο χρόνο ν’ αποκτήσουν σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητα, πολυτελή διαβίωση, ταξίδια και σύνταξη… όσο είναι νέοι και «ενεργοί»:

«Το ψάρι, όμως βρομάει απ’ το κεφάλι». Και το «κεφάλι» πρέπει να βάλει μυαλό, αν θέλει να μείνει στη θέση του.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος