γιατί η ευφυΐα των ανθρώπων είναι επικίνδυνη!

Αυτό με τις “έξυπνες” πόλεις, “έξυπνα” παγκάκια, “έξυπνοι” κάδοι έχει παραγίνει και αρχίζει και γίνεται μια ανοησία, που προβάλλεται τεχνηέντως για να καλυφθούν άλλα μειονεκτήματα της Τοπικής Αυτοδοίκησης κυρίως, από τους δημάρχους ηγεμόνες. Τους δημάρχους που έχουν βγει στις “Βρυξέλλες” και ετοιμάζουν πακέτα για κονδύλια που θα ...καταναλωθούν στην “ευφυΐα” των αντικειμένων και όχι των ανθρώπων. Και οι “Ευρωπαίοι” που μας χειραγωγούν ταΐζουν τους χαχόλους... γιατί η ευφυΐα των ανθρώπων είναι επικίνδυνη!

“Ευφυής” είναι μια πόλη που ακούει, σκέφτεται, αλληλεπιδρά, αντιλαμβάνεται...

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμως Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο Regional Growth Conference 2023 ξεκαθάρισε στο τι είναι “έξυπνη πόλη” και πώς πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών:

«Δεν θεωρώ πως “έξυπνη πόλη” είναι η πόλη η οποία έχει λεωφορεία χωρίς οδηγό. Αποτελεσματική είναι μια πόλη η οποία καλύπτει – με τη χρήση τεχνολογίας αλλά όχι απαραίτητα μόνο με αυτή – τις ανάγκες των πολιτών».

«Νομίζω πως η έννοια της «έξυπνης πόλης» έχει διαφοροποιηθεί και πλέον πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μία καινούργια βάση. Δεν θεωρώ πως “έξυπνη πόλη” είναι η πόλη η οποία έχει λεωφορεία χωρίς οδηγό, ούτε οι πόλεις που έχουν “έξυπνα” παγκάκια, στάσεις κ.λπ.

Θεωρώ πως “ευφυής” είναι μια πόλη που ακούει, σκέφτεται, αλληλεπιδρά, αντιλαμβάνεται. Και αποτελεσματική είναι μια πόλη η οποία καλύπτει – με τη χρήση τεχνολογίας αλλά όχι απαραίτητα μόνο με αυτή – τις ανάγκες των πολιτών. Σε μια τέτοια περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, θεωρώ πως μια πόλη θα πρέπει να είναι «ευφυής» όταν μέσω της τεχνολογίας γίνεται ακόμα πιο ασφαλής για τους πολίες και πιο εύκολα προσαρμοσμένη στις ανάγκες.

Συνεπώς ναι, η τεχνολογία έχει να κάνει με την πόλη και τις ανάγκες, αλλά ποτέ δεν είναι προορισμός. Η τεχνολογία πρέπει να είναι το μέσο για να ζουν καλύτερα, ευτυχέστερα οι άνθρωποι στις πόλεις μας».

Αυτά θα πρέπει να τα ενστερνιστούν οι δήμαρχοι και να ακούσουν το ανώτερο όργανό τους την ΚΕΔΕ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 guests και κανένα μέλος