Οι Μινύες είναι οι απόγονοι των Πελασγών και οι πρόγονοι των Ελλήνων. Πελασγοί - Μινύες - Ελληνες είναι ένα γηγενές γένος, μία γλώσσα, μία φυλή!

Οι Μινύες ταξιδεύοντας στα πελάγη, γνώρισαν όλη τη Γη και μεταλαμπάδευσαν τη σοφία και το ήθος που είχαν λάβει απ’ τους Ολύμπιους θεούς τους.

Στην επιστημονική συνεδρίαση της Royal Society του Λονδίνου, το Σεπτέμβρη του 2015, αναφέρθηκε ότι το DNA των πρωτόγονων λαών της Ευρώπης και της Ασίας, περιέχει τμήμα άγνωστου είδους πριν 30.000 χρόνια. Η διαπίστωση αυτή, επαληθεύει την ελληνική Μυθολογία, που είναι κωδικοποιημένη ιστορία!

Οι Μινύες αποίκησαν στον Εύξεινο Πόντο, στη Μεσοποταμία, στην Ασία, στην Αίγυπτο, στην Ιωνία, χτίζοντας μεγάλες πόλεις όπως τη Φώκαια και κατοίκησαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα νησιά του Αίγαίου, στην Κρήτη, στην Κύπρο, στην Κηρίνη, στον Τάραντα κ.α.

Εκείνη την εποχή όλη η Γη ήταν μια ΕΛΛΑΔΑ!

Ο γόνος της βασιλικής οικογένειας του Ορχομενού, που προερχόταν από τη Θεσσαλία, ο Μινύας, ήταν ο γενάρχης των Μινυών και ο δότης του ονόματός τους.

Ο Μινύας ίδρυσε τη Μινυακή Λακεδαίμονα, που αργότερα ονομάστηκε Πελλάνα και οι Ηρακλείδες έχτισαν κοντά της τη θρυλική ΣΠΑΡΤΗ! Σε απόσταση 5 χλμ. από τη Σπάρτη ο Μινύας Αμύκλας, ίδρυσε την πόλη των Αμυκλών.

Οι κάτοικοί της γιόρταζαν κάθε χρόνο τα λαμπρά “Υακίνθια”, μεγάλη γιορτή προς τιμήν του γιου του Αμύκλα Υακίνθου, ο οποίος σκοτώθηκε και μετά το θάνατό του αναστήθηκε και θεοποιήθηκε.

Αργότερα η γιορτή πήρε τριαδική υπόσταση, γιατί γιόρταζαν μαζί τον Ηρακλή και τον Αμυκλαίο Απόλλωνα, στου οποίου τον μεγαλοπρεπή ναό και πάνω στον τάφο του  Υακίνθου, είχαν τοποθετήσει το άγαλμα του θεού, ύψους 13 μ. κατασκευασμένο από τον Ίωνα Βαθυκλή. Η κοινωνία των Μινυών ήταν άριστα δομημένη, δίνοντας στη γυναίκα περίλαμπρη θέση!

Η Αργοναυτική εκστρατεία είναι η τρανή απόδειξη της ναυπηγικής τους ικανότητας. Ο Ιάσονας ήταν δισέγγονος του γενάρχη Μινύα και η Αργώ καθοδηγείτο με υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να ήταν ηλεκτρικός, αφού οι Μινύες γνώριζαν το ήλεκτρον (κεχριμπάρι) και τις ιδιότητές του, αλλά και τον ηλεκτρισμό, αφού έκαναν επιχρυσώσεις με ηλεκτρόλυση!

Οι Μινύες ήταν εφευρέτες της παγκόσμιας τεχνολογίας των γραμμάτων και των τεχνών. Με εντολή του Δία ο τρισμέγιστος Ερμής παρέδωσε στους Μινύες τα ελληνικά γράμματα, χαραγμένα σε φύλλο φοίνικα και γι’ αυτό ονομάστηκαν “φοινίκεια”, αλλά και γιατί όποιος τα μάθαινε ο νούς του φοινίσσετο, δηλαδή ελαμπρύνετο.

Οι Μινύες εκτός από άριστοι μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, αστρονόμοι, ήταν και κατασκευαστές τεράστιων αποστραγγιστικών έργων όπως της Κωπαΐδας και της Λακεδαίμονος! Το όνομά τους ήταν συνυφασμένο με τα ορυχεία και γι’ αυτό οι Αγγλοι και οι Γερμανοί τα ορυχεία τα ονόμασαν mine, οι Γάλλοι le mien και οι Ιταλοί miniera. Επίσης ήταν οι πρώτοι μεταλλουργοί.

Οι 120 πυραμίδες της Ελλάδας είναι έργα τους και σήμερα σώζονται ερείπια ή ίχνη τους, τα οποία είναι αναξιοποίητα ή μπαζωμένα! Αργότερα κατασκεύασαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου, που είναι συνδεδεμένες με τις κινήσεις των αστέρων!

Οι Μινύες έθαβαν τους νεκρούς τους σε θολωτούς τάφους και στα ψηλά σημεία των πόλεων. Ενας θολωτός τάφος βρέθηκε στο λόφο Βαφειό. Ο Μινυακός πολιτισμός καταστράφηκε από ακραίο γεωλογικό φαινόμενο και τον συνέχισαν οι απόγονοί τους οι Μυκηναίοι!

Στις συντονισμένες αρχαιολογικές ανασκαφές, που μόνο το 2015 έγιναν 150, βρέθηκαν πήλινοι δίσκοι με χαραγμένα τα γράμματα Ε, Δ και Α! Η σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος της χρονολόγησης με C14, έδειξε ότι πολλά μινυακά ευρήματα ανήκουν στην 9η και 8η χιλιετία· δηλαδή είναι παλαιότερα από τα ευρήματα στο Διμήνι του Βόλου (5000 π.Χ.), στο Σέσκλο της Θεσσαλίας (7000 π.Χ.) και στον λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού στην Καστοριά (7-8000 π.Χ.)!

Μέσα από τις ανασκαφές, οι Μινύες ...επιστρέφουν με το αθάνατο πνεύμα τους, για να φωτίσουν τα σκοτάδια μας, αν φυσικά τους δεχτούμε!!!

Φαίδρα Φραγκομανώλη-Κοκκόλα

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος