Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, παιδιά και γονείς, βρέθηκαν στους χώρους των εκδηλώσεων και απόλαυσαν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης με αισιοδοξία και χαμόγελα, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας.

saronikos-anavissos

Καλύβια
Στα Καλύβια το Σάββατο 25/2 η Δημοτική Κοινότητα διοργάνωσε καρναβάλι, στο οποίο παρέλασαν ομάδες από συλλόγους, φορείς, σχολεία του δήμου, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Οι θεατές παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την αποκριάτικη παρέλαση και ενθάρρυναν με επευφημίες και χειροκροτήματα τους καρναβαλιστές. Μετά το τέλος της παρέλασης, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε παιδότοπους με φουσκωτά παιχνίδια, να χορέψουν σε αποκριάτικους ρυθμούς και να περάσουν όμορφα.
Την Κυριακή το επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το Λαγονήσι, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές δράσεις από τη Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων και τον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου, το κυνήγι θησαυρού για τους μικρούς φίλους της περιοχής και το πάρτυ γεύσεων, ένας διαγωνισμός γευσιγνωσίας από έμπειρους σεφ.
Στο «1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» συμμετείχαν πολλά παιδιά ηλικίας 9 έως 15 χρόνων, τα οποία χωρισμένα σε ομάδες επιδόθηκαν με κέφι σε εξερεύνηση για την ανεύρεση του θησαυρού, κάνοντας το Λαγονήσι να μοιάζει σαν μια μεγάλη γειτονιά.
Παράλληλα, διεξαγόταν στον ίδιο χώρο διαγωνισμός μαγειρικής, στον οποίο οι συμμετέχοντες είχαν κληθεί να παρουσιάσουν μια συνταγή από τον τόπο καταγωγή τους (Κρήτη, Πελοπόννησο, Ήπειρο κ.α.) προκειμένου να αναδειχθεί η καλύτερη ελληνική κουζίνα.  Τους διαγωνιζομένους έκρινε για την αυθεντικότητα των γεύσεων η γνωστή σεφ κα Νίκη Μερκούρη, ενώ πολύτιμες ήταν οι συμβουλές που έδωσε η διατροφολόγος-διαιτολόγος  κα Έφη Γρηγορίου. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο «μάγειρας» που έφτιαξε το γαμοπίλαφο από την Κρήτη.  Σημαντική συνεισφορά στη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων είχαν οι επιχειρήσεις της περιοχής του Λαγονησίου που ήταν χορηγοί, καθώς οι εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

saronikos-kalivia_3Ανάβυσσος
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου για τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα.
Με την αμέριστη συμμετοχή και συμπαράσταση των συλλόγων και των τοπικών φορέων, καθώς και την εθελοντική ενεργοποίηση των πολιτών και των υπάλληλων του Δήμου. Οι γιορτές ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 26/2 στην κεντρική πλατεία Αναβύσσου, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους. Το γαϊτανάκι του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Αναβύσσου, τα παιδικά χορευτικά, η κλόουν Πατατούφα και ο μάγος Πλάτων έκλεψαν την παράσταση και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι αργά το μεσημέρι.
Την Καθαρά Δευτέρα, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών, γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων.
Ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Τζιβίλογλου Γιώργος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.  Καραγιάννης Θαν., Κωνσταντέλος Ανδρ., ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αναβύσσου κ. Χαρίτος Εμ., και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Τροχίδης Φιλ. & Χατζημιχαηλίδου Χαρά θα ήθελαν  να ευχαριστήσουν  θερμά  όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν ενεργά στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ειδικότερα τον κ. Μάρκο Πίρκολο για την αμέριστη βοήθεια και την παρουσία του στην εκδήλωση της Κυριακής. Επίσης τους κ.κ. Αδάμη Μιχάλη Αντιδήμαρχο Σαρωνικού, Λιοδακάκη Δημήτριο – δημοτικό σύμβουλο,  Κετέογλου Όλγα – σύμβουλο ΔΚ Αναβύσσου, τις εθελόντριες από το ΚΑΠΗ Αναβύσσου, τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, τον Πρόεδρο και την εκκλησιαστική επιτροπή της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου, καθώς και τους χορηγούς των εκδηλώσεων.

Παλαιά Φώκαια
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών του Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου.
1η  Έκθεση χαρταετών
Οι χαρταετοί, που φιλοτέχνησαν σχολεία και σύλλογοι της περιοχής, δεν απογειώθηκαν, σύμφωνα με το έθιμο της ημέρας, αλλά λόγω των καιρικών φαινομένων παρέμειναν στη γη, κοσμώντας με τα έντονα χρώματά τους τον χώρο της 1ηςΈκθεσης Χαρταετών που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού. Εκτός από τις παραπάνω δημιουργίες εκτέθηκαν και παραδοσιακοί γιαπωνέζικοι χαρταετοί, στο πλαίσιο μιας διαπολιτισμικής προσέγγισης του εθίμου.

1ος Διαγωνισμός Νηστίσιμης Πίτας
Στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε και ο Πρώτος Διαγωνισμός Νηστίσιμης πίτας, στον οποίο συμμετείχαν είκοσι διαγωνιζόμενες και διαγωνιζόμενοι  από την Παλαιά Φώκαια, την Ανάβυσσο και το Λαγονήσι. Νικήτρια αναδείχτηκε η κα Μαίρη Κατιφέ με τη μικρασιάτικη χορτόπιτά της, ενώ ακολούθησαν δεύτερη η κα Ανθούλα Κουτσουρίδου με την πρασόπιτα από τον Άγιο Ευστράτιο και τρίτος ο κος Μάριος Λουδάρος με τα κρητικά πιταράκια. Με την πραγματοποίηση του διαγωνισμού εγκαινιάστηκε ένας νέος θεσμός περιήγησης στη μαγειρική μας παράδοση αλλά και ανάδειξής της. Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι συνδυάστηκε με τις εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου «Η Αγία Ειρήνη» Παλαιάς Φώκαιας, του Τμήματος Ελληνικών Χορών Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων και του Περιφερειακού Τμήματος Λυκείου Ελληνίδων Παλαιάς Φώκαιας, οδηγώντας τους παρευρισκόμενους σε μουσικοχορευτική περιπλάνηση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ακολούθησε γλέντι με χορό, τραγούδι, παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και πολύ κέφι.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο χάρη στην προσφορά εθελοντών και χορηγών, παρουσίασε ο Πάνος Σκουρολιάκος.
Η Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές, είτε δημότες, είτε συλλόγους, γιατί χάρη στην πολύτιμη και πολύμορφη προσφορά τους στάθηκε δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή.  

Σαρωνίδα
Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (26/2) η Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας διοργάνωσε στην κεντρική πλατεία της πόλης αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με μουσική, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά αποκριάτικα δώρα και χαρταετοί.

Κουβαράς
Μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης πρόσφερε στους κατοίκους του Κουβαρά  και τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού και των όμορων Δήμων το καρναβάλι που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Την έναρξη της παρέλασης έκανε το άρμα της Δημοτικής Κοινότητας   Καλυβίων και ακολούθησαν ομάδες από τα σχολεία του Κουβαρά, την Ορειβατική Ομάδα Κουβαρά, τη Χορευτική Ομάδα του Κουβαρά , το Ναυτικό Όμιλο Λαγονησίου, καθώς και ομάδες από κατοίκους του Κουβαρά και γειτονικών περιοχών. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τη συμβολική αναπαράσταση του «Χορού της Νύφης» και το κάψιμο του καρνάβαλου. Τα αποκριάτικα άρματα και οι ομάδες καρναβαλιστών ξεσήκωσαν τους θεατές που βρέθηκαν στην πλατεία της κοινότητας και τους χάρισαν ένα όμορφο απόγευμα χαράς, ξεγνοιασιάς και πολύ κεφιού έως αργά το βράδυ  σε συνδυασμό με άφθονο κρασί και φαγητό.
Η Τοπική Κοινότητα Κουβαρά  πρόσφερε στους δημότες αλλά και στα παιδιά δωρεάν  αποκριάτικες στολές από χορηγίες των μαγαζιών της περιοχής.
Η Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κα. Κατερίνα Πρίφτη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιάννης Κίτσιος και το Τοπικό Συμβούλιο του Κουβαρά ευχαριστούν  όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του καρναβαλιού.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 guests και κανένα μέλος