• Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών GAS
  • Ανάπλαση Ηρώου και περιβάλλοντος χώρου
  • Αυτή η Θεμιστοκλέους!!

Από το Δ.Σ. της Βούλας 

 

Δευτέρα μεσημέρι 12, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας,.

Η Νανά Καραγιάν παρατηρεί ότι τέτοια ώρα εργάζονται οι σύμβουλοι και δεν μπορούν να παρευρίσκονται.

Ο Πρόεδρος εξηγεί ότι έπρεπε να μπει αυτή την ώρα(!) και γι’ αυτό το έβαλε.

Ο Δήμαρχος παίρνει το λόγο συμφωνεί με τον προλαλήσαντα Πρόεδρο και επαυξάνει: Όταν εκλέγεται κάθε δημοτικός σύμβουλος ή δήμαρχος, πέραν όλων των άλλων, έχει την υποχρέωση που του έχουν αναθέσει οι πολίτες της Βούλας. Επομένως να προχωρήσετε παρακαλώ, και όταν θα έχετε κάποιο λόγο να βάλετε  έκτακτο θα θεωρούνται δικαιολογημένοι οι απόντες, αλλά το συμβούλιο θα μπαίνει. Διότι πέραν όλων των άλλων, ακόμα και στη δουλειά τους θα μπορούσαν να έχουν αιτιολογημένη απουσία 12-3!


Η δημοτική σύμβουλος Νανά Καραγιάν ζητάει το λόγο!

Πρόεδρος: Ένα λεπτό κυρία…

Δήμαρχος: Εάν δώσετε το λόγο, θα φύγω (απειλητικά)

Ο “προεδρεύων” δήμαρχος δεν επέτρεψε να δοθεί ο λόγος στη σύμβουλο. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε…


Σ.Σ.: Εμείς δεν θα διαφωνήσουμε, για τα έκτακτα συμβούλια. Είναι απολύτως λογικό και πιστεύουμε  ότι συμφωνεί και η σύμβουλος που έκανε την παρατήρηση. Με τη διαφορά ότι εδώ δεν είχαμε έκτακτο συμβούλιο, όπως παρατηρεί ο Δήμαρχος.

Η κλήση της συνεδρίασης δεν αναγράφεται ως έκτακτη.


Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών GAS


Κάθε χρόνο θα βάζουμε 50.000  ευρώ (όλοι εμείς οι δημότες δηλαδή) για να ανανεώνεται και για να μπαίνουν στο γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα (GAS) νέα στοιχεία και μεγαλύτερες λεπτομέρειες.

Το σύστημα, όπως έχουμε γράψει παλιότερα,  είναι ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που δίνει πληροφορίες για πολεοδομικά στοιχεία (χρήσεις γης) για δίκτυα κλπ., για την καθαριότητα της πόλης.

Βέβαια μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα, όπως π.χ. ο Δήμος Αθηνών έβαλε τσιπάκι στους εργαζόμενους και (ως χαμστεράκια) παρακολουθούνται όπου κι αν βρίσκονται τις ώρες εργασίας.

 

Ανάπλαση Ηρώου και περιβάλλοντος χώρου


Καραγιάν: Εμείς κύριε πρόεδρε  είχαμε διαφωνήσει με την καταστροφή της πλατείας και την ανακατασκευή της με ένα ποσό των 227.000 ευρώ και δεν το είχαμε ψηφίσει. Γι’ αυτό το καταψηφίζουμε και σήμερα. 

Θανόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, για 18 ευρώ είναι!

Δήμαρχος: Αυτό είναι, ήθελα να το πω κύριοι για να ακούτε. 18 ευρώ έπεσε έξω ο προϋπολογισμός

Πρόεδρος: Είναι και 28 λεπτά όμως…

Σ.Σ.: Η σοβαρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου σε όλο το μεγαλείο της!!


Αυτή η Θεμιστοκλέους!!


Το πρόχειρο μπάζωμα των ιδιοκτησιών των κατοίκων της οδού Θεμιστοκλέους για να ανοίξουν δρόμο προς τα σπίτια τους, και η κατολίσθησή του έχει στοιχίσει στο Δήμο και σε κάθε δημότη χωριστά πολλά εκατομμύρια ευρώ. Εχει ξεκινήσει από το 2003 και ακόμη πληρώνουμε.

Η Νανά Καραγιάν ζήτησε αναβολή του θέματος για πιο ενδελεχή έλεγχο. Η πρόταση για αναβολή απορρίφθηκε.

Ο Γιάννης Σκουμπούρης ανέπτυξε ένα σκεπτικό που θέτει προβληματισμό:  Πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι όταν ξεκινάει ένα έργο με προϋπολογισμό 725.000 και κάνει έγκριση συμπληρωματικής πίστωσης 530.000, τουλάχιστον σε επίπεδο μελέτης δεν έχει προβλεφθεί σωστά.  Βέβαια το έργο έχει εγκριθεί από παραπάνω. Αλλά έχει εγκριθεί με διαφωνία του εκπροσώπου του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Τα έργα δεν μπορούν να γίνονται με μια λογική, το έργο να αρχίζει εκατό και να φθάνει μετά σε τέτοια νούμερα. Ή η μελέτη δεν είναι σωστή ή η επίβλεψη δεν είναι σωστή κάτι πάντως δεν είναι σωστό.

Ο Δήμαρχος απάντησε αναφερόμενος στο μπάζωμα των ιδιοκτητών για να δημιουργήσουν στην ουσία οδό, γιατί όπως είπε, αν έμενε η Θεμιστοκλέους όπως ήταν τη δεκαετία του 1950 δεν θα μπορούσε να γίνει καμία οικοδομή.


Σ.Σ. Θα συμφωνήσουμε απολύτως, γιατί τη δεκαετία του ’50 όλο το Πανόραμα ήταν ένα πυκνό πευκοδάσος. Πόσο μάλλον η ανύπαρκτη τότε Θεμιστοκλέους!

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος