Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Παλλήνης, η ανοιχτή συζήτηση που προκάλεσε ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με θέμα «Η εκπαίδευση στην Παλλήνη, προβλήματα και μέλλον».

«Η εκπαίδευση στην Παλλήνη, προβλήματα και μέλλον»

Μια πρωτοβουλία του βουλευτή

Βασίλη Οικονόμου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Παλλήνης, η ανοιχτή συζήτηση που προκάλεσε ο βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με θέμα «Η εκπαίδευση στην Παλλήνη, προβλήματα και μέλλον». Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν τα θέματα Παιδείας που απασχολούν την πόλη της Παλλήνης και μέσα από έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους Τοπικούς Φορείς και τους εκπροσώπους της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης να βρεθούν προτάσεις που θα οδηγήσουν άμεσα στη λύση των προβλημάτων που απασχολούν την πόλη της Παλλήνης.


oikonomou.jpgΤη συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος παρουσίασε σειρά θεμάτων παιδείας που αφορούν την Παλλήνη ,και επανειλημμένως έχει φέρει στη Βουλή με σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων το θέμα της παρουσίας αμιάντου στα σχολεία, η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, η ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία και το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της πόλης, η έλλειψη διδακτικού προσωπικού καθώς, και η  ελλιπής επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών κ.ά.

Ανέφερε ότι τα εκπαιδευτικά θέματα δεν απασχολούν μόνο τους άμεσα σχετιζόμενους, αλλά όλους τους κατοίκους της περιοχής καθώς πρόκειται για το μέλλον της πόλης και της χώρας και είναι επιτακτική η ανάγκη για συγκεκριμένες προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία, τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αρχή, καθώς η γενικολογία δε βοηθάει στη λήψη αποφάσεων και στην επίλυση των προβλημάτων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ανταποκρινόμενοι  στην πρόσκληση  και τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής   Απ. Παπακωνσταντίνου, ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου  Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής  Χρ.Παλιοκώστας, ο πρώην Δήμαρχος   Γ. Σμέρος, ο αντιδήμαρχος Παλλήνης Θ.Σμυρλιάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Παλλήνη-Ενότητα και Προοπτική» Τάσος Μπουντουβάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Π.Ζηνέλη, Γ.Μερτζάνος, ο Υποψήφιος Νομάρχης και Νομαρχιακός Σύμβουλος Θ.Μπαλλής, ο Προϊστάμενος του ΚΔΑΥ Ανατολικής Αττικής  Δ. Κωστάρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Παλλήνης  Α.Ρεφούλιας, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ε. Κουνενάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος»  Θ.Γκούμας, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού και Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης   Θ.Σταματίου, εκπρόσωποι των Τοπικών Φορέων, Διευθυντές σχολείων της Παλλήνης, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Τοπικού Τύπου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Αν.Αττικής του ΠΑΣΟΚ  Τ.Λαμπρόπουλος, ο γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Γ.Σηφομιχελάκης, ο γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Αν.Αττικής  Γ.Πολυχρονάκος, ο Κ.Παπανικολάου και  Γ.Πολίτης εκπρόσωποι του Δικτύου Νεολαίας «Νέοι σε Δράση» της Παλλήνης. 


Θα μπορούσαμε, χωρίς να υπερβάλουμε, να πούμε ότι η εκδήλωση είχε έντονα τα στοιχεία της “ημερίδας”.


Μεγάλο μέρος των παρευρεθέντων τοποθετήθηκαν και υπήρξε δημιουργικός διάλογος.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 guests και κανένα μέλος