Καταγγελτικοί της πράξης ήταν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλοί της πλειοψηφίας


Τα τένις Καβουρίου απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο στα 3Β, μετά την εξέλιξη που είχε η υπόθεση, να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δήμου από d.s.3b2τους εκμισθωτές των τένις Καβουρίου και να εμφανιστούν ηχογραφημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από τους κατήγορους, τη στιγμή που δεν είχαν ακόμη επίσημα απομαγνητοφωνηθεί.

Αυτό προκάλεσε την μήνιν του προέδρου του ΟΑΠΑ Γ. Νιτερόπουλου, ο οποίος κάλεσε το Δήμαρχο να απαλλάξει των καθηκόντων του τον αντιδήμαρχο Διον. Κοντονή, που εμπλέκεται στα τένις Καβουρίου. «Η πολιτική διάσταση του θέματος έχει σημασία. Εχουμε οριστεί να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Δήμου», τόνισε ο Γ. Νιτερόπουλος. Την όλη όμως κατάσταση καυτηρίασε και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα 8/10.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, καυτηρίασε το γεγονός και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας. Σχολίασε πώς τα ντοκουμέντα των πρακτικών του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου βρέθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και το χαρακτήρισε “πολιτικό ολίσθημα”.

«Η αντίρρηση, η πολιτική, ιδεολογική, είναι ότι αυτό το αντίγραφο κ. Κοντονή κακώς το δώσατε εκεί που το δώσατε.

...Σας καταγγέλουμε ότι εσείς πήγατε και δώσατε τις στιχομυθίες που διεμείφθησαν εδώ μέσα σε αντίδικο του Δήμου, ο οποίος ζητούσε από το Δήμο να του αφαιρεθούν δικαιώματα και αυτό είναι κατάπτυστο κ. Κοντονή και γι’ αυτό ζητάμε να εκδοθεί το ψήφισμα», τόνισε ο Γρ. Κωνσταντέλλος.

 

d.s.3b1Ο Διον. Κοντονής δήλωνε κατ’ επανάληψιν ότι «το CD αυτό δεν αποτελεί στοιχείο στη σχηματισθείσα δικογραφία». Και δήλωσε επίσης ότι: «Εγώ έκανα προφορική αίτηση στο Δήμο και έλαβα το CD από τον υπάλληλο».

Ο Γ. Νιτερόπουλος που βρέθηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρθηκε στα λόγια του συνηγόρου του αντιδίκου που είπε στο δικαστήριο: «έχουμε ηχητικό ντοκουμέντο με τα πρακτικά του συμβουλίου που έγινε, όπου ο κ. δήμαρχος λέει ότι κακώς έχει παρθεί απόφαση για να δοθούν στον ΟΑΠΑ, τα τένις και προτιθέμεθα να σας το καταθέσουμε».

 

Καταγγελτικοί της συγκεκριμένης πράξης ήταν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλοί της πλειοψηφίας.

Ο Παν. Καπετανέας τόνισε ότι: «δεν ψάχνουμε για απαντήσεις σ’ αυτό που πλανάται. Αυτή η νοοτροπία εμένα με έχει πείσει”.

“Πολιτική εκτροπή” το ονόμασε ο Γιάννης Σκουμπούρης. Τόνισε δε ότι «το CD που έδωσαν οι αντίδικοι στα δικαστήρια είναι δημόσιο υλικό, αλλά δημιουργεί έντονους συνειρμούς γιατί ο Αντιδήμαρχος ζήτησε το CD την παραμονή της δίκης».

Το CD πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είχε δοθεί επίσημα· με σφραγίδες και πρακτικό ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δημόσιο υλικό. Το είχε ζητήσει ο Αντιδήμαρχος πιεστικά, όπως ελέχθη, από τον υπάλληλο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα προ ημερησίας. Δύσκολο θέμα, γιατί κατά κάποιον τρόπο οι σύμβουλοι «δίκαζαν» τον αντιδήμαρχο για την ενέργειά του να πάρει εσπευσμένως το CD και να το δώσει στους αντιδίκους.

Μεσολάβησαν δύο διαλείμματα, ακούστηκαν πολλά στην αίθουσα: Η Λυδία Αργυροπούλου ζήτησε από το Δήμαρχο να παραιτηθεί ο Αντιδήμαρχος Δ. Κοντονής.

Ο Παντελής Κασιδόκωστας σε έντονο ύφος είπε: «Διαφωνώ με το σκοπό σου να το χρησιμοποιήσεις εις βάρος του Δήμου. Να ξεκαθαρίσει ο δημαρχεύων τί θέλει. Τον είχα προειδοποιήσει πριν 8 μήνες» Και συνέχισε: «τον μέντορά σου κ. Πανά τον έχετε ξεσκίσει. Τί κρύβεται από πίσω στο Καβούρι; Ομολόγησέ τα τώρα».

Ο Κυρ. Κικίλιας ζήτησε να βγαίνουν όλα άμεσα στον Τύπο. Η Ηλ. Τσιριγώτη ξανατόνισε ότι «η Δημοτική πλειοψηφία αποτελείται από δύο ομάδες. Την ομάδα που είνσι εδώ για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών και την ομάδα που προασπίζει τα συμφέροντά της και των κολλητών της. Θεωρώ ότι ένα ψήφισμα είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε».

Ο Παν. Σκουζής είχε κοκκινίσει και ήταν έτοιμος να εκραγεί, αλλά δεν τα είπε έξω από τα δόντια, όπως διετείνετο· τα κατάπιε σημειώνοντας απλώς ότι: «ασχολούμαστε 9 μήνες με τα τένις και ο κόσμος έχει παράπονα για λακούβες, για καθαριότητα και άλλα»...

 

Τέλος μετά από δύο διαλείμματα και με άλλη μια φορά πρόταση του Παντελή Κασιδόκωστα να ζητήσει συγγνώμη ο Διον. Κοντονής και να κάτσουν να τα βρουν προς το συμφέρον του Δήμου, επικράτησε και εκδόθηκε ψήφισμα, χωρίς ονόματα και καταδικαστικές φράσεις.

 

Βέβαια και στην προηγούμενη συνεδρίαση, και πάλι με παρέμβαση του Π. Κασιδόκωστα, είχαν συμφωνήσει να τα βρουν, αλλά οι αντίδικοι προχώρησαν στα δικαστήρια.

Ιδομεν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 177 guests και κανένα μέλος