Αισίως, παρά τα ερωτηματικά, έκλεισε η εκκρεμότητα παραίτησης της αντιπροέδρου του νομικού προσώπου του Δήμου 3Β «Οργανισμός oapad_genikiΑθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου ΒΒΒ» (Ο.Α.Π.ΠΑ.Δ.Β.), Αλεξίας Καμμένου που είχε κατατεθεί εδώ και δύο περίπου μήνες.

Η εκκρεμότητα αυτή πήγε πολύ πίσω τον Ο.Α.Π.ΠΑ.Δ.Β., αφού η αντιπρόεδρος έκανε και χρέη προέδρου, μετά την παραίτηση του τ. δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Η Αλεξία Καμμένου, στις αιτιάσεις της παραίτησης της είχε αναφερθεί σε πιέσεις που δέχεται από κύκλους της Δημοτικής Αρχής αορίστως.

Κάποιοι σύμβουλοι ζήτησαν να μάθουν γι’ αυτές τις πιέσεις, όπως ο Παν. Καπετανέας: «Μήπως η παραίτησή σας έχει να κάνει με οικονομικά συμφέροντα; Μήπως βρίσκετε εμπόδια;» και ο Κoapad_kamenou. Πασακυριάκος: «Εχετε την πεποίθηση ότι το έργο που γινόταν υπονομευόταν από κάπου;»

Παρά τα ερωτηματικά και τα υπονοούμενα που ετέθησαν και από την ίδια και από κάποιους συμβούλους (Νιτερόπουλος, Δαβάκης), το θέμα δεν ξεκαθάρισε όσον αφορά αυτά.

Ομως η Αλ. Καμμένου πήρε μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση αφού το έργο της εξήραν όλοι οι σύμβουλοι κυρίως της αντιπολίτευσης και της ζήτησαν να μην επιμείνει στην παραίτησή της.


Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Γρ. Κωνσταντέλλος: “Η κ. Καμμένου εκλήθη να σηκώσει ένα ασήκωτο βάρος στις πλάτες της. Ιδιαίτερα μετά τη σύγκρουση περί των αθλητικών που έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Νομίζω δεν μπορεί παρά να τελειώσει με τη λέξη, Συγχαρητήρια, κάνατε πολύ καλή δουλειά εσείς και οι συνεργάτες σας. Το λέω και εγώ ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής που παρακολούθησα το έργο”. Ολοκληρώνοντας ζήτησε από την Αλ. Καμμένου να μην επιμείνει στην παραίτησή της και να την ανακαλέσει για να συνεχίσει “την καλή δουλειά που κάνει μέχρι τώρα στον οργανισμό».

Ο Κ. Πασακυριάκος επίσης ζήτησε την ανάκληση της παραίτησής της, λέγοντας: Εγώ έχω καταλάβει ότι έχετε πετύχει μία πολύ σημαντική νίκη, όλο αυτό το διάστημα, αφού αντισταθήκατε σε πιέσεις και απειλές. Και εσείς ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει νίκη. Μη πετάξετε στα σκουπίδια αυτή τη νίκη κυρία Καμμένου και παρακαλώ να ανακαλέσετε την παραίτησή σας.

opapad_niteropoulosΟ Γιάννης Νιτερόπουλος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Η κ. Καμμένου, δυστυχώς, για κάποιους “δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”. Αρχισαν πιέσεις. Αρχισαν να την πιέζουν ποιον θα βάλει λογιστή στο νομικό πρόσωπο. Να την πιέζουν απειλώντας ότι οι αθλητικοί χώροι αυτοί, ενώ προηγουμένως τους βγάζαμε σε δημοπρασία, δεν έχουμε δικαίωμα να τα βγάλουμε. Θα πρέπει να τα δώσουμε στους συλλόγους.

Παράλληλα κάποιοι οι οποίοι δεν ήταν στο Δ.Σ. άρχισαν να ελέγχουν τις όποιες ενέργειες έκανε η Καμμένου, προκειμένου να ανακαλύψει μια κόπρο του Αυγεία που ήταν μέσα στα βιβλία, και πολλές φορές πήγα εκεί να ψάξουμε να τα βρούμε· και δυστυχώς δεν υπήρχαν χαρτιά. Ψάχναμε από εδώ έναν φάκελλο από άλλο φάκελλο. Υπήρχαν αποφάσεις που δεν ήταν πουθενά καταγραμμένες για να μπορέσει να βρει έναν μπούσουλα. Τί έπρεπε να κάνει; Να απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία, που ελέγχεται από το Δήμαρχο, και να ζητήσει γνωματεύσεις γιατί κινδύνευε να πάει φυλακή. Και δυστυχώς κ. Πρόεδρε και κύριοι σύμβουλοι, όχι μόνο δεν είχε βοήθεια· την είχαν αφήσει στο περίμενε, ενώ ήταν τόσο σοβαρά τα θέματα. Και μέσα από το συμβούλιο, εν απουσία της κάποιοι σύμβουλοι άρχισαν να της φορτώνουν διάφορα και να καταλήγουν στο “καλύτερα να το διαλύσουμε”».


Τέλος η Αλ. Καμμένου, ένιωσε την υποχρέωση, μετά τη συμπαράσταση που βρήκε από το σύνολο σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακαλέσει την παραίτησή της και να ευχαριστήσει τους συμβούλους.

Ευχαρίστησε την Λυδία Αργυροπούλου για την πολύτιμη βοήθεια που της πρόσφερε στον οργανισμο και πρότεινε τον Γ. Νιτερόπουλο για πρόεδρο του Οργανισμού, πράγμα που υλοποιήθηκε, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα.

«Ναι, δέχθηκα πιέσεις. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από πολλές τοποθετήσεις εδώ μέσα ότι κάποια πράγματα πρέπει να καθοριστούν. Δεν είναι ότι δεν κατέθεσα αυτά που ξέρω, είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά πράγματα ακόμη κι εγώ. Ο,τι γνωρίζω μπορώ να το καταθέσω ανά πάσα στιγμή».

 

Στα πλαίσια της συζήτησης για τον Ο.Α.Π.ΠΑ.Δ.Β. ακούστηκαν και άλλα θέματα, που ανοίγουν δρόμους για να γίνει ένας βαθύς και ξεκάθαρος έλεγχος στις κοινόχρηστες και δημοτικές ιδιοκτησίες του Δήμου, που τις εκμεταλλεύονται είτε με μισθώσεις είτε με παραχωρήσεις.

 

Στο στοχαστρο το Τέννις Καβουρίου

 

Ανάμεσα στα άλλα και το Τένις Καβουρίου, μπήκε στο στόχαστρο, από μερικούς συμβούλους, όσον αφορά τα γήπεδα που αθλούνται τα παιδιά του Συλλόγου “Οι μικροί Ασσοι”, πρόεδρος του οποίου είναι ο αντιδήμαρχος Δ. Κοντονής.

 

Ο Δ. Κοντονής, έδωσε εξηγήσεις όσον αφορά το Σύλλογο ότι: «Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Βουλιαγμένης “Μικροί Ασσοι” είναι ανάμεσα στους 5-6 καλύτερους Ομίλους στην Ελλάδα και είναι νόμιμος όσο και οι άλλοι Ομιλοι της Ελλάδας.

Ο Ομιλος δεν νοικιάζει γήπεδα. Δεν μπορούμε να νοικιάσουμε γήπεδα. Είναι μόνο για τα μέλη και τους αθλητές του. Οποιοσδήποτε θέλει να παίξει, που δεν είναι μέλος του Ομίλου, μπορεί να παίξει δωρεάν. Τα γήπεδα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Υπάρχουν νομικές υπηρεσίες στο Δήμο. Οτι είναι νόμιμο να ελεγχθεί και ότι δεν είναι να τιμωρηθεί. Να μην πετάμε φωτοβολίδες...».

 

Ανοιξαν πολλά θέματα στον Ο.Α.Π.ΠΑ.Δ.Β. και η νέα διοίκησή του με τον Γ. Νιτερόπουλο πρόεδρο και την Αλ. Καμμένου αντιπρόεδρο, έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, γιατί ιδιαίτερα στη Βουλιαγμένη υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα...

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 επισκέπτες και κανένα μέλος