Αναβλήθηκε για 2η φορά (29.2) η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., που αφορούσε την υλοποίηση των έργων  περιφερειακού σχεδίου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕ.Σ.ΔΑ.)
Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)  Γιάννης Σγουρός επέρριψε τις ευθύνες για την αναβολή της συνεδρίασης  στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Γιάννης Σγουρός, στις παρατηρήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την υλοποίηση των έργων είπε μεταξύ άλλων:
«Στις 13 Φεβρουαρίου συγκάλεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, για να συζητήσουμε το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία και η συνεδρίαση αναβλήθηκε.
Στις 29 Φεβρουαρίου συγκάλεσα εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. Αυτή τη φορά υπήρξε απαρτία, αλλά όχι ικανοποιητική προσέλευση εκπροσώπων των Δήμων κυρίως, και γι' αυτό αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση για επτά ημέρες, προκειμένου να δοθεί και η δυνατότητα να κατατεθούν προτάσεις και να γίνει διάλογος.
Γιατί αυτό που απαιτείται είναι ειλικρινής διάλογος και βούληση να προχωρήσουμε στη λύση του προβλήματος και όχι παρεμπόδιση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να προσέλθουν στη συνεδρίαση. Η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας χαρακτηρίζει όσους τη διαπράττουν και σίγουρα όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά είναι καταδικαστέα.
Ας αναλογιστούν αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν εμπλακεί και συμμετάσχει στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε μελέτες, έργα, αντισταθμιστικά και άλλα, χωρίς να έχει επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ας σκεφτούν ότι μόνο για απαλλοτριώσεις καθορίστηκε το απίστευτο ποσό των 200.000 ευρώ το στρέμμα για χωράφια μέσα στη χωματερή, ποσό το οποίο αρνούμαι να υπογράψω ως μέγα σκάνδαλο, απειλούμενος με μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων!!!

Απο την άλλη, η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «πραγματική αιτία της αναβολής, είναι ότι, η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτου πολιτικής-κομματικής προέλευσης διαφωνούν με το σχέδιο που προωθεί, δεν συμμετέχουν στη διαδικασία εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες και του έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επιλογές του. Η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν εμπόδισε κανέναν να εισέλθει στην αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θέλησαν να παραστούν στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλούς «περίεργους τύπους», οι οποίοι περιφέρονταν στη αίθουσα. Με εντολή ποιου άραγε βρίσκονταν εκεί και ποιος ο λόγος της παρουσίας τους;»  
Ο Γιάννης Σγουρός, σημειώνει ότι έχει δεσμευθεί έναντι των κατοίκων της Αττικής και πρέπει να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή του.
«Είναι γνωστός ο τρόπος, με τον οποίο κινήθηκε η κεντρική διοίκηση τόσα χρόνια. Μακάρι ως χώρα να είχαμε εφαρμόσει την τοπική ευθύνη εδώ και καιρό.
Να είχαμε φθάσει στο σημείο να ενεργούμε προνοητικά και να μην τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καιρών υπό τον φόβο προστίμων και ελέγχων.
Πολλοί μπορεί να έχουμε αναρωτηθεί αν αξίζει τον κόπο να αγωνιούμε, να προσπαθούμε, να αγωνιζόμαστε. Είμαστε μπροστά από μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.
Δεν θα συνεχίσω αυτόν το φαύλο κύκλο. Και καλώ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να πράξει το ίδιο, συμβάλλοντας στη λύση του προβλήματος. Σκοπός μου είναι αποκλειστικά και μόνο η εξυπηρέτηση του πολίτη.
Αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη βελτίωση ολόκληρου του συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Και αυτή είναι η δέσμευσή μου προς τους πολίτες της Αττικής», δηλώνει ο Γιάννης Σγουρός.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 332 guests και κανένα μέλος