Η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό» στηριζόμενη από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» και πολλούς άλλους κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες καλεί σε εκδήλωση –συνάντηση στον χώρο του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού για την διεκδίκηση του Μητροπολιτικού Πάρκου.


Η μνημονιακή κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο νόμου που προβλέπει πλήρη εκχώρηση της γης και της θάλασσας του Ελληνικού αποκλειστικά για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

• Δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προσχώσεων στο θαλάσσιο μέτωπο όπου θα επιτρέπεται και η οικοδόμηση.

• Ανάβει το πράσινο φως αφενός για να ανεγερθούν ουρανοξύστες και άλλες φαραωνικές κτιριακές κατασκευές, αφετέρου για να δημιουργηθούν τεχνητά νησιά και λιμενικές εγκαταστάσεις

• Επιτρέπεται η ανάπτυξη κάθε είδους χρήσεων, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων τουριστικές εγκαταστάσεις, γήπεδα γκολφ, εμπορικές χρήσεις μεγάλης κλίμακας, λιμενικές εγκαταστάσεις, θεματικά πάρκα, καζίνα, κατοικίες, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια και κέντρα διασκέδασης.

• Επιχειρείται η βίαιη έξωση και σε χρόνο ρεκόρ όλων των υπηρεσιών και φορέων που στεγάζονται σε κτίρια εντός του ευρύτερου χώρου μεταξύ των οποίων είναι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, Σύλλογοι πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Νομικά Πρόσωπα με εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, ΟΚΑΝΑ κλπ.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου,  11π.μ - 4μ.μ θα πραγματοποιηθεί δεντροφύτευση στον χώρο του Πρώην Αεροδρομίου (είσοδος από την περιοχή Κ.Τ.Ε.Ο, πίσω από το ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ) με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις:
* Περιήγηση γνωριμίας του χώρου του αεροδρομίου με ποδήλατα και λεωφορεία του Δήμου Αργυρούπολης –Ελληνικού.
* Πικ-Νικ  και Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης.
*  Ζωντανή Μουσική.
* Εκθέσεις υλικών από συλλογικότητες που στηρίζουν την εκδήλωση.


Οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ  ΕΝ. ΔΡΑΣΗ καλούν φίλους του ποδηλάτου να πάρουν μέρος στην ποδηλασία. Ραντεβού  στις 11.00 στην είσοδο του χώρου.

Όσοι ξεκινήσουν από τα 3Β  συνάντηση στις 10.30 το πρωί, στην αφετηρία του Τράμ στη Βούλα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος