Τελικά, έχουν «ενδιαφέρον» οι καντίνες γενικώς, αφού σε όλους σχεδόν τους Δήμους που υπάρχει θάλασσα και διαχείριση καντινών από τη Δημοτική Εξουσία, γίνεται «πόλεμος».

Εχουμε γράψει αρχικά για μία καντίνα που λειτουργούσε στον Αγ. Δημήτριο Κορωπίου, που ο δήμαρχος προχώρησε σε απευθείας ανάθεση, αλλά επεστράφη η απόφαση από την Περιφέρεια, ως μη νόμιμη. (Α.Π. 8854/5822/26.4.11).

Σ.Σ. Το είχαμε επισημάνει αυτό στην εφημερίδα μας και δικαιωθήκαμε, γιατί υπάρχει οικονομική συναλλαγή και πρέπει να γίνει με διαγωνισμό.

Ετσι, ο Δήμος αφού καθόρισε θέσεις καντινών στην παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται τον αριθμό 6 προχώρησε σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, τον οποίο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου. Δεν γνωρίζουμε αν δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο.

Δύο από τις καντίνες αυτές κατακυρώθηκαν στα παιδιά της Σταυρούλας Μπότου, υπαλλήλου του Δήμου και σήμερα ιδιαιτέρα του Δημάρχου.

Μετά απ' αυτό, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Κορωπίου, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει το γεγονός και το χαρακτηρίζει, «νόμιμο μεν, ηθικό;»

Δημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση της "Αναγέννησης".

Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε η Σταυρούλα Μπότου την οποία επίσης δημοσιεύουμε, όπου θέτει το ερώτημα: «ποιά ηθική ή δεοντολογία επιτάσσει τα παιδιά μου να μη μπορούν να συμμετέχουν σε έναν δημόσιο διαγωνισμό».


koropi-kantina




Επειδή γνωρίζω τη Σταυρούλα, θεωρώ εκ προοιμίου ότι έχει δίκηο. Βεβαίως και τα παιδιά των υπαλλήλων του Δήμου, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς του Δήμου.

Όμως, υπάρχει πάντα η καχυποψία από τον πολίτη, ότι «κάτι ψήνεται». Γι’ αυτό λέγεται και η φράση «η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται».

Αννα Μπουζιάνη


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”

ΚΑΝΤΙΝΕΣ 2011 – ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΝ, ΗΘΙΚΑ ΟΜΩΣ ;

Η διαδικασία ανάθεσης των καντινών για το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε την  10/2 και ολοκληρώθηκε από 15-19/7. Λόγω άστοχων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής (απ’ ευθείας ανάθεση, ένσταση στην Περιφέρεια, ακύρωση των αρχικών αποφάσεων, επαναπροκήρυξη διαγωνισμού λόγω αντισυνταγματικού όρου στην αρχική προκήρυξη), ο Δήμος ζημιώθηκε οικονομικά λόγω του χαμηλότερου τιμήματος που απεκόμισε τελικά αφού χάθηκε το μισό καλοκαίρι. Όλες οι άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής είχαν επισημανθεί από τη μείζονα μειοψηφία της Αναγέννησης από την πρώτη στιγμή χωρίς όμως η Δημοτική Αρχή να δεχθεί τις υποδείξεις μας με συνέπεια να δικαιωθούμε εκ του αποτελέσματος.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι οι καντίνες δόθηκαν τελικά με νόμιμη διαδικασία :

Άγ. Δημήτριος (Καντίνα Νο 1) – Διονύσιος Μπότος, Άγ. Δημήτριος (Καντίνα Νο 2) – Κωνσταντίνος Κατσούλης, Άγ. Δημήτριος (Καντίνα Νο 3) – Καλλιόπη Μπότου, Σκαλάκια – Μαρίνος Ντούνης, Νησί Ντούνη – Μαρία Ψάλτη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η εκμετάλλευση των καντινών του Αγίου Δημητρίου (2 από τις 5 συνολικά) δόθηκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της ιδιαιτέρας γραμματέως του Δημάρχου.

Νόμιμο μεν, ηθικό όμως ; 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ”

Από τη δημοτική υπάλληλο Σταυρούλα Μπότου

     Με  αφορμή την ανακοίνωση της αντιπολιτευτικής παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», σχετικά με τις παραλιακές καντίνες του Κορωπίου, και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, θέλω να αναφέρω τα εξής:

Ως είμαι σε θέση να γνωρίζω εκ της εργασίας μου στο Δήμο, από το έτος 2006 μέχρι και το έτος 2010, που στην διοίκηση του Δήμου ήταν η Δημοτική παράταξη της Αναγέννησης, οι καντίνες των παραλιών του Δήμου εδίδοντο με απ΄ ευθείας ανάθεση, ενώ η καντίνα της Παραλίας του Αγίου Δημητρίου παραχωρούνταν στον ίδιο ιδιώτη, και για τα πέντε έτη, με το ίδιο τίμημα των 10.000,00 €, και η οποία λειτουργούσε για ολόκληρο το έτος παρά το γεγονός ότι η άδειά της έληγε την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. Για πρώτη φορά στο Δήμο και μετά από τόσα χρόνια, οι καντίνες δόθηκαν μετά από ανοικτή δημοπρασία, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του Νόμου. Και τούτο έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποίαν καθορίστηκαν οι θέσεις για τις καντίνες.

Επίσης με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθορίστηκαν οι όροι διακήρυξης της δημοπρασίας και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού που ήταν η 1η Ιουλίου 2011, και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου για γνώση των ενδιαφερομένων την 14η Ιουνίου 2011. Κατά την δημοπρασία η οποία διεξήχθη για την καντίνα Κ1 στον Άγιο Δημήτριο, επέδωσαν προσφορά τέσσερεις (4) ενδιαφερόμενοι και μετά την πλειοδοσία, τελευταίος πλειοδότης ανεδείχθη ο γιός μου Διονύσιος Μπότος, με μίσθωμα 12.000,00€ . Στην καντίνα Κ3 στον Άγιο Δημήτριο, η μόνη ενδιαφερόμενη η οποία προσήλθε και επέδωσε προσφορά ήταν η κόρη μου Καλλιόπη Μπότου με μίσθωμα 3.500,00 €.  Ουδείς άλλος ενδιαφερόμενος πλην αυτής προσήλθε.

Κατόπιν των ανωτέρω η Οικονομική Επιτροπή, στην οποίαν συμμετέχουν, πλην των άλλων, και οι κ.κ. Γκίκας Αριστείδης και Γκίκα Μαρία, προερχόμενοι από την παράταξη της Αναγέννησης, με ομόφωνη απόφαση κατακύρωσαν το αποτέλεσμα των ως άνω δημοπρασιών για τις καντίνες Κ1 και Κ3 στο Άγιο Δημήτριο, στα παιδιά μου Διονύσιο και Καλλιόπη Μπότου αντίστοιχα.

 

Μετά τα ανωτέρω ερωτώ, ποιά ηθική ή δεοντολογία επιτάσσει τα παιδιά μου να μην μπορούν να συμμετέχουν σε έναν δημόσιο διαγωνισμό, που

σημειωτέον έγινε για πρώτη φορά, ανοικτός όχι μόνον για τους δημότες Κορωπίου, αλλά και τους πολίτες όλης της χώρας. Μήπως τούτα έτυχαν άλλης ειδικής μεταχείρισης την οποίαν δεν έτυχαν οι άλλοι συμμετέχοντες; Ποια ηθική και δεοντολογία επιτάσσει τα παιδιά μου να μην μπορούν να συμμετέχουν σε έναν ανοικτό διαγωνισμό, επειδή τυγχάνει εγώ να είμαι υπάλληλος του Δήμου, που σήμερα υπηρετώ στη θέση αυτή, τα προηγούμενα χρόνια σε άλλη θέση, και στο μέλλον κάπου αλλού;

Μήπως τους ανατέθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες θέσεις κύρους, που εγώ δεν γνωρίζω; Ποια ηθική και δεοντολογία επιτάσσει την μη συμμετοχή τους σε μία ανοικτή και νόμιμη διαδικασία; Δεν ισχύει γι’ αυτά η αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας, όπως ορίζει το Σύνταγμα;

Ένα είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι τα παιδιά μου απέκτησαν τις εν λόγω καντίνες με απόλυτα νόμιμες, διαφανείς και καθ’  ηθικότατον τρόπο διαδικασίες, με το δικαίωμα που έχουν ως δημότες και πολίτες αυτής της χώρας.

Τέλος σε ότι αφορά τα αναγραφόμενα περί οικονομικής ζημίας του Δήμου, είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι μέχρι και το έτος 2010 ο Δήμος εισέπραττε από την μία καντίνα του Αγίου Δημητρίου ανά περίοδο το ποσόν των 10.000,00 €, ενώ τώρα με τις διαδικασίες της δημοπράτησης από τις τρείς (3) καντίνες του Αγίου Δημητρίου για την φετινή περίοδο, θα εισπράξει το ποσόν των 27.500,00 €. Την σύγκριση για την υποτιθέμενη οικονομική ζημιά του Δήμου ας την κάνουν οι δημότες.

Τα παραπάνω θεωρώ υποχρέωσή μου να τα αναφέρω για να σταματήσει πλέον η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, την οποίαν θεωρώ κακόβουλη και αυθαίρετη και για να αποκατασταθεί η αλήθεια των πραγμάτων.

Καλώ τους συντάκτες του κειμένου να ανακαλέσουν τις προσβλητικές, συκοφαντικές και παραπλανητικές προς τους δημότες ανακοινώσεις τους, που εμφανίζουν εμένα και τα παιδιά μου ως άτομα στερούμενα ηθικής, λόγω του ότι ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου δήθεν εκμεταλλεύτηκα την θέση μου για να πάρουν τα παιδιά μου τις εν λόγω καντίνες, που δόθηκαν σε αυτά με διαφάνεια, νόμιμα και ηθικά όπως προαναφέρθηκε. Υπενθυμίζω σε αυτούς που με γνωρίζουν αλλά και σε αυτούς που δεν με ήξεραν μέχρι σήμερα, ότι κατά την διάρκεια της εργασίας μου στο Δήμο Κρωπίας υπήρξα άτομο έντιμο και αμέμπτου

ηθικής, χωρίς να έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανένα. Τα εν λόγω αγαθά δεν επιτρέπω σε κανέναν να τα προσβάλλει, ούτε ευθέως ούτε με υπαινιγμούς υπό μορφή ερωτημάτων, που φυσικά δεν μειώνουν το βαθμό της προσβολής, θα προστατέψω δε αυτά με κάθε νόμιμο μέσον, για το οποίο επιφυλάσσομαι.

 

                                                                              Σταυρούλα Μπότου

                                                                              Δημότης  Κορωπίου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος