Τοπική Εφημερίδα του Κορωπιού που είχε αβαντάρει, σε δημοσίευμά της, απόπειρα καπηλείας, ως φαίνεται, του ανθρωπίνου πόνου στον πολύπαθο Λίβανο, υπέστη τα επίχειρα της αμετροέπειάς της. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος παρέλαβε την εφημερίδα και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Kρωπίας Δημήτρη Kιούση, και τους «περιποιήθηκε» δεόντως «με την αγιαστούρα του και με τη μαγκούρα του». «Λέγουσιν γάρ, και ου ποιούσι… (οι γραμματείς και οι φαρισαίοι)… πάντα δε τα έργα αυτών ποιούσι προς το θεαθήναι τοις ανθρώποι». (κατά Ματθαίον κεφ. Κ.Γ)...

Τοπική Εφημερίδα του Κορωπιού που είχε αβαντάρει, σε δημοσίευμά της, απόπειρα καπηλείας, ως φαίνεται, του ανθρωπίνου πόνου στον πολύπαθο Λίβανο, υπέστη τα επίχειρα της αμετροέπειάς της. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος παρέλαβε την εφημερίδα και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Kρωπίας Δημήτρη Kιούση, και τους «περιποιήθηκε» δεόντως «με την αγιαστούρα του και με τη μαγκούρα του». «Λέγουσιν γάρ, και ου ποιούσι… (οι γραμματείς και οι φαρισαίοι)… πάντα δε τα έργα αυτών ποιούσι προς το θεαθήναι τοις ανθρώποι». (κατά Ματθαίον κεφ. Κ.Γ)

 

Η επιστολή κόλαφος του Μητροπολίτη

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Σε πρόσφατο φύλλο της, όπως αυτοπροσδιορίζεται, πολιτικής εφημερίδος σας «Πυξίδα» (Τρίτη 22 Αυγούστου 2006) και στην πρώτη σελίδα γίνεται λόγος για «θερμή αποδοχή της κίνησης Κιούση για τα θύματα του Λιβάνου από τον Μητροπολίτη Νικόλαο», με εκτενές δε σχόλιο στη δεύτερη σελίδα, που μάλιστα συνοδεύεται και από φωτογραφία του Μητροπολίτη δίπλα σε αυτή του υποψηφίου δημάρχου, επιχειρείται προκλητική παρουσίαση ακατανοήτου πολιτικής λογικής, που εκθέτει και τη Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη.

Προ ημερών, σε κεντρικό δρόμο του Κορωπίου αναρτήθηκε πανό, στο οποίο εντελώς παραπλανητικά εμφανιζόταν η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στενά συνεργαζόμενη με την παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Κορωπίου, κ. Δημητρίου Κιούση «Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα», προκειμένου να συλλεγούν χρήματα για συμπαράσταση στο Λίβανο.

Παράλληλα, αναρτήθηκαν ανακοινώσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλεως του Κορωπίου με το ίδιο περιεχόμενο.

Προς διαλεύκανση της όλης καταστάσεως, δηλώνουμε τα εξής:

  1. Η Μητρόπολή μας μπορεί να έχει πολλά προβλήματα και ατέλειες, αλλά αρνείται να συμμαχεί με την αδικαιολόγητη ανοησία.
  2. Δεν υποστηρίζουμε καμία παράταξη στις προσεχείς εκλογές ούτε και φυσικά έχουμε κάποιο λόγο αναμείξεως στο προεκλογικό αγώνα. Ως απόδειξη αυτού δηλώνουμε ότι συστηματικά αποφεύγουμε να ζητήσουμε την επίλυση χρονιζόντων εκκλησιαστικών θεμάτων, εντασσόμενοι στη λογική της εκζήτησης προεκλογικών δεσμεύσεων από οιονδήποτε.
  3. Κάθε ανάμειξη της Εκκλησίας στα πολιτικά και κομματικά, όσο κι αν μπορεί ενίοτε να έχει τις φαινομενικές δικαιολογίες της, τη θεωρούμε πνευματικά απαράδεκτη ως ένοχα δικαστική. Απόδειξη της αρνήσεώς μας να συνεργασθούμε με οποιαδήποτε πολιτική παράταξη είναι ότι άμεσα ζητήσαμε από τον κ. Δημήτριο Κιούση την απόσυρση των πανό και ανακοινώσεων, πράγμα το οποίο και ο ίδιος μας υποσχέθηκε και έκανε.
  4. Η Μητρόπολή μας έκανε έναν σχετικό έρανο, όπως και όλες οι Μητροπόλεις της εκκλησίας της Ελλάδος, για το προαναφερθέντα σκοπό, και εκεί θα μπορούσε ο οιοσδήποτε να συνεισφέρει, κατά την προαίρεση και δυνατότητά του. Συνεργασία, όμως, με πολιτικές παρατάξεις δεν υπάρχει. Αυτό που φαίνεται να υπάρχει είναι η επιθυμία ορισμένων να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός της δήθεν συνεργασίας, το οποίο αν μεν συμβαίνει, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Μητρόπολη ως εκτρεπόμενη της αποστολής της και κρυπτοδιχαστική, αν δε είναι αναληθές προδιαγράφει την απόλυτη αποτυχία τους.
  5. Καλώ τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κιούση, να διαψεύσει κάθετα και δημόσια τα φημολογούμενα περί της υποτιθέμενης «συνεργασίας μας», τα περί «θερμής αποδοχής της» από μέρους μου και τα περί συζητήσεως μεταξύ μας «όλων των λεπτομερειών που αφορούν τη διαχείριση του συνολικού ποσού. Το ποσό αυτό θα μεταφερθεί στην Ιερά Σύνοδο. Συνεπώς, δεν θα το διαχειρισθεί ούτε η Μητρόπολη. Ούτε, πολύ περισσότερο, ο υποψήφιος δήμαρχος, τη στιγμή, μάλιστα, που το μεγαλύτερο μέρος του θα προέρχεται από ολόκληρη την επαρχία μας και από τον περιαχθέντα στους ναούς δίσκο.
  6. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κιούση, αν θέλει να βοηθήσει οικονομικά τους Λιβανέζους αδελφούς μας, πράγμα που μπορεί να γίνει και μέσω της Μητροπόλεως και μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέως. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του στην οικονομική διαχείριση της Μητροπόλεώς μας, αρνούμαι όμως την πάσης φύσεως οικονομική συνεργασία μαζί του, όπως και με κάθε άλλον, προκειμένου, αντί να ευεργετηθούν οι πάσχοντες Λιβανέζοι, να βοηθηθούν μικροπολιτικά συγκεκριμένα άτομα και συνδυασμοί. Διαφορετικά, αν γνωρίζει ότι η παράταξή του ίσως βοηθήσει τον Λίβανο, σίγουρα όμως θα βλάψει το κύρος και την αξιοπιστία της.
  7. Πληροφοριακά σας λέγω ότι μέχρι σήμερα υπήρξε μια μόνο κατάθεση 100 ευρώ, εκ μέρους της πρωτοβουλίας της παρατάξεως «Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα».
  8. Το Κορωπί και τα Μεσόγεια χρειάζονται συνετό και πνευματικά ανεπίληπτο Επίσκοπο. Χρειάζονται, όμως, και μυαλωμένο και ακέραιο δήμαρχο.

Μετ’ ευχών και τιμής,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος