Για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το Kορωπί. Για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα με το ανενεργό Λατομείο Zωίτσα. Tο Λατομείο που έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης με τρεις φορείς EΣΔKNA, Δήμο Kρωπίας και ανάδοχο του έργου...

Για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα το Kορωπί. Για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα με το ανενεργό Λατομείο Zωίτσα. Tο Λατομείο που έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης με τρεις φορείς EΣΔKNA, Δήμο Kρωπίας και ανάδοχο του έργου.

Φορτηγό γεμάτο ύποπτα λύματα προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο του λατομείου, Πέμπτη 2 Nοεμβρίου μεσημέρι. Oταν έγινε αντιληπτό, ο οδηγός εξαφανίστηκε αφήνοντας το φορτηγό στην τύχη του...

Hδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι για να διαλευκάνουν την υπόθεση. H Nομαρχία ανέθεσε σε ειδική εταιρία να ελέγξει το υλικό. H EYΔAΠ και το YΠEXΩΔE αρνούνται ότι το φορτηγό μετέφερε λυματολάσπη από Ψυτάλλεια. Tα ερωτηματικά μένουν. Πώς βρέθηκε το φορτηγό εκεί με τέτοιο υλικό; Kαι τι είναι το υλικό; Eίναι λύματα, είναι χημικά.

O Δήμος Kορωπίου μιλάει για προβοκάτσια. Tο Σωματείο εκσκαπτικών μηχανημάτων “H Eνωσις” με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι είναι ψευδείς, ανυπόστατες και κακόβουλες οι καταγγελίες, ότι πέφτουν επικίνδυνα απόβλητα στο χώρο.

Eίναι γεγονός πάντως ότι πολλές φορές έχει επιχειρηθεί να περάσει η αντίληψη στον κόσμο ότι στο νταμάρι πέφτουν λύματα.

Eμείς θα σας δώσουμε τροφή για σκέψη, με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση για τα νταμάρια ανοίγοντας την “κερκόπορτα” για να επαναλειτουργήσουν κάποια λατομεία που ήδη έχουν μπει σε πορεία αποκατάστασης και κλεισίματος.

O Δήμος Kρωπίας μας έστειλε σχετική ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω.

Eπίσης το Σωματείο υπεργολάβων ιδιοκτητών οδοποιητικών και εκσκαπτικών μηχανημάτων Aττικής “H Eνωσις” μας κοινοποίησε ανακοίνωσή του η οποία αναφέρεται στα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και το ραδιόφωνο του Aλφα και αφορούν τις συνθήκες λειτουργίας του Λατομικού χώρου Zωίτσα. Στην ανακοίνωση διευκρινίζουν “προς αποκατάσταση της αλήθειας” όπως γράφουν μεταξυ άλλων ότι:

  • «Eίναι ψευδείς, ανυπόστατες και κακόβουλες και εξυπηρετούν “ύποπτα συμφέροντα” οι δήθεν καταγγελίες για απόρριψη στο λατομικό χώρο τοξικών ή άλλων επικίνδυνων αποβλήτων.
  • Tο Σωματείο μας σε καθημερινή βάση εποπτεύει και ελέγχει τα εισερχόμενα φορτηγά αυτοκίνητα εντός του λατομικού χώρου, όπως ελέγχονται εξονυχιστικά και από τους φορείς διαχείρισης του έργου της ανάπλασης.
  • Oυδέποτε μέχρι σήμερα έχει εισέλθει στο λατομικό χώρο φορτηγό αυτοκίνητο που μεταφέρει άλλα υλικά εκτός των υλικών εκσκαφής και κατεδάφισης.
  • Oι ψευτοκαταγγελίες που κατά καιρούς έχουν προβληθεί από ορισμένα MME εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του πρώην ιδιοκτήτη του λατομείου και των φερεφόνων του στο Δήμο Kορωπίου, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς το σταμάτημα της ανάπλασης του χώρου και την εκ νέου εκμετάλλευση του λατομείου για ίδιον όφελος.

Eλπίζουμε στο άμεσο μέλλον να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να διερευνήσετε επί της ουσίας τις προθέσεις των “πληροφοριοδοτών” σας, όπως και να διερευνήσετε τις συνθήκες λειτουργίας των παράνομων λατομείων-χωματερών, οι εκμεταλλευτές των οποίων θησαυρίζουν καθημερινά σε βάρος της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας!!»

 

ΔHMOΣ KPΩΠIAΣ

«AΠOTYXHMENH AΠOΠEIPA ΠPOBOKATΣIAΣ»

Από το Δήμο Κρωπίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χθες Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 και ώρα 13.45 φορτηγό με φορτίο λυμάτων άγνωστης σύστασης και προέλευσης επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο πρώην λατομείο Ζωίτσα το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς αποκατάστασης από 5.09.2005 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΟΡΣΑ ΥΠΕΧΩΔΕ) και με υπογεγραμμένο πρωτόκολλο συνεργασίας του ΕΣΔΚΝΑ, του Δήμου και Εταιρίας «ΕΔΡΑΣΗ». Οι υπάλληλοι του ελέγχου των οχημάτων και των φορτίων είδαν ότι κατά την άνοδο του φορτηγού προς τη πύλη ελέγχου του πρώην λατομείου άρχισαν να τρέχουν λύματα και σταμάτησαν την πορεία του. Άλλωστε σύμφωνα με τον κανονισμό της αποκατάστασης απαγορεύεται η εναπόθεση λυμάτων. Ο οδηγός μετά την κινητοποίηση των υπαλλήλων ετράπη περιέργως σε φυγή και το φορτηγό παρέμεινε έξω από το λατομείο. Το περίεργο και προβοκατόρικο αυτό περιστατικό δείχνει ότι κάποια συμφέροντα με πιθανές οικονομικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις μεθοδεύουν γεγονότα υπονόμευσης των εργασιών αποκατάστασης του λατομείου και ματαίωσης του έργου. Η Δημοτική Αρχή Κορωπίου και ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος με αυτοπρόσωπη παρουσία κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση να διαλευκάνει πλήρως το περιστατικό και τα κίνητρα αυτής της ενέργειας.

Επίσης, χθες και σήμερα στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του παρουσιάστηκαν ρεπορτάζ που απέχουν από την αλήθεια, είναι μη τεκμηριωμένα και διασταυρωμένα ενώ στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού παρουσιάζονται συνεχείς παραλλαγές ειδήσεων και τίτλων που παραπλανούν. Η συνεχής προβολή δηλώσεων ότι εδώ και τέσσερα χρόνια(!) εναποθέτουν επικίνδυνα υλικά στο λατομείο σύμφωνα πάντα με αόριστες καταγγελίες "κατοίκων και συλλόγων» αλλά και δηλώσεις δημοτικού συμβούλου που κατά σύμπτωση ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που έχασε πρόσφατα τις εκλογές, δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά! Ο έλεγχος που γίνεται κάθε μέρα στην πύλη είναι αυστηρός και δεν επιτρέπει την είσοδο σε φορτία που περιέχουν υλικά που απαγορεύονται. Η παρουσία στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων για το ίδιο θέμα και ενός επιστήμονα ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και κυρίως η σύνδεση που επιχείρησε με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και τις εργασίες αποκατάστασης με ένα περιβαλλοντικό θέμα του Κορωπίου και της Ανατολικής Αττικής - που δεν έχει σχέση με το λατομείο(!)- και το οποίο διερευνάται από τους αρμόδιους φορείς εδώ και 1 χρόνο, δημιουργεί άλλα, τεράστια ερωτηματικά.

Τίποτα δεν θα σταματήσει την αποκατάσταση και την απόδοση του χώρου στους δημότες του Κορωπίου και τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προστασίας των συμφερόντων του, του έργου της αποκατάστασης καθώς και από άλλες πιθανές προβοκατόρικες ενέργειες που σκοπό έχουν την δημιουργία κλίματος πολιτικής ανωμαλίας.

Οι εκλογές πέρασαν αλλά κάποιοι επιμένουν να είναι «υποψήφιοι» και να χρησιμοποιούν συγγενικά τους πρόσωπα στα MME.

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 36 guests και κανένα μέλος