Παρά τις διακηρύξεις περί του αντιθέτου, ως φαίνεται από τα γεγονότα, ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Παλλήνη (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) Νίκος Εξαρχος, μόλις εδόθη το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον ήδη eksarxosΔήμαρχο Γέρακα και υποψήφιο Δήμαρχο για το νέο Δήμο Παλλήνης, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

 

Να θυμίσουμε ότι έγραφε μεταξύ άλλων πολλών όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του: «Ο συνδυασμός μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά χωρίς αγκυλώσεις, προαπαιτούμενα και κομματικούς συμβιβασμούς»…

 

Σε συνάντηση που είχε με τους υποστηριχτές του συνδυασμού του, δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο ήττας…

Η κίνηση αυτή έφερε πολλούς ανθρώπους που τον στήριζαν από την πρώτη στιγμή σε πολύ δύσκολη θέση και αφήνει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τις μέχρι τώρα κινήσεις του.

 

Αφού ζητούσε το χρίσμα και ήταν δεσμευτικό για την απόφασή του, παρά τις διακηρύξεις του, γιατί προχώρησε σε ανακοινώσεις παρασύροντας πολλά στελέχη και νυν δημοτικούς συμβούλους σε υποστήριξή του με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται μετέωροι;

Και πώς πιστεύει άραγε ότι το χρίσμα και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα είναι άμαξα νίκης και όχι καταποντισμού με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;

Οι πρώτες αντιδράσεις

 

Ηδη μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Ν. Εξαρχου, επήλθαν οι πρώτες αντιδράσεις από το Ανεξάρτητο Ενωτικό Κίνημα Ανθούσας, που τον στήριζε, το οποίο κυκλοφόρησε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων γράφει:

«Το Ανεξάρτητο Ενωτικό Κίνημα Ανθούσας, και τα ενεργά μέλη του, στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας τον Νίκο Έξαρχο, υποψήφιο Δήμαρχο Παλλήνης, ακούγοντας και δεχόμενοι με ελπίδα το κάλεσμα για την δημιουργία μιας παράταξης,

“Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αγκυλώσεις παρελθόντος και χωρίς κομματικούς συμβιβασμούς. Μία ανοικτή αγκαλιά για όλους”, θελήσαμε να προσφέρουμε ότι ήταν μέσα στις δυνατότητές μας, σε ένα όραμα για μια ξεκάθαρη, ανοικτή Τ.Α σε συνεργασίες και διάλογο, νοοτροπία και ιδέες πού θα γινόντουσαν πράξη και θα εφαρμόζονταν στο νέο μεγάλο Δήμο.

Εκ των υστέρων όμως, περίτρανα αποδεικνύεται πώς άλλα έλεγαν και άλλα είχαν στο μυαλό τους.

Επεκράτησε – μετά την συνάντηση Έξαρχου – Ζούτσου και επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για ανάδειξη υποψηφίου - η κομματική εντολή και τα ανάλογα ίσως ανταλλάγματα. Αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος

Έφυγαν νύκτα και στο σκοτάδι, κοροϊδεύοντας συνεργάτες με τον χειρότερο και πλέον ανήθικο τρόπο, χωρίς καν να σεβαστούν πρώτα από όλα τον εαυτό τους, πόσο μάλλον εμάς.

 

Ως Κίνημα και προσωπικότητες οι οποίες συνεχίζουμε – ίσως τελικά κακώς – να πιστεύουμε σε αξίες και ιδανικά, μένοντας μόνοι σε μια “παράταξη” πού “πουλήθηκε” από τον επικεφαλής της, δεν σταματάμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, - ανεχόμενοι και τον χλευασμό των “νικητών”  του εμφυλίου τους, ο οποίος μάλιστα δείχνει το επίπεδο και την σοβαρότητά τους -.

Καλούμε λοιπόν τον Νίκο Έξαρχο να εξηγήσει, να ενημερώσει με τρόπο πού ο ίδιος θα επιλέξει, τους εκατοντάδες υπογράφοντες υποστηρικτές του, και να δώσει καθαρές εξηγήσεις περί των γεγονότων.

Θεωρούμε πώς έχει ηθική πρωτίστως υποχρέωση, αν και έχει αργήσει, αλλά θα ήταν ίσως άδικο και κρίμα να χρεωθεί επίθετα και ιδιότητες τα οποία θα προσέβαλαν ακόμα και εμάς αν έστω τα ψιθυρίζαμε».

Διατηρώντας την ελπίδα για κάτι καλύτερο

Ο Επικεφαλής ΑΕΚΑ

Προδρομίδης Φώτης

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος