Παλιοί και νέοι αγωνιστές και νέοι σε ηλικία, πλαισίωσαν τον Σταύρο Παπασταυρόπουλο και τα στελέχη της παράταξής του, για να γιορτάσουν τα 22 χρόνια της δημοτικής παράταξης «Λαυρεωτική Αναδημιουργία», αλλά και για να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους σ’ ένα νέο ξεκίνημα...

Νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Λαύριο

Δήλωσαν “παρών” ο Στ. Παπασταυρόπουλος

και τα στελέχη της “Λαυρεωτικής Αναδημιουργίας”


Ένα νέο ξεκίνημα για το Λαύριο η προχθεσινή συγκέντρωση στο Παλιό Μηχανουργείο.

Παλιοί και νέοι αγωνιστές και νέοι σε ηλικία, πλαισίωσαν τον Σταύρο Παπασταυρόπουλο και τα στελέχη της παράταξής του, για να γιορτάσουν τα 22 χρόνια της δημοτικής παράταξης «Λαυρεωτική Αναδημιουργία», αλλά και για να δώσουν το αγωνιστικό παρόν τους σ’ ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτό εξ’ άλλου είπε και ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος, τ. Δήμαρχος Λαυρίου: Δηλώνω παρών, στο κάλεσμα των συμπολιτών μου.


Αλλά ας δώσουμε το λόγο στον ίδιο με τις δηλώσεις που έκανε στην ΕΒΔΟΜΗ μετά την εκδήλωση. Δηλώσεις που ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο της ομιλίας του.

«Γιορτάζουμε τα 22 χρόνια της παράταξης, για να δώσουμε ένα νέο ερέθισμα να αναζωογονίσουμε την παράταξη, γιατί, δυστυχώς, υπό τις παρούσες συνθήκες, έχει πέσει σε χειμερία νάρκη.

Ως ιδρυτής της παράταξης αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη και αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια όμορφη γιορτή για να γιορτάσουμε την έναρξη και την πορεία αυτού του εικοσιοδιάχρονου ταξιδιού, αναφέροντας βέβαια τους πιο σημαντικούς σταθμούς.

Αναφέρθηκα στους πρωτεργάτες, αυτούς με τους οποίους ξεκίνησα, σ’ αυτούς που στην πορεία στελεχώσανε την προσπάθειά μας, στις γυναίκες που εκείνες τις δύσκολες κοινωνικά στιγμές στελεχώσανε την παράταξή μας, έβαλαν το στήθος μπροστά και παλέψανε επάξια και δυναμικά. Αναφερθήκαμε σ’ όλον αυτό τον απλό κόσμο που μέχρι τότε δεν είχε σημείο αναφοράς και συμπαρατάχθηκε μαζί μας, προερχόμενος από διάφορες κοινωνικές τάξεις και πολιτικές παρατάξεις.

Αναφέρθηκα στο μεγάλο έργο που όλα αυτά τα χρόνια επιτελέσαμε και σαν μειοψηφία και σαν δημοτική Αρχή. Για παράδειγμα είχε αποφασιστεί να γίνει βιολογικός καθαρισμός που θα εξυπηρετούσε όλη την περιοχή από το Μαρκόπουλο και δώθε, εντός της πόλης! Το αποτρέψαμε σαν αντιπολίτευση, κάνοντας κινητοποιήσεις δυναμικές και αποτελεσματικές.

Αναφέρθηκε ακόμη στο τεράστιο έργο που έκανε σαν δημοτική αρχή, που άλλαξε την εικόνα της πόλης και βελτίωσε τη ζωή της πόλης. Σε μια δύσκολη εποχή για το Λαύριο, με 3000 ανέργους – κοντά στο 60% του εργατικού δυναμικού – μέχρι και τη διοργάνωση σισιτίων – αντιλαμβάνεστε τι παραλάβαμε. Εδώ στο Λαύριο χρήματα έπαιρναν μόνο οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τι δημοτικά τέλη να εισπράξεις, από τον άλλον που δεν είχε να ζήσει!

Σήμερα λοιπόν, αφού γιορτάσαμε όλους αυτούς τους σταθμούς που έβγαλαν το Λαύριο από το τέλμα και είπαμε ότι ο σημερινός σταθμός είναι ένα καινούριο ξεκίνημα. Δώσαμε το σύνθημα για μια προς τα εμπρός. Γιατί πιστεύουμε, είναι δική μας εκτίμηση αυτή, ότι η πόλη σταμάτησε την πορεία της προς τα μπρος. (Εννοεί με την παρούσα δημοτική Αρχή).

Αυτή τη στιγμή στην πόλη δεν γίνεται τίποτα σημαντικό.


- Λαύριο και Μονή Βατοπεδίου -


Και να θυμίσω και κάτι: Ένα κομμάτι του Εθνικού Δρυμού αποχαρακτηρίστηκε και οικοπεδοποιήθηκε και δόθηκε στο Μονή Βατοπεδίου χωρίς ν’ ακουστεί ούτε μία φωνή! Ο Δήμος δεν έκανε ούτε μία παρέμβαση, ούτε μία ανακοίνωση. Δεν έκανε ούτε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως όφειλε και δεν παρέστη ο Δήμαρχος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όταν έγινε σχετική συζήτηση.

Το λιμάνι έχει αποξενωθεί από την πόλη. Είχαμε 5-6 γραμμές για διάφορα νησιά και τώρα έχουμε μείνει μόνο με μία, τη Τζιά. Νέες επενδύσεις στο Λαύριο δεν γίνονται και κάποιες κινέζικες επιχειρήσεις ζητάνε γη και ύδωρ. Και επιπλέον εάν έρθει ένα κινέζικο πολυκατάστημα, καταλαβαίνετε τη ζημιά που θα υποστούν τα καταστήματα της πόλης.

Υπάρχουν κίνδυνοι ορατοί και αόρατοι και η Δημοτική Αρχή ή δεν κάνει τίποτα ή να μη πω ότι στη χειρότερη περίπτωση με τη σιωπή της συναινεί κιόλας. Αυτή είναι η εκτίμηση η δική μας, συμπλήρωσε.

Αισθανόμαστε λοιπόν το καθήκον να ξαναοργανωθούμε, να ξαναπαλέψουμε για να ξαναβρεί το Λαύριο την πορεία που είχε. Σήμερα λοιπόν, όλοι σχεδόν οι παλιοί και νέες δυνάμεις, δώσαμε το παρών για να ξανβρεί η πόλη την παλιά της αίγλη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 129 guests και κανένα μέλος