Η ιστορία ξεκίνησε όταν - για κακή του τύχη - ο ιερέας Χρήστος Κολιαβασίλης, που ιερουργεί εδώ και 25 χρόνια στο Μαρκόπουλο, ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Ο ιερέας βρέθηκε σε απελπιστική θέση και βαθύτατο πόνο για την τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, πόνο αβάσταχτο που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να ξεπεράσει.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, μετά το ατύχημα απάλλαξε από τα ιερατικά καθήκοντα τον ιερέα Χρ. Κολιαβασίλη επ’ αόριστον, πράγμα που επέτεινε την οδύνη του ιερέα και δημιούργησε στους Μαρκοπουλιώτες την εντύπωση ότι είναι άδικη η απομάκρυνση, καθώς ακούγονται και άλλα σχόλια, που δεν θέλουμε να πιστέψουμε.

Ο Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς επεσκέφθη με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, προκειμένου να αρθεί η απομάκρυνση του ιερέα, αλλά στάθηκε αδύνατον, γιατί ο Μητροπολίτης τους εξήγησε ότι δεσμεύεται από τους νόμους της εκκλησίας και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

 

Παράλληλα οι κάτοικοι με πρωτοβουλία του Δήμου, συγκεντρώνουν υπογραφές, για να επαναφέρουν τον αγαπημένο τους ιερέα στα καθήκοντά του.

 

Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Μεθενίτης και Σπύρος Γέγος μας απέστειλαν ανοιχτή επιστολή για το θέμα την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω.

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Σωτήρη Μεθενίτη - Σπύρου Γέγου

 

Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,

κ. Νικόλαο!

 

Σεβασμιότατε!

Απευθυνόμαστε σε εσάς, με την ιδιότητα των απλών πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου και πιστών της Εκκλησίας μας.

Ο λόγος για τον οποίον σας γράφουμε, έχει να κάνει με το επιτίμιο, της επ’ αορίστω υποχρεωτικής αποχής απ’ τα ιερατικά καθήκοντα, που επιβάλατε στον πατέρα Χρήστο ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ, μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα.

Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο ατύχημα, είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός πεζού, που διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα της Λεωφόρου Μαρκοπούλου – Πόρτο – Ράφτη.

 

Όπως ήδη γνωρίζετε, τόσο το πόρισμα της Τροχαίας Κερατέας, όσο και τα επιτόπια ευρήματα του ατυχήματος, αλλά και οι εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στον πατέρα Χρήστο ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ, προϊδεάζουν για την έλλειψη ιδιαίτερης υπαιτιότητας εκ μέρους του, και την σφοδρή πιθανότητα της απαλλαγής του, από κάθε ποινική ευθύνη!

Εξ’ άλλου το τεκμήριο της αθωότητάς του, μέχρι την ποινική δίκη, είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο.

Κατόπιν αυτών, η επιβληθείσα εις βάρος του και εκ μέρους σας “ποινή”, είναι όχι μόνο εξαιρετικά δυσανάλογη με την όποια (πιθανότατα ελάχιστη ή ανύπαρκτη) ευθύνη του, αλλά δυσβάστακτη, δυσφημιστική και εξευτελιστική, για έναν ιερέα που επί σαράντα πέντε (45) χρόνια, επιτέλεσε κατά γενική ομολογία όλων των πιστών της πόλης μας, με άψογο τρόπο, τα ιερατικά του καθήκοντα!

 

Σεβασμιότατε!

Η “κακιά στιγμή”, της εμπλοκής σε ένα τροχαίο ατύχημα, είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, ακόμη και σε εσάς!

Θα σας οδηγούσε αυτό το θλιβερό, αλλά  μη ηθελημένο και τυχαίο γεγονός, στην απόφαση της παραίτησής σας ή στην άνωθεν αποπομπή σας επ’ αορίστω, απ’ το επισκοπικό σας αξίωμα;

Θα σας οδηγούσε αυτό το γεγονός, στην υποχρεωτική απόσυρσή σας απ’ τα εκκλησιαστικά σας καθήκοντα, με μάλλον προσβλητικό και ατιμωτικό τρόπο;

Θα ήταν ικανό αυτό το γεγονός, να σβήσει και να αμαυρώσει έργο πολλών δεκαετιών, γεμάτο αγάπη, ενδιαφέρον και φροντίδα για τους χιλιάδες ¨πλησίον¨ σας;

 

Σεβασμιότατε!

Η πίστη μας, όπως την αντιλαμβανόμαστε, έχει στην προμετωπίδα της, αλλά και ως κύριο περιεχόμενό της, την αγάπη για τον άλλον!

Η αγάπη γεννά υποχρεωτικά στην περίπτωσή μας, το πατρικό ενδιαφέρον, την έμπρακτη συμπαράσταση και το αγκάλιασμα  του ιερέα, που ήδη είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος, θλιμμένος και συντετριμμένος για ότι συνέβη και όχι την κίνηση διαδικασιών ψυχικής εξουθένωσης.

Σεβασμιότατε!

Σας παρακαλούμε θερμά, να ακούσετε προσεκτικά την φωνή χιλιάδων χριστιανών στο Μαρκόπουλο και στο Πόρτο – Ράφτη, που σας υποβάλουν ένα και μόνο αίτημα:

Την άρση του επιτίμιου και την παροχή εκ νέου στον πατέρα Χρήστο ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ, της δυνατότητάς του, να ιερουργεί!

Με ιδιαίτερη τιμή

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

Σπύρος Γ. Γέγος

Υ.Γ.: Σεβασμιότατε, είναι προφανές, ότι η εμμονή στην υπερβολική απαίτηση, για παραίτηση του πατέρα Χρήστου ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ και η επιβολή άλλου, άγνωστου στους συμπολίτες μας, πρωθιερέα - τοποτηρητή στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, αφ’ ενός μεν θα οξύνει την αντίδραση των διαμαρτυρόμενων πιστών, αφ’ ετέρου δε, θα δικαιώσει δυστυχώς εκείνους, που θεωρούν, ότι σκοπιμότητες άλλου είδους, οδηγούν στην απομάκρυνση του πατέρα Χρήστου ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ.

Ειδικά γι’ αυτό το τελευταίο ενδεχόμενο, εάν χρειαστεί, θα επανέλθουμε δημοσίως, αναλυτικώς και με συγκεκριμένα στοιχεία!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος