Τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης - Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

 

 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, παρέχοντάς μας απεριόριστες ευκαιρίες, δυνατότητες σύνδεσης και επικοινωνίας αλλά ενέχει και κινδύνους. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και διευρύνεται η χρήση της από ενήλικους και ανήλικους τόσο πιο επιτακτική γίνεται η ανάγκη ενημέρωσης και αφύπνισης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως θα γιορτάσουν την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων.

Εκατομμύρια άνθρωποι για άλλη μια χρονιά την ερχόμενη Τρίτη θα ενώσουν τη φωνή τους για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα πώς όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Την ευθύνη εορτασμού της Ημέρας στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος του INSAFE/INHOPE στην Ελλάδα.

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Μιλήστε για τα οφέλη και τους κινδύνους από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης:

Πολλά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να είναι δημιουργικά και να μάθουν νέες δεξιότητες. Επίσης δημιουργούνται διαρκώς νέα προγράμματα που μπορούν να υποστηρίξουν τις ατομικές μαθησιακές ανάγκες των παιδιών. Συζητήστε με τα παιδιά σχετικά με την τεχνολογία AI. Βάλτε τους να σκεφτούν πώς τα προγράμματα θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να μάθουν και να αναπτυχθούν. Επισημάνετε στα παιδιά κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν. Για παράδειγμα, πολλά chatbots έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σαν άνθρωποι, κάτι που μπορεί να  κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ότι έχουν μια κοινωνική αλληλεπίδραση. Βοηθήστε τα παιδιά να έχουν επίγνωση ότι αλληλεπιδρούν με προγράμματα, όχι με ανθρώπους με συναισθήματα και ενσυναίσθηση. Επιπλέον, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης λειτουργούν χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες δεδομένων, επομένως τείνουν να συλλέγουν πολλές πληροφορίες χρηστών. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο ενός παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά γνωρίζουν τους κανόνες ασφαλούς συμπεριφοράς.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος