Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Βασίλειος Καπερνάρος

 

 Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, πριν συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, (8.1.24) προκάλεσε σύγκλιση των εκλεγμένων μελών της παράταξης της πλειοψηφίας, προφανώς για να έχουν συνεννόηση ως προς τις επιλογές του Προεδρείου και της Περιφ. Επιτροπής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

«Βάζουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”»

«Ξεκινάμε μαζί να βαδίσουμε ένα δύσκολο μονοπάτι με μεγάλες προκλήσεις την επόμενη πενταετία για την Αττική που θέλουμε, πιστοί στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες. Ξεκινάμε να ασκήσουμε τα μητροπολιτικά μας καθήκοντα που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ασκηθεί ποτέ. Η καθεμία και ο καθένας από εσάς, ξεχωριστά, έχει πολύ σημαντικά πράγματα να προσφέρει. Η δουλειά του ενός όμως εξαρτάται από τη δουλειά του άλλου. Είμαστε μία ισχυρή ομάδα και η στρατηγική μας εντάσσεται σε μία μεγάλη “ομπρέλα” με συγκεκριμένη στοχοθεσία, συγκεκριμένους στόχους και με συγκεκριμένα, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ένα πράγμα, ωστόσο, θέλω να είναι ξεκάθαρο σε όλους. Δεν υπάρχει “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Οφείλουμε να κλείσουμε ζητήματα και παθογένειες που ταλαιπωρούν την Αττική εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και θέλω να είναι σαφές ότι όλοι σας θα κρίνεστε ημέρα με την ημέρα. Όπως πρώτος εγώ θα κρίνομαι διαρκώς από τους πολίτες της Αττικής που μας εμπιστεύτηκαν τις ζωές τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Καλή αρχή σε όλες και όλους», τόνισε ο Nίκος Χαρδαλιάς.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Βασίλειος Καπερνάρος

Το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εκλέχθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε (8-01-2024) στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα.

Το σώμα εξέλεξε ως Πρόεδρο, τον προτεινόμενο από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, Περιφερειακό Σύμβουλο Βασίλειο Καπερνάρο, ενώ στις θέσεις των Αντιπροέδρων αναδείχθηκαν ο Κώστας Κάβουρας από την παράταξη “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” και ο Στέλιος Μπενετάτος από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε: «Βασική μας επιδίωξη ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ όλων των παρατάξεων. Επιμέρους διαφορές σίγουρα θα υπάρξουν, σημασία ωστόσο έχει αυτές να εκφράζονται στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων. Μέλημά μας η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Αττικής σε όλες τις εκφάνσεις της».

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του Π.Σ. Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή μου να προεδρεύω σε ένα τέτοιο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τέτοιες προσωπικότητες. Θα είμαι απόλυτα στη διάθεσή σας για να συνεργαστούμε σε όποιο θέμα πιστεύετε ότι μπορεί να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι θα αναδείξουμε την Αττική σε μια Περιφέρεια ενότητας και συνεργατικότητας στα επόμενα χρόνια».

Ο Β. Καπερνάρος, δήλωσε ότι θα εκχωρήσει την αμοιβή του σε κοινωφελή σωματεία, καθώς όπως είπε «η θέση αυτή, στην οποία με αναδείξατε σήμερα, είναι απολύτως τιμητική».

Περιφερειακή Επιτροπή

Μετά την εκλογή Προεδρείου, ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής, μέσα από δύο ψηφοδέλτια· ένα της διοικούσας παράταξης και ένα ενιαίο της μειοψηφίας. Βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη της επιτροπής, με σειρά αριθμού ψήφων,

από την πλειοψηφία οι:

 Μαριάννα Τουμαζάτου, Αθηνά Κωνσταντέλλου, Νικόλαος Σαργκάνης, Αθανασία Παπασπύρου, Μαργαρίτα Βάρσου και Γεωργία Βλάχου.

από τις μειοψηφίες οι:

Γεώργιος Μπαλάφας, Αικατερίνη Λογοθέτη (από τον “Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”), Αικατερίνη Γεράκη (από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”) και Δημήτριος Κατσικάρης (από την “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”).

 

Ως αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι: Χρήστος Γώγος, Σταυρούλα (Ρούλα) Μακρή, Δημήτριος Δαμάσκος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Αλεξανδράτος, Μιχαήλ Ζαμπίδης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ενώ από τις μειοψηφίες οι: Σπυρίδων Αγγέλης, Μάριος Μουζάλας (από τον “Αττικό Κύκλο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης”), Γεώργιος Τάτσης (από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής”), Νικόλαος Μαγκανάρης (από την “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”) και Φίλιππος Καμπούρης (από τη “Μάχη για την Αττική”).

Τις ευχές τους στον Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και στα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Αττικής εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος