Nέοςεργολάβοςμεαπευθείαςανάθεση για γρηγορη εκκίνηση...

Την Κυριακή 30 Ιουλίου, πραγματοποιηθηκε εξ αναβολής λόγω πυρκαγιών, προγραμματισμένη εκδήλωση - ενημέρωση για την τύχη του ρέματος στο Κόρμπι και γενικότερα για την περιοχή, στο Δημοτικό θέατρο στη Βάρη.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος ΒΒΒ, αν και η διευθέτηση του ρέματος είναι έργο της Περιφέρειας.

Στο πάνελ, ο δήμαρχος ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντελλος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Βάσης, ο Περιφερειαρχης Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειαρχης Νίκος Πέππας.

Η συμμετοχή του κόσμου ισχνότατη, (προφανώς έχει κουραστεί να ακούει μόνο λόγια), αν εξαιρέσουμε τους παρόντες, μπιστικούς, συμβούλους του Δημάρχου.

Την ενημέρωση άρχισε ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν, στις λύσεις που αναζήτησαν και που τελικά βρήκαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάθεσης του έργου στην εταιρεία, «Τεχνική Εργων Α.Ε.».

Ανάλυση της πορείας για την εκβαση των έργων στο ρέμα έκανε και ο δήμαρχος.

Υπεύθυνη για το έργο "ΡΕΜΑ ΚΟΡΜΠΙ" είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Το θέμα έχει αναλυθεί από τις στήλες μας πολλές φορές. Η διευθέτηση του ρέματος, είχε «εγκαινιαστεί» παραμονές των προηγούμενων εκλογών, επί περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Μπήκε ο εργολάβος, ξεκίνησαν οι εργασίες και ενώ ακούγαμε από στόματος δημαρχου ΒΒΒ, Γρ. Κωνσταντέλλου, σε κάποια φάση του έργου, ότι υπάρχουν κάποιες ιδιοκτησίες, που όμως μέσα σε ένα μήνα θα τακτοποιηθούν και θα απαλλοτριωθούν και το έργο θα προχωρήσει, το έργο κόλλησε και δεν προχώρησε.

Το έργο είναι της Περιφέρειας αλλά «έβαζε πλάτη» όπως έλεγε ο δήμαρχος για να προχωρήσει.

Κατηγορήθηκε στην πορεία ο εργολάβος και μάλιστα με πολύ σκληρά λόγια από το δήμαρχο για κακοπιστία και άλλα τινά.

Στο τέλος έγινε συμφωνία και αποχώρησε από το έργο ο εργολάβος, πήρε και τα υλικά του και τα μηχανήματά του και αναμένεται πλέον η συνέχιση του έργου με το νέο εργολάβο και ελπίζουμε να προχωρήσει, γιατί έχουμε μπροστά μας εκλογές Δήμων και Περιφερειών και μάλλον θα είναι μακρύς ο δρόμος.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος, προχώρησε σε ενημέρωση για τα γενικότερα προβλήματα της περιοχής. Λόγια χιλιοειπωμένα και όταν ακούγονται προεκλογικά, μάλλον σαν «έπεα πτερόεντα» ακούγονται: Σχέδιο πόλης, Κύρωση πράξης εφαρμογής κ.ά. που αν δεν ολοκληρωθεί το ρέμα, δύσκολο να προχωρήσουν.

Στην συναντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ιωακειμίδης, η υποψήφια δήμαρχος ΒΒΒ, Κλαίρη Σαραντάκου.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Κύμα Ενωμένων Πολιτών», κατήγγειλε ότι δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση.

Αννα Μπουζιάνη

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 98 guests και κανένα μέλος