Καταθέτω σήμερα στην «Εβδόμη» μιά πρόταση που η υλοποίησή της θα μπορούσε ν’ αλλάξει σταδιακά τη ζωή μας και να βάλει σε άλλο δρόμο το μέλλον του τόπου μας. Να γνωριστούμε, δηλαδή, μεταξύ μας όσοι αγαπάμε και πονάμε αυτή την πατρίδα. Όσοι δεν δεχόμαστε να κάνουν κουμάντο οι τράπεζες στο εσωτερικό της χώρας μας και τα εξωτερικά της ζητήματα να τα κανονίζει κατά τα συμφέροντά του ο κάθε εντολέας της όποιας κας Μπακογιάννη...

Ας γνωριστούμε οι Ελληνες

 

Καταθέτω σήμερα στην «Εβδόμη» μιά πρόταση που η υλοποίησή της θα μπορούσε ν’ αλλάξει σταδιακά τη ζωή μας και να βάλει σε άλλο δρόμο το μέλλον του τόπου μας. Να γνωριστούμε, δηλαδή, μεταξύ μας όσοι αγαπάμε και πονάμε αυτή την πατρίδα. Όσοι δεν δεχόμαστε να κάνουν κουμάντο οι τράπεζες στο εσωτερικό της χώρας μας και τα εξωτερικά της ζητήματα να τα κανονίζει κατά τα συμφέροντά του ο κάθε εντολέας της όποιας κας Μπακογιάννη.

Ένα πανελλαδικό δίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τοπικών εφημερίδων και ιστοσελίδων είναι τ’ όνειρό μου. Ν’ ανταλλάσσουμε απόψεις και προβληματισμούς. Να συζητάμε τα προβλήματά μας και να ψάχνουμε από κοινού για τις λύσεις τους. Να οργανώνουμε αγώνες κι αντιστάσεις έτσι που κανείς απολυμένος όπου Ελλάδος να νοιώθει την εγκατάλειψη, κανείς αδικημένος από το κράτος και το νόμο του όποιου ισχυροτέρου να νοιώθει ανίσχυρος και μόνος, κανείς Έλληνας να νοιώθει ότι τρόπο δεν έχει ν’ ακουστεί η φωνή του.

Με το σκεπτικό ότι ο αγώνας κι η αγωνία του Κρητικού, του Μανιάτη, του Θρακιώτη και του κάθε συμπατριώτη μας για τον τόπο του, τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του, είναι και δικός μας αγώνας και τα παιδιά του είναι και δικά μας. Η εγκατάλειψη που νοιώθει από την πολιτεία ο Έλληνας Πομάκος που δεκαετίες τώρα έχει αφεθεί στα νύχια της τουρκικής προπαγάνδας, συνιστά ντροπή για όλους μας. Ας σταθούμε ενεργά κοντά του εμείς, αφού δεν το πράττει το σκυφτό κράτος μας.


Με την λογική ότι αυτός που κλέβει στο χωράφι την σοδειά του αγρότη, δίνοντάς του φραγκοδίφραγκα, είναι ο ίδιος εχθρός της πατρίδας που πουλάει πανάκριβα σ’ εμένα τον ευτελισμένο ιδρώτα τ’ αδερφού μου. Με την ελπίδα ότι να, σε μιά μεριά της χώρας μου η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγει δρόμους πρωτοπορείας και γιατί να μην απαιτήσω κι εγώ από τον δικό μου τον δήμαρχο να πράξει το ίδιο.

Γιατί να μη μάθει ο κάθε δήμος της Ελλάδας που αντιμετωπίζει την υποβάθμιση της περιοχής του από τις χωματερές, πόσο σθεναρό και αποτελεσματικό είναι το «Όχι στους Χ.Υ.Τ.Α.» που πρόταξαν οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή της Κερατέας; Γιατί να μη μάθω κι εγώ πόσο λαμπρά αποτελέσματα έχει να επιδείξει ο Δήμος της Ελευσίνας-κι όχι μόνο-στον τομέα της διαχείρισης των απορριμάτων;

Γιατί δεν θα πρέπει να είναι και δικό μου το πρόβλημα των κατοίκων της Πάτρας από την ανεργία και την αθρόα λαθρομετανάστευση, αφού σε διάφορους βαθμούς, είναι ήδη ή τείνει να γίνει και δικό μου πρόβλημα;

Γιατί να μη μάθω τ’ όνομα και το έργο του λεβέντη δάσκαλου της επαρχίας, που ακόμα κρατάει Θερμοπύλες και μεταλαμπαδεύει Ελλάδα στους μαθητές του; Για ν’ απαιτήσω έτσι από τον δάσκαλο του δικού μου παιδιού να σταθεί στο ίδιο ύψος. Γιατί να βολευτούμε με κάτι λιγότερο από μιά δασκάλα για τα παιδιά μας σαν την Χαρά Νικοπούλου;

Είναι πολλά τα οφέλη μιάς τέτοιας συνεύρεσης των Ελλήνων. Είναι ο εφιάλτης όσων μας πατούν και μας εκμεταλλεύονται με το βολικό «διαίρει και βασίλευε». Είναι η μόνη ελπίδα της ανόρθωσης του Γένους μας, μιά νέα «Φιλική Εταιρεία». Ας ανοίξει κάθε ελληνική τοπική εφημερίδα και ιστοσελίδα μιά νέα σελίδα με τίτλο: «Εδώ Ελλάδα» κι ας μιλήσουμε, ας γνωριστούμε.


Ας κάνει η «Εβδόμη» την αρχή. Τ’ αποτελέσματα θα καταπλήξουν τους πάντες, εστέ βέβαιοι. Η ενημέρωση φέρνει την γνώση κι η γνώση την αντίσταση σ’ όσους επιβουλεύονται και ξεπουλούν τον ιδρώτα μας, τα όνειρά μας, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια την πατρίδα μας.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 198 guests και κανένα μέλος