Πέντε νέοι βουλευτές από τα 3 πρώτα κόμματα

Ανάμεσα στους 12 βουλευτές που εκλέγονται συνολικά στην Ανατολική Αττική στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αν δεν αλλαξει κάτι στις επόμενες εκλογές, γιατί μην ξεχναμε ότι είναι νέες εκλογές. Μπορεί να μην έχει σταυρούς, έχει όμως λίστα. Και αν χάσει ποσοστά - ένα κόμμα - ή κερδίσει, θα αλλάξει ίσως και η σειρά των βουλευτών που εκλέγονται.   Πέντε νέοι λοιπόν βουλευτές, εκλέγονται για πρώτη φορά, και είναι  η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μάλιστα ήρθε πρώτη σε σταυρούς ξεπερνωντας και τον Μ. Βορίδη, η Β. Κόλλια και ο Στ. Πέτσας και η Κατερίνα Κατσανδρή από τη Νέα Δημοκρατία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Καραμέρος και από το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Χριστοδουλάκης.

Ας δούμε τα βιογραφικά τους

Σοφία Ζαχαράκη

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

 

Στυλιανός Πέτσας, Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Μέχρι ...χθες ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών.

Βάσω Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, πλούσιο ερευνητικό έργο, μακρά δράση σε διαφορετικούς τομείς δημοσίου ενδιαφέροντος και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων. Είναι μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διοικούσας Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων του Εκκλησιαστκού Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Συνιδρύτρια του Restart Greece.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατερίνα Κατσανδρή:

Είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης των Αχαρνών. Απόφοιτος του Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδας «Pierce College». Κάτοχος πτυχίου Ιατρικής Σχολής με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω αποκτήσει την  ειδικότητα Παθολογίας στο Π.Γ.Ν.Α. «ΛΑΙΚΟ» και εργάζομαι στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ», ως ειδικός Παθολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, με εξειδίκευση στην ηπατολογία.

Γιώργος Καραμέρος.

Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα και το Sunderland της Αγγλίας και πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τα κινήματα της Οικολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA Marketing και μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2002. Δημοσιογράφος, επικοινωνιολογος. Εχει θητεύσει Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Αττικής και είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αμαρουσίου.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Εξελεγη για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 2008 – 2013: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μ.Ο. πτυχίου: 9.12

2013 – 2014: London School of Economics, London

MSc in Political Science and Political Economy, with Distinction

Υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας

Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος